Anonimen
|
No no no, putka, pa brez razburjanja . Moji mami je to povedala njena kolegica računovodkinja. Nekaj pa tudi ta mora vedeti o raznih trikih . Če bi bolje prebrala bi videla, da sem tudi jaz skeptična glede tega, da naj delodajalca to nebi nič stalo, zato sem pa tudi tukaj še enkrat vprašala. Najbrž je moja mama nekaj narobe razumela, ker je meni 1x1 da plača prispevke in da bi mi le-te jaz morala povrnit.... Sem si izračunala po tabeli, ki mi jo je poslala Karin24 in bi v primeru, da mi "delodajalec" prikaže 1000evrov neto prejemala 341,27 evrov porodniške. Za 1500evrov bi prejemala 382.93 evrov, za 2000evrov 424.60 evrov porodniške itd. V izračun so že vklučeni tisti minimalni dohodki za ostalih 11 mesecev. Vsekakor je to bolje kot "ubogih" 40.000sit po starem. Mož ni prijavljen na zavodi in ne prejema od države ničesar. Samo jaz imam socialno pomoč zadnje 3 mesece. On je bil do januarja zaposlen v Italiji in se namerava tudi tja vrniti, prej pa še mora narediti izpit za kamijon, da ne govorim o stroških tega. In ga tam že čaka služba in tudi boljša plača od naših. Seveda pa bo posledično s tem več zaslužil in sigurno ne bomo dobilo navišjega otroškega dodatka, kaj šele dodatno pomoč. Samo "ubogih 40.000". Ampak tudi ne bo potrebno, ker bo čisto dovolj da preživimo.....Seveda če gre vse po najboljšem scenariju.... Od "viška" pa nikogar glava ne boli, trenutno, dokler ne gre spet redno delat, pa smo v zelo težki situaciji, nikomur tega nebi privoščila. Firma na kateri je delal je namreč naenkrat odpustila skoraj polovico delavcev, seveda najprej tujce in je tako iz danes na jutri ostal brez dela. Pred mojo sem tudi jaz delala preko ŠS več let, pa sem pustila, ker je bilo delo za šankom, 8h na nogah, težke gajbe prenašat, cigaretni dim...in sem tako prejšnje leto enega izgubila . In tudi on je imel takrat solidno plačo. Posledično temu sledijo krediti, avto na leasing, razne naročnine ki jih ne moreš pred potekom dveh let prekinit......sedaj pa živitariva iz dneva v dan, prodal je avto oz. prepisal leasing, banka zahteva obroke.....znajde se vsak po svoje kakor se pač more. Prej nisva o tem razmišljala, ker česa takega nisva pričakovala in naju je pošteno udarilo po glavi. Še dobro da imava starše, ki tudi pomagajo po svojih močeh...... Zato mi ne more nihče zameriti da iščem rešitve, kako bi lahko prišla do čim več denarja med porodniško, pa četudi s kakšnim "trikom". Ker do sedaj nisva nikoli izkoriščala države, delala sva oba tudi po dve službi in jaz še redno študiram zraven, sedaj pa je čas, da se tudi naša državica malo zmiga in pomaga. Vem da sem dolga, malo pa se moram tudi sama spucat, tako da brez zamere .
|