|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vodenje domačih financ
15.4.2007 15:16:35   
Strawberrie Cherrie
Zdajle berem temo, 'kako razdeljeno?' in vse pravite, kako si vodite finance.
Mene pa zanima, kaj dejansko mislite pod vodenjem financ. Jaz razen tega, da si mesečno skup potegnem koliko je potrebno dat za stroške in koliko je računov, ne vodim financ.
Kako to poteka in aj dejansko počnete? Vsak €, ki ga dvignete iz banomata zapišete ALI KAKO?

< Sporočilo je popravil Mič -- 15.4.2007 16:50:22 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zapisano
15.4.2007 15:25:22   
Anonimen
Jaz vodim evidenco vsak mesec.Račune iz trgovine zmeraj prinesem domov in vpišem zneske v evidenco.
Vpišem tudi plačilo položnic,nafte,v glavnem vse kar kupim vpišem,tudi vsak dvig iz bankomata vpišem,sploh pa zdaj,ko je toliko poneverb.
Napišem koliko je bilo plače,koliko sva doma zaslužila in potem to seštejem.Od tega zneska odbijem vse zgoraj navedeno in vidim koliko sva zapravila in koliko privarčevala.Kadar se mi zdi,da sva preveč zapravila,poskušam drugi mesec,kakšno stvar manj kupit.
Ko vodiš takšno evidenco,lahko vidiš koliko bi se dalo privarčevati,ker velikokrat zapraviš denar po nepotrebnem.Pa nisem skopuh,samo šparam za hiško.user posted image user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
15.4.2007 16:04:50   
Blacky30
Jaz vodim evidenco vsak mesec.Račune iz trgovine zmeraj prinesem domov in vpišem zneske v evidenco.
Vpišem tudi plačilo položnic,nafte,v glavnem vse kar kupim vpišem,tudi vsak dvig iz bankomata vpišem,sploh pa zdaj,ko je toliko poneverb.
Napišem koliko je bilo plače,koliko sva doma zaslužila in potem to seštejem.Od tega zneska odbijem vse zgoraj navedeno in vidim koliko sva zapravila in koliko privarčevala.Kadar se mi zdi,da sva preveč zapravila,poskušam drugi mesec,kakšno stvar manj kupit.

Enako!!!user posted image user posted image  To si vodim v sprotni evidenci, da jo potem primerjam z izpiskom iz banke, nato te zapiske zavržem. Vse stroške in prihodke pa vodim že več let v enem rokovniku, na levi strani prihodki, na desni stroški, npr. Activa, gsm, darila za RD, hrana za psa, hrana, bencin, obresti na računih,.....

Sicer pa sem jaz itak poosebljena "evidenca", ker ne znam živeti brez seznamov in planiranja.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.4.2007 16:30:49   
lea23
jaz teh evidenc ne vodim. edino račune si pa vse shranim ( izjema kakšna kavica , ... ). na začetku meseca ko dobim bančni izpisek, pogledam račune in si samo naredim kljukice. nikoli si posebej ne zapisujem koliko mi je ostalo in koliko sem zapravila. samo preverim da mi ni bilo trgano kaj več. nato račune vržem stran.
brezveze se mi zdi nekaj računat vsak mesec kaj in koliko ...
mogoče zato ker trenutno nekako ne potrebujeva šparanja, imava stanovanje + 2 kar uredu avtomobila, tako da zaenkrat še vse poteka idealno.   
da bi gledala oz. preverjala koliko je "spušiu" zvečer v kazinoju, bi me pa samo še 1 mesec glava bolela. tako da on ima svoje, jst pa svojeuser posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Vodenje domačih financ
15.4.2007 16:48:58   
Anonimen
Jaz si ničesar ne zapisujem. Do sedaj mi je zneslo, da zaradi "površnosti" nisem bila v minusih.

Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vodenje domačih financ
15.4.2007 17:49:31   
April
Jaz ne, imam v kar v glavi približne zneske.

Neposredna povezava do sporočila: 6
15.4.2007 18:04:08   
Anonimen
Jaz si nič ne vodim. Približno vem, koliko denarja naj bi imela oz. koliko lahko zapravim, da mi ga ne zmanjka, priznam pa, da bi me na tak način mimogrede opeharili za manjše zneske, večje bi pa porajtala.
Se mi zdi pa sistem od lea23 kar fajn. Mogoče se ga poslužim. Nekak sem prelena za vodenje natančnih evidenc kot jih npr. Dalija, čeprav sem imela tak zgled doma, saj je točno to počel moj fotr. Bi rada, samo si ne vzamem časa in energije.

