Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
spalnica je tudi dnevni prostor-kako urediti ... 12.4.2007 10:39:56
|
|
|
|
pingi
|
Pozdravljene vse in bivše ! Imam vprašanje povezano z ureditvijo spalnega prostora za dojenčka. Z možem živiva v stanovanju, ki je deloma mansardno. V tem mansardnem prostoru je samo ena relativno velika soba (25m2), ki nama služi kot spalnica in dnevna soba (tu imava televizijo, delovni kotiček...) Zanima naju, če ima še kdo podobno situacijo in kako ste uredili prostor. Nama se zdi smiselno, da se del sobe pregradi (npr. s knaufom, da je tudi delno zvočno izolirano), ker drugače ne vem, če bova lahko še karkoli počela v sobi, medtem ko bo otrok spal (predvsem zvečer)? Kakšna ideja, dober nasvet? Hvala že vnaprej!
|
|
|
|
RE: spalnica je tudi dnevni prostor-kako ured... 12.4.2007 10:51:29
|
|
|
|
thor
|
Imela sva podoben problem in sva ga rešila tako kot predlagaš, s pregrado-knauf. Res je, da sta sedaj oba prostora minimalna (soba ima 18 m2, pa daj to na pol) pa še svetloba prihaja zgolj z ene strani, samo je kljub temu boljše kot prej.
|
|
|
|
RE: spalnica je tudi dnevni prostor-kako ured... 12.4.2007 11:08:53
|
|
|
|
Palčica*
|
Ojla, Sem Vaju ravno hotla vprašat koliko prostora imata sedaj (ideja s knaufom). tako kot vidve imava tudi midva spalnico združeno z dnevno sobo-imava enosobno stanovanje. Ravno tale teden smo prebelili stanovanje in midva sva se odločila,da pregrajevala ne bova. Malo sva prerazporedila samo postavitev,to pa je tudi vse. Res je,da bo gledanje TV-ja in njegova jakost omejena. A sama reorganizacija,brez pregraditve je za najin prostor najbolj smiselna. lp, Palčica
|
|
RE: spalnica je tudi dnevni prostor-kako ured... 12.4.2007 11:38:51
|
|
|
|
lunca77
|
Mi mamo isto situacijo pa nismo nič pregrajevali. Sej ko otrok spi ga še potres ne zbudi, drugače pa zvečer ko ga navajaš na rutino pač zatemniš luči, daš TV bolj potiho ali ga izključiš in to je to. Čez dan je pa tako ali tako bojše, da ga ne navadiš spat v čisti tišini ker ti potem nikjer drugje kot doma več ne zaspi pa maš hudiča. lp
|
|
|
|
RE: spalnica je tudi dnevni prostor-kako ured... 12.4.2007 11:45:25
|
|
|
|
Naja31
|
Živjo, pri nas je isto. Sobo smo razdelili s knaufom in je ok. zvečer lahko vsaj TV gledam, ko otrok spi. Sta pa obe sobici mičkani, ampak kanuf je samo čež pol, druga polovica so drsna vrata, tako da imamo čez dan vrata odprta in je večji prostor. Ni pa knauf neka huda zvočna izolacija.
|
|
|
|
RE: spalnica je tudi dnevni prostor-kako ured... 12.4.2007 15:22:07
|
|
|
|
anckabancka
|
Tudi mi nismo mansarde dali na pol. Kuhinjo in dnevni prostor ločita dimnik, ki stoji sredi sobe in televizor. Živimi pa štirje v tej mansardi, ki je en velik prostor - dva otroka: 3 mesece in 21 mesecev. Pa sploh ni panike. Smo se navadili en na drugega in tudi otroka se med seboj ne motita, ker sta že od začetka navajena direndaja non stop. Če pa bi dali knavf med prostora, bi izgubili nekaj prostora in stanovanje bi delovalo zelo utesnjeno. Sedaj pa izgleda dokaj odprto.. No, seveda je čisto zabasano s pohištvom in igračami...
|
|
[Brisano sporočilo] 12.4.2007 17:15:00
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: spalnica je tudi dnevni prostor-kako ured... 12.4.2007 17:16:47
|
|
|
|
ŠpelaP
|
Tudi mi smo v mansardi. Mali kabinet, kopalnica, shramba in kuhinja so posebej, dnevni prostor in spalnica pa sta ena velika soba (25m2). Pregrajeno imamo preprosto z garderobnimi omarami. Torej med spalnico in dnevno sobo ni vrat. Tudi mi imamo v tem dnevno - spalnem prostoru le eno okno. V spalnici so omare od 1. pikeca in tu bodo tudi omare od , poleg tega imamo v tem spalničnem delu tudi povijalno, najino posteljo (150x200), pa še obe otroški posteljici. V dnevni pa imava najine garderobne omare, TV... Našel se je pa še celo prostor za akvarij rib, za želvo, hrčka, papagaja (ta gre ob rojstvu na počitnice v sosednje prostore k moji mami in očiju). Saj za marsikoga zgleda, da imamo tesno, samo mi se imamo prav fajn in prav radi!!! Skratka, mi nismo postavljali nobene pregradne stene. Pač zvečer damo TV bolj na tiho, da lahko 1. pikec spi. Tudi pri drugem ne mislimo imeti mišje tišine. Je pa res, da bosta otroka s časoma dobila svojo sobo (imata še moja starša eno sobo viška), pa bomo takrat bolj na komot in bolj na glasno!
< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 12.4.2007 17:17:34 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Kako pogostoqloqKako pogosto spremljate odajajo Big Brother? vsaki dan ( od pon-ned) (
28%)
ne spremljam(nikoli) (
26%)
občasno( ko se dogaja kaj pametega) (
11%)
me ne zanima ( dolgčasna odaja) (
35%)
Število vseh glasov: 160Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!