|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   umetna oploditev
15.4.2007 14:53:50   
pikica77
Živijo!
Sem čisto "nova" na tem forumu. Imam eno vprašanje, ki nikakor ne dobim kakšnega pametnega odgovora.
Kot ogromno drugih punc imava tudi midva s partnerjem težave z zanostitvijo. Trudiva se že več let. Ker leta pridno tečejo, sva se odločila za umetno oploditev. Zanimat za te stvari sva se začela šele zdaj in sva slišala, da v LJ vstavljajo po dva zarodka, v MB-ju pa samo enega. Večja možnost zanositve bi naj bila pri enemu vsajenemu zarodku (nekaj sem slišala po radiu),me pa zanima, če to drži, ker namreč ne vem kako se naj odločim...LJ ali MB?
Če imate kaj več izkušenj ali kaj več veste o tem, vas lepo prosim za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: umetna oploditev
15.4.2007 15:13:48   
Anonimen
Odločitev bo vedno tvoja. Kamor koli greš, pa lahko svojo odločitev uveljaviš. V vsakem centru morajo spoštovati tvojo odločitev, zato se lahko v LJ odločiš za en ali dva zarodka in tudi v MB za 1 ali 2. Lahko pa se odločiš tudi za 3 zarodke. Kar se boš odločila, to morajo sprejet, edino, če se bo pojavila kakšna komplikacija ali huda hiperstimulacija, takrat je pametno izbrat enega, ali celo počakat kak mesec ali 2, včasih tudi 3.
Na večjo možnost zanositve pa zelo očitno vplivajo bolj drugi pogoji, kot pa vstavitev enega ali 2 zarodka. Tu je kvaliteta jajčec, kvaliteta semenčec, tvoj endometrij, tvoja maternica, imunost, pravilna delitev, mati narava..........

(odgovor članu pikica77)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
15.4.2007 22:36:11   
Anonimen
Pozdravljena,

meni so pri IVF postopku vstvili dva zarodka; največ pa je 3.
Od dveh se je eden prijel in sedaj že cartamo našega user posted image . Postopek pa sem opravila v Postojni.
Kot ti je že predhodnica napisala, večje število vstavljenih zarodkov ne zagotavlja večje uspešnosti!

Veliko sreče!!!

Anonimna2

(odgovor članu pikica77)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
15.4.2007 22:38:56   
pikica77
Joj, hvala lepa za odgovor. Resnično se sprašujem kaj bi bilo bolje...vstaviti eden zarodek ali dva...res pa je, da je očitno več razlogov glede uspeha. Se pač naslonimo na izkušnje drugih in upamo, da bi potem nama tudi uspelo.user posted image

hvala za lepe želje...želim pa enakouser posted image

< Sporočilo je popravil pikica77 -- 15.4.2007 22:40:03 >

(odgovor članu pikica77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.4.2007 10:48:41   
zvezdica26
živjo

Tudi naju čaka jeseni (upam) IVF postopek, in sva se z mojim dragim user posted image  veliko pogovarjala o tem. Tako da sva se odločila da prvič poskusiva z 1 zarodkom, potem če pa ne rata pa z dvema. Ja pa res da je problem moški faktor, in sem jaz pe precej mlada in zdrava. Mislim da tistim ženskam, ki imajo težavo, da obdržijo zadrodek, vedno vstavijo večje število, tudi do 3.

lp

(odgovor članu pikica77)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.4.2007 10:52:06   
rija
No, odločitev je resda tvoja, vendar v določenih primerih obvelja zdravnikova, ker lahko vstavitev več zarodkov privede tudi do kakšnih neželjenih pojavov.

Meni so prvič vstavili samo enega, po tehtnem premisleku, če mi ga naj sploh vstavijo, zaradi hiperstimulacije.

V drugem pa dva, pa me niso čisto nič vprašali, ali želim enega ali dva. So že dva zamrznili v eni cevki, tako, da potem izbire ni bilo.

Po moje je te stvari dobro dorečti pred eventuelnim vstavljanjem oz. zamrzovanjem.

...vox populi...

(odgovor članu pikica77)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Vzrok za endometriozo je pogosto preveč OH
Endometrioza, ki jo spremljajo močne bolečine, prizadene kar 10 do 15 odstotkov vseh žensk v rodnem obdobju. In številke...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?