Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kahlica in odvajanje od plenic 14.4.2007 8:48:29
|
|
|
|
tjaga
|
Pri nas je to prišlo kar samo po sebi. Poleti smo jo sicer imeli brez plenic, pa je šlo vse skupaj mimo. Najbolje se ji je zdelo, da je lulala kot fantki . In je prišla jesen, pa smo jo še vedno previjali, potem pa kar naenkrat konec. Je spala pri babici in jo je za foro pustila brez plenice. Zjutraj je bila suha. Podnevi smo jo potem večkrat na dan dali na kahlico, ki ji je služila bolj za prenašanje. Kupili smo nastavek in to se ji je zdelo potem tako imenitno, da smo kar naprej sedeli na wc-ju. Tako je naša dečva postala suho bitje. Imam pa nekaj plenic še kar v omari in ko jih vidi, bi si ona takoj namontirala eno na rit. Sem ji dala zadnjič eno za foro gor, pa je ugotovila, da ji je vroče .
|
|
RE: kahlica in odvajanje od plenic 14.4.2007 9:01:14
|
|
|
|
Pikabu
|
Jaz Eme sploh nisem kaj dosti dajala na kahlico, ker niti ni imela potrpljenja sedeti gor. Ko je bilo dovolj toplo, sem ji plenico enostavno vzela, sprva večkrat opozarjala, pa je vseeno ušlo, potem ugotovila, kdaj približno lula, v enem tednu je pa že sama povedala za lulat. Nekje po štirih mesecih je bila čez dan popolnoma brez, tudi za spanje, čez noč nam je pa uspelo zdaj, da smo brez plenice, to je pa po približno pol leta.
|
|
RE: kahlica in odvajanje od plenic 14.4.2007 9:23:02
|
|
|
|
Lunca1
|
Saj tisti pokrov imamo tudi, pa nič ne pomaga. Evo trenutno se je sama zmislila da gre na kahlo, pa že 15 minut gor sedi, pa spet nič.
|
|
|
|
RE: kahlica in odvajanje od plenic 14.4.2007 9:23:33
|
|
|
|
Lunca1
|
Naša potrpljenje ima, samo nič ne teče.
|
|
|
|
RE: kahlica in odvajanje od plenic 14.4.2007 9:41:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Lunca1 pri nas imamo isti problem. Včasih se mi celo sama sleče in pravi, da gre lulat se usede na kahlico in nič ne priteče. Pove mi pa vsakič, da bo kakala, pa jo vprašam, če dam kahlico, pa pravi, da bo v plenico . Jaz se tolažim, da se bomo poleti odvadili.
|
|
|
|
RE: kahlica in odvajanje od plenic 14.4.2007 9:47:10
|
|
|
|
ZARA
|
Ah, ta kahla...sovražim kahle...Zara ni nikol hodila na kahlo, pač ni kahla tip, kaj čem? Na njej je sedela ene 2-3 x v 3 letih, drugače je bila pa bolj igralni rekvizit. Zdej sem jo po nekajmesečnih prepričevanjih le uspela dobit na stranišče. In tako gre vsako jutro lulat. Samo lulat, ampak zame je to velik napredek...plenico ima še kar, pa bo maja stara 3! Počasi se premika. Vsaj dude smo se znebili. lpZ
|
|
RE: kahlica in odvajanje od plenic 14.4.2007 10:13:27
|
|
|
|
brigitaa
|
Zanimivo, kupujem kahlico v Arielu in vprašam prodajalko kako pa kaj glede uvajanja na kahlico pa mi odvrne da že od pol leta naprej naj preizkušam z tem da ga posedam nanjo. Glej ga zlomka, mojemu ni simpatična kul kahlica super avto,jo sploh ne mara ga pustim. Pri slabem letu je sam izrazil željo, da gre na wc-na školjko od taktat je priden in uporablja le wc. Ps;je moj tretji in vsi so bili pri letu brez pleničk podnevi in ponoči
|
|
|
|
RE: kahlica in odvajanje od plenic 14.4.2007 11:36:22
|
|
|
|
KIKI****
|
Moj sine je bil suh pred 2 letom. Prej ni nikoli hotel na kahlico.se je drl že samo ko jo je videl lepega dne pa ni hotel iti dol z nje-sigurno je presedel na njej po 4 ure na dan. V 3 dneh je bil čisto suh Tamala pa je stara 25 mesecev in gre na kahlico samo pred kopanjem in zjutraj pred vrtcem če je čas. Drugače pa tudi samo malo polula notri, tko da ko bo še malo bolj toplo ji bom za zunaj oblekla samo kiklco brez vsega pa naj lula in kaka (kakce bomo pa že pobrali za njo ) In srčno upam da jo bom do septembra odvadila od pleničke-saj v vrtcu če poveš da odvajaš ti pomagajo(vsaj pri nam kr sodelujejo s tem) lp
|
|
|
|
RE: kahlica in odvajanje od plenic 14.4.2007 11:51:30
|
|
|
|
čaki
|
lunca1 tudi mi imamo 28 mesecnico, ki je podobna tvoji. nič od nič, če slučajo ujamem kapljico v wc. na kahljo ne gre, ker uide iz wcja pa ne more. zanima me kako dajete punčke lulat zunj? jaz sem zdaj-danes- privlekla en staro kahlo za zunaj, ampak kahle ne bomo mogli povsod nosit s seboj. nevem ne znam najti načina kako naj jo primem. zna katera raložit
|
|
|
|
RE: kahlica in odvajanje od plenic 14.4.2007 12:51:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Lunca1, jaz je na tvojem mestu sploh ne bi več na kahlo dajala. Ti ji daj kar lepo plenico dol, da bo videla, kako se človek sploh polula. Ko nastane luža okoli njega .... Potem pa bo že enkrat povedala, preden bo začutila, da jo tišči lužo naredit. Ji bo uštekala ta povezava. Pa še takrat bi jo jaz kar raje na WC peljala, da ne bo kakšnih spominov o sedenj na kahli dobila in bo spet samo sedela. Torej plenico proč. Tako je bilo pri nas. Niti enkrat prej ni sedel ne na kahli ne na WCju. Bil pa je ravno tako star dve leti in pol, ko pomoje to že lahko zakopča. Posusi. če ne bo šlo, pa čez dva meseca spet. Nič se sekirat. Še vsak se je odvadil, prehitet pa se pač ne da ničesar.
