|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče sveže zelenjave
6.4.2007 18:42:47   
tevža

Pozdravljene!

Naš 6-mesečni fantek noče jesti nič "slanega" (ne zelenjave, ne same polente, ne krompirčka, niččččččččč). pa sem mu skuhala "plehko" (beri brez vseh dodatkov) zelenjavo, pa ni jedel (to mi je razumljivo), pa pire s korenčkom in žličko kisle smetane (samo za okus), pa ni jedel (to mi ni razumljivo), pa polento, pa spet ni jedel, pa bučke s cvetačo in smetanco, pa spet! ni jedel. ko pa sem odprla plastičen korenček (beri Hipp kašico) jo je pa pojedel kot za šalo. no, to mi pa sploh ni razumljivo! user posted image user posted image  sploh ne vem, kaj naj še probam...se mi zdi, da sem vse finte uporabila (od tega, da je imel igračo v eni roki, do "aviončkov", da sem čepela pod mizo...skratka animacije še in še, pa nič). ne vem v čem je fora, da "plastiko" je, sveže kuhanih stvari pa ne. sadje pa normalno je (tako sveže, kot kuhano). kakšen nasvet??? kr otrok ne more živeti samo od sadja in  instant kašic. aja, zjutraj in zvečer pa ga dojim.

to "foro" ima zadnje tri dni. user posted image

hvala....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče sveže zelenjave
6.4.2007 19:05:50   
Marogica
Nič več ne eksperimentiraj. Tvoj otroček se je pač "odločil" za kupljeno hrano. Tako je bilo pri mojemu ta mlajšemu. Ta večji je jedel doma pripravljeno, ta mlajši pa niti žličke. Dokler mu nisem kupila Hippovih kašic. To je šlo nekje do 8. meseca, nato se je navadil na doma pripravljeno hrano.

Tako, da ne imej slabe vesti....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu tevža)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.4.2007 20:26:04   
rainbow
tvoj bebek je kar hiter za 6 mesecev;

moja do enega leta ni sploh kaj konkretnega pojedla (sem se tudi ful sekirala, s tem, da sva pri 6-tih komaj začele, tak da tvoj je super napreden); da jo vidiš sedajuser posted image ; no, zelenjave tudi ne je kaj dosti.

Moraš vedet, da je to uvajanje goste hrane res uvajanje nečesa novega, navajanje na nove okuse in na nove obrede in tudi ti vzami to kot igro oziroma se vsaj ne sekiraj tak strašno.

Mogoče pa mu prehitro menjavaš stvari; ne vem, tako se mi zdi. Pa če ima rad kupljene kašice, pa mu jih daj, pa vmes dopoldan pa kaj novega, pa tudi če par žličk; vsaj jaz sem tako potem začela delovat, toliko da sem videla, da ni kake alergije na kaj.

pačim bolj veselo papcajteuser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.4.2007 21:44:40   
tevža
rainbow - če sem natančna je star 6,5m in GH jemo od 5. meseca, tako da sva poskusila že kar nekaj stvari. vse stvari sem uvajala počasi in do zdaj (izpred 3 dni) ni bilo nobenih težav (ne alergij, ne kremženja,...); in glede na pozitivno situacijo sva dopoldanski malici dodala popoldansko in nato še kosilo. sprašujem predvsem zaradi nove "navade"glede zelenjave. sadje in instant (hipp) kašice, ki se naredijo z vodo, pa je z največjim užitkom in ne drži ust skupaj kot je to začel pri zelenjavi.

marogica - upam, da bo tole naše kremženje enako tvoji izkušnji. hvala. 

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.4.2007 18:37:10   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: tevža

marogica - upam, da bo tole naše kremženje enako tvoji izkušnji. hvala. 

Tudi jaz upamuser posted image , pa dober tek....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu tevža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.4.2007 11:10:07   
Baucka
Poskusi zelenjavo skuhat v jušni osnovi. Recimo juha od belega kurjega mesa. Poskusi. Drugače pa se ne sekiraj, naša do 8 mesecev ni hotla kaj GH jest in sedaj zelo rada je.

Gremo veselo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?