|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ferrum lek
13.10.2004 7:59:45   
dana
Sem v 22 tednu in na pregledu je bil ugotovljen upad železa v krvi, zato sem dobila zvečljive tablete Ferrum. Ker sem od nekaterih nosečnic - zdaj mamic - zvedela, da te tablete niso preveč dobre za zobe, me zanima če ima katera od vas kakšne neprijetne izkušnje s temi tabletami.

Hvala za odgovore,

dana
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ferrum lek
13.10.2004 8:20:40   
Anonimen
Ja, tudi jaz sem imela te tablete. Rekli so mi samo, da moram paziti, da ne pridejo direktno v stik z zobmi, drugače pa naj ne bi bile škodljive oziroma imele kakšnih tovrstnih stranskih učinkov. Razen da ene zapirajo, in da se ne boš ustrašila, blato boš imela verjetno zelo temno. Pa še nekaj ti verjetno niso povedali, tudi meni niso, zato se mi ni, dokler nisem sama nekje prebrala, kri nič izboljšala. Absorbcija železa je veliko boljša, če tablete jemlješ s C vitaminom. Torej s kakšnim kvalitetnim pomarančnim sokom ali s čim podobnim. Tudi če boš pila pesin sok, ga zmešaj s pomarančnim. Okus je boljši, predvsem pa bolj deluje.

(odgovor članu dana)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Ferrum lek
13.10.2004 8:24:17   
Tinca7
Meni jih je g. predpisala pred 14. dnevi, potem pa so mi vsi govorili, da čudno da jih spet delajo, ker je bilo včasih rečeno, da so zelo škodljive za zobe :grrr:! Ne vem, če je zdaj kaj drugače,samo jaz jih dejansko nisem kej dosti jedla, saj imaš potem rjave zobe in še groznega okusa so:(.
Zdaj pa mi je predpisala sirup, ker sem ji povedala, da tablet ne prenašam prav dobro. Mogoče bi bilo dobro, da greš nazaj k G. in jo prosiš, naj ti da raje sirup. Je veliko boljši po okusu, predvsem, pa hitro opraviš vse skupaj :bravo:!

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ferrum lek
13.10.2004 9:16:48   
dana
Saj sem ji rekla za sirup pa je rekla, da se tablete boljš prenašajo, da ti je po sirupu lahko slabo pa zato pol nisem vztrajala. Sem bila pa opozorjena na to, da jih moram jemati s C vitaminom.

A jih je treba nujno prežvečit ali lahko kar celga dol pojem ?

Sem pa rekla, da bom še mojo zobarco prašala kako je z zobmi ?

dana

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ferrum lek
13.10.2004 9:34:59   
žorž
Jaz se ne strinjam z vami. Jemljem Ferrum lek od 5. meseca nosečnosti, pa nimam nič obarvanih zob! Pa še hemoglobin se mi je prav lepo zvišal. Je pa res, da priporočajo, da tableto prežvečiš, čez popiješ veliko tekočine (po možnosti z vitaminom C zaradi boljše absorbcije) in da naj bi tableto zaužil 2 uri po zaužitju hrane z veliko kalcija (npr. mlečni izdelki), ker se nekaj veže na nekaj, pa ne vem točno :zmeden:

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Ferrum lek
13.10.2004 9:41:01   
Anonimen
Jaz sploh nisem imela takih, ki bi jih bilo potrebno žvečit. Vsaj po moje ne... Lahko pa da sploh na navodila nisem pogledala. Na pogled so bile čisto navadne majhne tabletke.

(odgovor članu dana)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Ferrum lek
13.10.2004 13:24:35   
mašinca
Živjo!

Jaz imam tudi nizek hemoglobin in sem dobila tablete. Mi je pa moja g. predpisala ene druge, ki so že v osnovi tudi z vitaminom C, tako da ga ni potrebno "dodajat". Sem slišala pa veliko kritik na te tablete - od tega, da so slabe za zobe, da se jih težko prenaša (ena prijateljica, ki je rodila prejšni mesec, je fasala alergijo na železo in je mela ful probleme),... Bom pogledala kako se reče tem mojim, je pa za doplačat cca. 900SIT. Meni ustrezajo, ker so gladke (pastilaste) tablete in jih samo popiješ dol pred kosilom.

LP
Maša :nosecka:

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Ferrum lek
13.10.2004 14:07:01   
Dadi
Jest sem tudi dobila zelezje za jest. Samo to je zelezov ne vem kaj (III oksid:zmeden:), ki baje ne poskoduje zob. Nic panike delat. Ce ne pa v navodila poglejte.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?