|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   flaška in čaj
9.4.2007 10:46:27   
zupancdam
Zdravo!
Moja hčerka je stara 3 mesece in se polno dojiva. Kadar je lepo vreme greva ven na daljše sprehode in takrat jo ne morem podojiti. Vem, da se ona odžeja z mojim mlekom, vendar bi ji jaz na daljšem sprehodu rada tu pa tam dala malo čaja. Problem pa je v tem, da ji ga nebi rada dajala v flaški, saj flaške nikoli nisem uporabljala in jo sedaj samo zaradi čaja nebi rada navadila na njo, saj jo tudi noče. Nameravam pa jo še dolgo dojiti. Kako je s temi lončki, kdaj ste začele svoje malčke navajati na njih, kako ste ve dajale čaja, ko je bilo vzunaj vroče in ste bile na sprehodu? Na žličko pa je tudi nerodno tako majhnemu dojenčku na sprehodu dajati čaja v vozičku. Kaj ste ve storile? Prosim za nasvet!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: flaška in čaj
9.4.2007 12:34:52   
Anonimen
Zakaj je pa ne bi mogla zunaj podojiti? Otresi se predsodkov, usedi se na prvo klopco, pokrij se s pleničko in jo lepo podoji. user posted image
Čaja ji pa jaz ne bi dajal, sploh pa ne v tistem lončku, ker preveč ven teče, če že potem ji pač daj flaško ali pa po žlički, saj to ni problem.

(odgovor članu zupancdam)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: flaška in čaj
9.4.2007 13:17:45   
Gordana-3
saj ne rabiš čaja davat, daj ji vodo v flaški. moja ta druga ima sedaj 10 mesecev in še ni pila čaja po flaški. če dobi kaj, dobi največkrat vodo al pa sok brez dodanega sladkorja, ki ga razredčim z vodo. prvo pupo, ki sem jo dojila do 18 meseca, pa sem podojila kadarkoli in kjerkoli. flaške ni hotela, bila je pri roki ziza. vedno sem našla kakšno klopco, se obrnila malo vstran in smo se najedli in napili.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: flaška in čaj
9.4.2007 23:01:32   
eya
Se strinjam s Hothien, če le imaš možnost kam se usesti, jo lahko tudi zunaj podojiš, sploh pa zdaj, ko je že dovolj toplo.
Kar pa se magičnih lončkov tiče, Avent ima dva tipa: eni so taki, ki so primerni od 3 mesecev naprej, z mehkim ustnikom. Samo naš ni hotel oz. ni znal piti iz njega.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: flaška in čaj
10.4.2007 19:01:39   
Nej
Če se že tri mesece polno dojita ji kar daj flaško ali pač magičen lonček (če je nočeš navajat na cucelj), pač ji ne daj sladkanih čajev oz. kar vodo najbojše (še posebaj zdaj, ko se je začelo toplo oz. že kar vroče vreme). Če ne druga, zaradi tega, da ji malo približaš flaško oz. se malo na njo navadi. Zakaj?
Naj povem svojo izkušnjo.
Aneja sem polno dojila. Vedno sem P vprašala, če mu lahko dam malo čaja, vode,... po flaški, da mi pač ne bi nonstop visel na zizi. Pa mi je vedno odločno odgovorila NE, dojen otrok ne rabi druge tekočine. Seveda sem ji dala prav (moj prvi otrok, ona pa je le P). No pri 5 mesecih pa mi je rekla, zdaj pa začet z gosto hrana in istočasno tudi z tekočino po flaški. In kaj se je zgodilo- Anej ni nikakor sprejel flaške, vsi smo se trudili pa nič. Doma imam vse vrste flašk, lončkov,... kupila se vse vrste sokov, čajev, ni in ni hotel. Tako mu je bila moja ziza edino s čem se je odžejal (skoraj do 10 meseca). Bilo je naporno, ko bi naj otroka že manj dojil ali celo prenehal, sem ga jaz še več (tudi na pol ure), ker bi drugače pristali v bolnici na infuziji zaradi dehidracije.
Posledično dojim še danes (sicer z mukami in trdo voljo samo zvečer). Pije še vedno zelo malo ostale tekočine in le po slamici, s kozarčka ali iz plastenke. Zato imamo prave borbe, ko zboli, takrat bi on samo ziz, ziz zizuser posted image in druge tekočine noče niti videt.
V glavnem odločila sem se, da v drugo user posted image začnem navajat po flaški okoli drugega meseca starosti, ker ne bi rada še enkrat tega dala skozi.
Mislim, da edino ni dobro flaške uvajat dokler dojenje lepo ne steče. Po tem pa kar postopoma- moje mnenje iz izkušnjeuser posted image
Lp

< Sporočilo je popravil Nej -- 10.4.2007 19:03:56 >

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: flaška in čaj
10.4.2007 19:17:40   
zupancdam
A potem jo naj kar na flaško navadim, kaj pa če bi vseeno probala z lončkom, tako da vsaj malo spije, ker je tu še nekaj. Ona je ful pridna ko sva notri, pa ko jo dam v ležalnik, ampak ko prideva ven in jo dam v voziček se začne dreti in še dudica ne pomaga, sem mislala da so krči, ampak ko jo vzamem na roke se neha jokat.Imama kar muke, potem pa zaspi. Ali je imela katera podoben problem, da niso bili pridni v vozičku. Ali je žejna? Res ne vem, kaj bi lahko bilo, če je sita in previta, da se dere v vozičku non stop.Včasih je za trenutek pridna, potem pa spet jok.

(odgovor članu zupancdam)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: flaška in čaj
10.4.2007 19:54:23   
Seven*
Draga mamica, eni otroci NIKOLI niso zadovoljni v vozicku. Jaz sem iz tega razloga vozickanje sovrazila. Po priblizno 15 minutah je bilo ze dretje. Sem lahko samo kroge delala okrog bloka, ker drugace bi ga morala nosit domov. user posted image user posted image

Ce ni otrok nikoli pil po flaski ga ne navajaj. Zelo hitro znajo piti iz kozarcka ali magicnega loncka. Pa se fino je, ker se nacejajo in plenice lepo zdrzijo. Spijejo toliko kot so zejni. In ker polno dojis najdi kaksno klopco in tam doji. Dvomim da ti bo kaksno vodo sploh hotel piti.


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu zupancdam)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: flaška in čaj
10.4.2007 22:20:44   
Strawberrie Cherrie
Avent ima magičen lonček od 3meseca dalje s takim mehkim nastavkom - jaz mu ponudim vodo kar v tem lončku (ali čaj)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: flaška in čaj
11.4.2007 11:45:35   
katikati
svetujem dojenje na  kakšni klopici.
Tako bo najbolje za otročka, pa tudi ni neke bojazni da bodo joške prepolne.

kar se tiče pa flaške. Ja, dojeni otroci imajo problem - naš pri 7 mesecih ne zna piti iz flaške, mogoče mu malo ratuje z magičnim lončkom ampak le stežka. Tako da je morda dobro že prej naučiti user posted image

(odgovor članu zupancdam)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?