Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kako se obleči za razgovor? 9.4.2007 21:26:28
|
|
|
|
Ashana
|
Saj vem, da je vprašanje malo čudno, vendar sama pogledujem za novo službo in so na vidiku prvi razgovori. A hodite v kostimih, a je dovoljen tudi malo bolj sproščeni slog (srajca oz. bluza, majica, hlače na črto, prehodna jakna oz. plašč). Sama premorem točno en kostim, pa še v tem se ne počutim dobro, tako da bi raje prakticirala drugo varianto. Ali je še vedno nenapisano pravilo, da je potrebno iti v kostimu? Torej, kako se obleči za na razgovor?
|
|
|
|
RE: Kako se obleči za razgovor? 9.4.2007 22:01:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, meni tudi težave dela tole oblačenje za razgovore. Zdej iz mojih izkušenj lahko povem, da se oblečem odvisno glede na "resnost" delovnega mesta. Če je le možno, se prej pozanimam kakšen je tudi kolektiv. Na razgovorih, kjer je večinoma mlad kolektiv pride v poštev športna eleganca - in moram rečt, da so tiste, ki so se pojavile s strogimi kostimi izpadle skoraj smešno. Potem sem bila na razgovoru v DZ - tam se mi je zdelo, da so popolnoma vsi v "reklcih" (kostimih), zato se mi je zdelo primerno, da se tudi sama tako oblečem in res nisem falila. Pred leti, ko sem bila na Upravnem sodišču so bile punce oblečene v jeans. .. čisto odvisno od delovnega mesta in okolja, res. Mogoče če ti bo pomagalo: če delovno mesto zahteva veliko kontakta s strankami oz. ljudmi (razen med. sester, prodajalk, čistilk, policistk...ki že po defoultu nosijo "delovne obleke") je zelo pomembno kakšen je tvoj zunanji videz in obleka - npr. delavke na pošti, banki, uradih,...Pri ostalih pa se mi zdi nepotrebno obleči kostim, urejenost se pa vedno pričakuje. Aja, kaj bom sama jutri oblekla? Delovno mesto bo zahtevalo kontakt s strankami, vendar pa je kolektiv mlad. Tudi šef je mlad, skoraj mojih let. Mislim, da bom izbrala športno elegantno obleko - športno elegantne hlače s svetlimi črtami, belo majčko s 3/4 rokavi, bele mokasinke.
< Sporočilo je popravil caffee -- 9.4.2007 22:05:05 >
|
|
|
|
RE: Kako se obleči za razgovor? 9.4.2007 22:04:15
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Evo jaz bi se oblekla nekako takole -> srajčo na 3/4 rokave z ozkim ovratniom, mogoče tudi mečkanko, preko kakšen opet brezokavnik, ki bi se skladam s srajčko, hlače nad koleni, ali krilo v obliki črke A - hlače nad koleni bi imele močni zavihek; lepe nogavice in prilegajoče se čevlje -> je nekje med strogo resnostjo, klasiko, modernim in razigranim
|
|
|
|
RE: Kako se obleči za razgovor? 9.4.2007 22:07:24
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris Evo jaz bi se oblekla nekako takole -> srajčo na 3/4 rokave z ozkim ovratniom, mogoče tudi mečkanko, preko kakšen opet brezokavnik, ki bi se skladam s srajčko, hlače nad koleni, ali krilo v obliki črke A - hlače nad koleni bi imele močni zavihek; lepe nogavice in prilegajoče se čevlje -> je nekje med strogo resnostjo, klasiko, modernim in razigranim Preko kolen ali da kolena ven gledajo? Sej pomojem si mislila, da so hlače čez kolena potem pa zavihek ane? Ja, meni se tudi zdi luštno. Bi se tako oblekla, ampak nimam ustreznih hlač za zavihat
|
|
|
|
RE: Kako se obleči za razgovor? 9.4.2007 22:10:57
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Hlače nad koleni Tole je sedaj že takšen modni hit, da jih dobiš v skoraj vsaki trgovini
|
|
|
|
RE: Kako se obleči za razgovor? 9.4.2007 22:12:05
|
|
|
|
Ashana
|
Hodim na razgovore za posl. sekretarke, kadrovsko službo, skratka ne strogi kontakt z ljudmi. Tako, da mislim, da si lahko privoščim športno eleganco. Punce, super nasveti, bo treba malo v šoping.
|
|
|
|
RE: Kako se obleči za razgovor? 9.4.2007 22:25:26
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz sem hodila v črnih hlačah in kaki beli srajci ali lepi majčki, čez pa bunda ker je bla zima :) hehe., al pa plašč. ampak sem bla ponavad šokirana ker so na razgovore ljudje skupaj z mano prihajali v kavbojkah in kakih stegnjenjih majicah da sem kr mal ebel pogledala??!! no ko sem dobila službo sem bla v črni majici z ovratnikom in teh črnih hlačah :)
|
|
|
|
RE: Kako se obleči za razgovor? 9.4.2007 22:33:58
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris Hlače nad koleni Tole je sedaj že takšen modni hit, da jih dobiš v skoraj vsaki trgovini Kratke hlače kao ....ker gledam punce k v kratkih hlačah okoli hodijo spodaj pa žabe, pa mi ful ne potegne...A je to to? Pismo, jz sem čist ...za na luno
|
|
|
|
RE: Kako se obleči za razgovor? 9.4.2007 22:51:00
|
|
|
|
Marogica
|
Enostavno. Obleči se službi "primerno". Če gre za prodajalko npr. Sportswear-a, sigurno ne boš v "finih" hlačah na razgovor hodila, če gre za kakšno službo, kjer je kostim ali vsaj jakna "pravilo"-se temu primerno obleči. Dandanes tudi kavbojke niso več problem ali nekaj slabega, sploh, če jih kombiniraš s srajčko ali jakno. V glavnem ostani vseeno TI. Saj čez teden dni boš "padla" v tvoj stil nazaj noter. Kaj pa potem????
< Sporočilo je popravil Marogica -- 9.4.2007 22:59:33 >
|
|
RE: Kako se obleči za razgovor? 9.4.2007 23:47:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Jst sem bla striktno v kostimih - sam je pa tud narava dela taka, da se v kostimih počutim najboljše. Čeprav so sodelavke vse športno elegantne, meni tak stil ne potegne. Služba=kostim, predvsem zato da se počutim kot v službi
|
|
|
| Stran: [1] |
Datum porodaendrinaKako je prišlo do datuma poroda?rodila sem ko sem dobila svoje popadke (
68%)
porod je bil sprožen zaradi medicinske indikacije (
25%)
porod je bil sprožen na mojo željo (
7%)
Število vseh glasov: 331Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!