|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kahlica in odvajanje od plenic
14.4.2007 8:21:00   
Lunca1
Jaz imam pa občutek da naša 28. mesečna gospodična ne bo nikoli zrela za kahlico. Ni problem v tem, da ne bi hotela sedet gor. Gor sedi namreč tudi 3/4 ure,  pa ne priteče niti kapljica, pokaka se pa tudi ne.user posted image  Gor jo pa dam ponavadi zjutraj takoj po zajtrku in zvečer. Pa ji je čisto v redu gor sedet, sploh ne komplicira. A je možno da zadržuje? Sem jo hotela mal zmotivirat, da bo za vsakič dobila en žig, pa tudi to nič ne pomaga. Drugače so pa plenice dobro napolnjene, sploh zjutraj je kilska.

Odvajati od plenic jo sicer nameravam poleti, samo ne vem kako bo to šlo, glede na to da na kahli nič ne opravi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kahlica in odvajanje od plenic
14.4.2007 8:48:29   
tjaga
Pri nas je to prišlo kar samo po sebi. Poleti smo jo sicer imeli brez plenic, pa je šlo vse skupaj mimo. Najbolje se ji je zdelo, da je lulala kot fantkiuser posted image . In je prišla jesen, pa smo jo še vedno previjali, potem pa kar naenkrat konec. Je spala pri babici in jo je za foro pustila brez plenice. Zjutraj je bila suha. Podnevi smo jo potem večkrat na dan dali na kahlico, ki ji je služila bolj za prenašanje. Kupili smo nastavek in to se ji je zdelo potem tako imenitno, da smo kar naprej sedeli na wc-ju.user posted image  Tako je naša dečva postala suho bitje.
Imam pa nekaj plenic še kar v omari in ko jih vidi, bi si ona takoj namontirala eno na rit. Sem ji dala zadnjič eno za foro gor, pa je ugotovila, da ji je vroče user posted image .

Ni pomembno, da se mi danes nič ne da; važno je, da se mi nič ne vzame!

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.4.2007 9:01:14   
Pikabu
Jaz Eme sploh nisem kaj dosti dajala na kahlico, ker niti ni imela potrpljenja sedeti gor. Ko je bilo dovolj toplo, sem ji plenico enostavno vzela, sprva večkrat opozarjala, pa je vseeno ušlo, potem ugotovila, kdaj približno lula, v enem tednu je pa že sama povedala za lulat. Nekje po štirih mesecih je bila čez dan popolnoma brez, tudi za spanje, čez noč nam je pa uspelo zdaj, da smo brez plenice, to je pa po približno pol leta.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu tjaga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.4.2007 9:23:02   
Lunca1
Saj tisti pokrov imamo tudi, pa nič ne pomaga.user posted image

Evo trenutno se je sama zmislila da gre na kahlo, pa že 15 minut gor sedi, pa spet nič.user posted image user posted image

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.4.2007 9:23:33   
Lunca1
Naša potrpljenje ima, samo nič ne teče.user posted image

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.4.2007 9:41:14   
Anonimen
Lunca1 pri nas imamo isti problem. Včasih se mi celo sama sleče in pravi, da gre lulat se usede na kahlico in nič ne priteče.
Pove mi pa vsakič, da bo kakala, pa jo vprašam, če dam kahlico, pa pravi, da bo v plenicouser posted image .
Jaz se tolažim, da se bomo poleti odvadili.

(odgovor članu Lunca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.4.2007 9:47:10   
ZARA
Ah, ta kahla...sovražim kahle...Zara ni nikol hodila na kahlo, pač ni kahla tip, kaj čem? Na njej je sedela ene 2-3 x v 3 letih, drugače je bila pa bolj igralni rekvizit. Zdej sem jo po nekajmesečnih prepričevanjih le uspela dobit na stranišče. In tako gre vsako jutro lulat. Samo lulat, ampak zame je to velik napredek...plenico ima še kar, pa bo maja stara 3! Počasi se premika. Vsaj dude smo se znebili.

lpZ

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.4.2007 10:13:27   
brigitaa
Zanimivo, kupujem kahlico v Arielu in vprašam prodajalko kako pa kaj glede uvajanja na kahlicouser posted image pa mi odvrne da že od pol leta naprej naj preizkušam z tem da ga posedam nanjo. Glej ga zlomka, mojemu ni simpatična kul kahlica super avto,jo sploh ne marauser posted image ga pustim.
Pri slabem letu je sam izrazil željo, da gre na wc-na školjkouser posted image od taktat je priden in uporablja le wc.
Ps;je moj tretji in vsi so bili pri letu brez pleničk podnevi in ponočiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.4.2007 11:36:22   
KIKI****
Moj sine je bil suh pred 2 letom. Prej ni nikoli hotel na kahlico.se je drl že samo ko jo je videluser posted image

lepega dne pa ni hotel iti dol z nje-sigurno je presedel na njej po 4 ure na dan. V 3 dneh je bil čisto suhuser posted image

Tamala pa je stara 25 mesecev in gre na kahlico samo pred kopanjem in zjutraj pred vrtcem če je čas. Drugače pa tudi samo malo polula notri, tko da ko bo še malo bolj toplo ji bom za zunaj oblekla samo kiklco brez vsega pa naj lula in kaka (kakce bomo pa že pobrali za njouser posted image ) In  srčno upam da jo bom do septembra odvadila od pleničke-saj v vrtcu če poveš da odvajaš ti pomagajo(vsaj pri nam kr sodelujejo s tem)

lp

(odgovor članu brigitaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.4.2007 11:51:30   
čaki
lunca1 tudi mi imamo 28 mesecnico, ki je podobna tvoji. nič od nič, če slučajo ujamem kapljico v wc. na kahljo ne gre, ker uide iz wcja pa ne more.
zanima me kako dajete punčke lulat zunj? jaz sem zdaj-danes- privlekla en staro kahlo za zunaj, ampak kahle ne bomo mogli povsod nosit s seboj. nevem ne znam najti načina kako naj jo primem. zna katera raložit