|
|
|
|
RE: kahlica in odvajanje od plenic 14.4.2007 15:39:37
|
|
|
|
Lunca1
|
Splišni, saj to ji je enkrat moja mami naredila, plenico dol, ker je bila čist polna, pozabila pa dat novo. Pa je šla samo v kuhinjo, tamala pa čez en čas za njo; Babi, neki teče.
|
|
|
|
RE: kahlica in odvajanje od plenic 14.4.2007 22:15:35
|
|
|
|
rainbow
|
mi smo kahlo kar preskočili, in uporabljali kar nastavek za wc. Sicer dolgo ni hotela niti slišat za druge variante kot plenico, ampak potem pa je v kratkem času vse obvladala. Mi ni žal. Poleti me čaka še ta mala. Al pa jeseni, no.
|
|
RE: kahlica in odvajanje od plenic 14.4.2007 22:34:35
|
|
|
|
čaki
|
naša mala je bla danes cel dan brez plenice in se je 1x polulala in 1x pokakala . po moje je to kar vredu za prvič. jutri spet nadaljujemo mogoče pa nam rata
|
|
|
|
RE: kahlica in odvajanje od plenic 15.4.2007 23:04:29
|
|
|
|
klaja
|
Pa saj ne upam niti napisat... Midva pa sma ji pri sedmih mesecih kupila kahlico, saj ni hotela akat v plenico, akala je šele takrat, ko sma ji plenico odpela in jo držala za rokice, takrat ji je po velikih mukah uspelo. In ko sma jo posadila na kahlico, je v trenutku naredila kupček in to prakticiramo vsako jutro in se poaka brez problema. Čez dan jo sicer še večkrat dam na kahlico in ji mogoče le parkrat uspe, da se polula (sicer pa je sedaj stara devet mesecev). Moja sestrična je prakticirala tako, da je sama šla na wc, hčerkico pa je posadila na kahlico in sta potem obe tiščali in jima je tudi uspevalo. Ne vem, mogoče ti bo kaj pomagalo.
|
|
|
|
RE: kahlica in odvajanje od plenic 17.4.2007 13:06:21
|
|
|
|
bini
|
ja, naša je bla glih en tolk stara (2,5 leti) ko sva ji enostavno vzela plenico - tri dni ni hotela povedat, potem pa ji ni tud enkrat več ušlo in je suha že skor pol leta - ampak to je zgodba lulanja naše dame, medtem ko kakat niti slučajno noče ne v kahlo ne v školjko - še vedno zelo pridno pove in hoče da ji dam plenico - menda da ni preveč za težit, ampak enkrat bo temu treba konc nardit.. nimam pojma zakaj se tko boji ločit od tega svojga kakca - pa smo probali že s sto forami.. tud na kahlo jo dobim, pa risanke ji dam, pa nagrado obljubim, če bi kakala, ampak ona je sposobna 1 uro sedet na kahli in nič kakat, potem pa v 2 minutah v plenico ... mož ji je zadnjič celo namontiral plenico v kahlo, pa ni palilo ampak ok, tko kot pravi zara - enkrat bo že, čeprav bo tud naša kmal 3 stara
|
|
RE: kahlica in odvajanje od plenic 17.4.2007 13:56:34
|
|
|
|
romy
|
Moj je pa star 2,5 let in je že 8 mesecev brez plenice. Dam mu jo samo ponoči za spat, pa še ta je zjutraj ponavadi suha. Saj ne rečem včasih mu še uide in se polula v hlače, recimo 1 x na mesec, pa še to če se preveč zaigra in če jaz pozabim ga spomnit da se mu lulat mudi. Tako da za mojega fantka. Ravno včeraj mi je rekla v vrtcu, kako je priden za lulanje in kakanje. Ampak saj veš eni prej eni kasnej, pa sej bo. Vso srečo še naprej.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?