(odgovor članu April)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
15.4.2007 18:23:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

Ko vodiš takšno evidenco,lahko vidiš koliko bi se dalo privarčevati,ker velikokrat zapraviš denar po nepotrebnem.Pa nisem skopuh,samo šparam za hiško.user posted image user posted image

To jaz vsak mesec rečem da bom začela delat. Pa mi nikoli ne rata. Ker meni denar kar kopni iz rok. In je res skrajni čas da si začnem kaj takega vodit in varčevat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
15.4.2007 19:54:16   
Jančika_
Preden sem dobila otroke, sem zapisovala vsak fičnik. Zdaj se mi niti slučajno ne da več - kar imam v denarnici, je za porabiti (za vsakodnevne prčkarije), ostalo dnevno nadzorujem prek Abaneta (mož ima podoben sistem). Osnovno pravilo je, da na koncu na računu ne pridem pod 200€. Ne do nule, do 200. Za vsak slučaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.4.2007 22:30:29   
Spark
Jaz sem si včasih vse v eno knjižico zapisovala. Sedaj pa imam v excelovi tabeli narejeno eno tako tabelco, kjer imam informativno evidenco, da približno vem kam sem kaj dala. 3 dni pred plačo mi ni jasno, kako to da nimam nič več denarja. Takrat si malo osvežim spomin s tabelo, pa je. Ja toliko sem zapravljala.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.4.2007 5:23:21   
Anonimen
Za tistih nekaj €, ki jih premoremo, pa res ne potrebujemo posebnih evidenc. Naša matematika je tako enostavna, da ne potrebujemo niti kalkulatorja na mobilnem telefonu. user posted image

1.) Moja plača je = število delovnih ur x urna postavka = plača
2.) Kamikazina plača = znesek na taksimetru : 2
3.) Otroški dodatek = piše na odločbi

To troje sešteješ, odšteješ najemnino, položnice in mobitele, razlika je pa za živet in za tiste manjše stroške do 50 €.

In to je to. Simpl k pasulj. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 11
16.4.2007 9:46:44   
crci06
jaz bi tudi rabila kakšno evidenco, da bi vse skup zgledalo malo bolj urejeno, ker zaenkrat delujem po sistemu "kolikor imam, toliko zapravim". Pa še nikoli mi ni nič manjkalo.
Ko sem imela študentski honorar po 160.000 je šlo vse (op: ogromno za benz),ko sem bila brez vsega, sem  s 1000 SIT v denarnici šla v LJ na kavo, si plačala kavo, po možnosti še komu drugemu, šla npr.( ta dan se še točno spomnim)  po aspirator za noska v BC za 349 in po še eno čokolado v Mullerja, pa mi je še malenskost ostalo. Danes, s 40.000 star. dodatka bi za tak izlet potrošila najmanj 10.000. Pa verjetno ne bi bič ostalo. In na koncu bi bile vsega krive plenice (za tistih 1500 SIT, haha)...
Ko sem bila totalno brez denarja, pač 14 dni nisem šla v trgovino in vam povem, da mi ob vseh hrčkovih zalogah ni manjkalo prav nič...

Namesto tabelice vas jaz izzivam za kakšen dober nasvet, kako pametneje ravnati z denarjem... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.4.2007 10:24:57   
iva01
Ne delam takih računic kolk sva za kaj porabila, ampak ko vidiva koliko točno imava dohodek tekočega meseca se odločmo kolk bomo dal na stran, kaj ostane pa je za vse ostale stroške, pa nam kr lepo znese, je pa res da je približnovsak mesec enak kar se tiče stroškov tako da ni pšroblem doličit kolk morva prešparat in kolikosi lahko privoščimo.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.4.2007 14:49:06   
ajja
IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

Tudi jaz imam tak sistem, samo včasih malo zataji, ker kaj pozabim vpisat, včasih tega ne naredim sproti ali pa se mi preposto ne da user posted image in se računi naberejo in nastane zmeda.
Drugače pa se mi zdi vodenje financ fajn, ker imaš točen pregled nad porabo denarja in ugotoviš, koliko se sfrčka za bedarije.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.4.2007 10:00:43   
Taula
Midva imava podoben sistem, samo ne tako natančen. Vpisujem vse prilive, obvezne odlive (položnice, telefoni, zavarovanja...), vpisujem nakupe v trgovni (hrana, oblačila), bencin (in kdaj sva ga tankala da vidiva koliko se voziva), edino malice ne vpisujeva. Ko je plača itak dava dogovorjeni del takoj na varčni račun (za hiškouser posted image ) in ta denar takoj odpiševa.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu ajja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.4.2007 20:34:35   
LUNA06
Ma kakšna evidenca, v današnji dobi!Se vam pa da.
Zato pa ja mamo banke in elektronske banke za sprotni pregled.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.