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.4.2007 12:51:25   
Anonimen
Lunca1, jaz je na tvojem mestu sploh ne bi več na kahlo dajala. Ti ji daj kar lepo plenico dol, da bo videla, kako se človek sploh polula. Ko nastane luža okoli njega ....user posted image  Potem pa bo že enkrat povedala, preden bo začutila, da jo tišči lužo naredit. Ji bo uštekala ta povezava. Pa še takrat bi jo jaz kar raje na WC peljala, da ne bo kakšnih spominov o sedenj na kahli dobila in bo spet samo sedela. Torej plenico proč. Tako je bilo pri nas. Niti enkrat prej ni sedel ne na kahli ne na WCju. Bil pa je ravno tako star dve leti in pol, ko pomoje to že lahko zakopča. Posusi. če ne bo šlo, pa čez dva meseca spet. Nič se sekirat. Še vsak se je odvadil, prehitet pa se pač ne da ničesar.

(odgovor članu čaki)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
14.4.2007 15:39:37   
Lunca1
Splišni, saj to ji je enkrat moja mami naredila, plenico dol, ker je bila čist polna, pozabila pa dat novo. Pa je šla samo v kuhinjo, tamala pa čez en čas za njo; Babi, neki teče. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.4.2007 22:15:35   
rainbow
mi smo kahlo kar preskočili, in uporabljali kar nastavek za wc. Sicer dolgo ni hotela niti slišat za druge variante kot plenico, ampak potem pa je v kratkem času vse obvladala. Mi ni žal.
Poleti me čaka še ta mala. Al pa jeseni, no.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.4.2007 22:34:35   
čaki
naša mala je bla danes cel dan brez plenice user posted image user posted image user posted image user posted image  in se je 1x polulala user posted image   in 1x pokakala user posted image . po moje je to kar vredu za prvič. jutri spet nadaljujemo mogoče pa nam rata user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.4.2007 23:04:29   
klaja
Pa saj ne upam niti napisat... Midva pa sma ji pri sedmih mesecih kupila kahlico, saj ni hotela akat v plenico, akala je šele takrat, ko sma ji plenico odpela in jo držala za rokice, takrat ji je po velikih mukah uspelo. In ko sma jo posadila na kahlico, je v trenutku naredila kupček in to prakticiramo vsako jutro in se poaka brez problema.  Čez dan jo sicer še večkrat dam na kahlico in ji mogoče le parkrat uspe, da se polula (sicer pa je sedaj stara devet mesecev).

Moja sestrična je prakticirala tako, da je sama šla na wc, hčerkico pa je posadila na kahlico in sta potem obe tiščali in jima je tudi uspevalo. Ne vem, mogoče ti bo kaj pomagalo.

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.4.2007 13:06:21   
bini
ja, naša je bla glih en tolk stara (2,5 leti) ko sva ji enostavno vzela plenico - tri dni ni hotela povedat, potem pa ji ni tud enkrat več ušlo in je suha že skor pol leta - ampak to je zgodba lulanja naše dame, medtem ko kakat niti slučajno noče ne v kahlo ne v školjko - še vedno zelo pridno pove in hoče da ji dam plenico - menda da ni preveč za težit, ampak enkrat bo temu treba konc nardit.. nimam pojma zakaj se tko boji ločit od tega svojga kakca user posted image  - pa smo probali že s sto forami.. tud na kahlo jo dobim, pa risanke ji dam, pa nagrado obljubim, če bi kakala, ampak ona je sposobna 1 uro sedet na kahli in nič kakat, potem pa v 2 minutah v plenico user posted image ... mož ji je zadnjič celo namontiral plenico v kahlo, pa ni palilo user posted image

ampak ok, tko kot pravi zara - enkrat bo že, čeprav bo tud naša kmal 3 stara user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.4.2007 13:56:34   
romy
Moj je pa star 2,5 let in je že 8 mesecev brez plenice. Dam mu jo samo ponoči za spat, pa še ta je zjutraj ponavadi suha. Saj ne rečem včasih mu še uide in se polula v hlače, recimo 1 x na mesec, pa še to če se preveč zaigra in če jaz pozabim ga spomnit da se mu lulat mudi. Tako da user posted image  za mojega fantka. Ravno včeraj mi je rekla v vrtcu, kako je priden za lulanje in kakanje. Ampak saj veš eni prej eni kasnej, pa sej bo. Vso srečo še naprej.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.4.2007 19:41:42   
žiža
Lunca, pri nas je bilo isto, kot je opisala Splišni. En dan sem imela dost in sem dala plenico dol. POtem sem jo na vsake 5 min. spraševala če jo lulat. Itak mi ni povedala in je spustila glih kjer koli jo je prijelo. Ene dva dni sem letala po celem stanovanju s cunjo in brisala lužice. Da ne govorim o kupu polulanih hlačk user posted image  Ampak ta tretji dan je pa že kapirala kva hočem. Mi smo potem še lep čas imeli težave s kakanjem. Ampak tud to zdej ene par tednov že obvlada. Probej ji res kar dol vzet plenico pa boš vidla kaj se bo zgodilo.
pa velik sreče.

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?