|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Očala
4.4.2007 19:25:02   
Teja N
Naš Timotej, ki je star 3 leta in pol, bo moral nositi očala. Na sistematskem pregledu je zelo slabo videl slikice na tabli in dobila sva napotnico za okulistični pregled.
Pregled pri okulistki sva imela kmalu, je hitro minilo, samo na računalnik so mu pogledali pa na tablo je spet moral gledat. Z lečami ima pa pregled naslednji teden. Žal ima kar veliko dioptrijo, na eno oko +2'50, na drugo pa kar +4'75!!!!!
Ker je tako velika, rabi posebej dobro razširit zenice pred pregledom in tako mu moramo pred pregledom dajat kapljice 4 dni 2x dnevno. Ta čas se mu bo revčku ful bleščalo, ne sme bit na močni svetlobi in ne bo videl risat in brat user posted image

Dodaten problem je da kapljice sicer očesu niso škodljive, sicer pa so izredno strupene, če bi jih popil celo smrtno nevarne!!!!

Čez en teden imava pol ta pregled, ko mu bo leče nataknila in bo z njimi poskusil gledat.

Šla sem malo pogledat še v bližnjo optiko, okvirčki so od 60€ naprej, leče pa od 40€ maprej za komad. Torej okoli 150€ vsaj. Nekaj malega sicer plača sociala, ampak samo za nacenejše leče, tiste težke, debele. Tega pa otročku res ne moraš dat. Rabi lažje, plastične in sicer bom vzela stanjšane, ki so spet malo dražje, a navadne so debele skoraj centimeter, ko ima tako dioptrijo....
Pregledala sem okvirčke, imajo zelo lahke in jih lahko tudi zvijaš po mili volji, pa se jim nič ne zgodi.

Ampak saj me ne skrbi dodaten strošek, saj  nismo v finančni stiski ali kaj takega.

Eh, zdaj pa misija nemogoče:kako ga prepričat, da jih bo nosil...user posted image

Sem mu že vse povedala, kako bova dajala kapljice in kako bo dobil očala, da bo bolje videl. Pa mu ni vse skupaj nič všeč, kar malo je žalosten.

In ko je zadevo malo prespšal, veste, kaj je rekel danes zjutraj, takoj, ko je vstal? "Oči, veš, zdaj pa že dobro vidim..."
V dno duše se mi je zasmilil.

Kakšne izkušnje imate s tem? Kako so se malčki navadili na očala, kako pogosti so potem pregledi pri okulistu in ali je potrebno vsakič iti čez 4-dnevno dajanje kapljic?

Hvala za odgovore!

Lp,

Tejauser posted image

< Sporočilo je popravil Teja N -- 4.4.2007 19:27:14 >

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Očala
4.4.2007 19:31:23   
jasnika
tudi mi smo dobili pred kratkim očala, no moja hči jih je dobila-5 let
socialno da kar veliko zraven za leče, moja ima tudi plastične pa stanjšane, pa kaj vem kaj še nekaj proti praskanju in sma menda samo kakih 20e doplačala
drugače pa se jih je kar veselila, za punčko je lažje ker smo ji lahko kupili barbi očala oz okvir in je ful bla vesela, povprašaje kje če majo kak spajdermen al pa kakšna očala, no pr nas je to palilo

in sedaj jih kar rada nosi, mora pa jih met gor vedno in za STALNO saj ma -dioptrijo in tudo zeloooooo  visoko ki se baje - nikoli ne popravi, ampak mislim da je tudi od staršev odvisno kako otrok sprejme očala

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.4.2007 21:09:21   
paris
Evo, Teja, s prve roke ti lahko povem kako je z očali pri tako majhnih otrocih.
Naš sin je dobil očala pri 2,5 letih, imel je še večjo dioptrijo kot vaš- +6 in +4, pa še škilil je, da smo morali še uček limati vsak dan za nekaj ur. Zdravnikovih navodil smo se striktno držali in danes pri 17 letih ima naš sin dioptrijo - 0 in +0,5, verjemi, da se res splača potruditi!
Kar se tiče motivacije, mi smo našemu dovolili, da si  sam izbere očala kakršna je sam hotel, obvezno smo dali plastične, stanjšane šipce. Potem smo ga vzpodbujali in mu naštevali vse ljudi, ki imajo očala, napr. babi ima očala, pa teta x ima očala, pa sestrična tudi, to pa res ni nič takega..., pa vztrajali smo, ne smeš dovolit, da otrok očal ne bi nosil od samega začetka. Ko jih bo dobil jih mora nosit, pa pika. Potem smo razlagali, da bo bolje videl, da bo ko zraste lahko pilot, pa take!user posted image Nikakor mu ne smeš dati vedet, da se ti smili ali kaj podobnega! In iz nošenja očal se ne sme nobene drame delat, pa ne dovoli, da bi kakšne babice govorile v smislu, ja bogi revček, ko moraš nosit očala- take pogovore pa kar prepreči!  Saj, potem, ko se otrok navadi ni nobenih težav več. V vrtcu je imel edini očala v skupini, pa tudi ni bilo nobenih težav.
Aja, kar se tiče kapljic pri pregledu, jih je naš dobil samo prvič, se mi zdi. Pogostost pregledov pa določi zdravnik, načeloma je to enkrat na leto.
Želim vam čim manj težav in čim več veselih dni z vašim sončkom. Očala so najmanj, kar se lahko zgodi!

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.4.2007 8:28:02   
Teja N
Hvala!

Paris, kakšen je pa postopek, da ti sociala plača? Moraš dat kako vlogo in kam?

Oglasno sporočilo:
www.aubrey.si

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.4.2007 8:38:22   
mily
Teja pri tako majhnih se res splača vztrajati, da nosijo očala, ker se bo po vsej verjetnosti oko res popravilo. Ti ga samo spodbujaj kakšen frajer je, kakšna lepa očala bo imel. Daj mu možnost da si sam izbere okvir.

Drugače pa tudi moja Nika bolj slabo vidi, ampak zaenkrat ji še niso določili očal. Imava letos spet pregled, pa bodo vidli, kako se ji slabša oz. če se je kej izboljšalo. Me pa bolj skrbi, ker ima na enem očesu cilindre. Ne vem, a se tudi cilindri izboljšajo?

Glede unih kapljic za pregled. Mi je kr mal čudno, da jih morate doma devati. Mi smo lani imela ta pregled in so ji kr tam dali kapljice. kapljice na 15 minut, potem pa smo eno uro čakali da so prijele. JE res smotan potem za otroka, ker ima še cel teden občutljive oči. Ne sme gledat televizije, risat, hodit po soncu oz. mora imeti sončna očala in kakšen klobuk.  

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.4.2007 21:07:03   
Teja N
Kot sem že napisala, 4 dni morava dajat kapljice zaradi velike dioptrije, ki jo ima in je baje potrebno, da res natančno izmeri.

Saj ga ful spodbujam in mu prikazujem očala kot nekaj finega, zabavnega itd. Seveda si bo sam izbral okvir, to mi je čisto logično. Mislim med tistimi, ki bodo ustrezali seveda.

Oglasno sporočilo:
www.aubrey.si

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.4.2007 21:20:24   
paris
IZVIRNO SPOROČILO: Teja N

Paris, kakšen je pa postopek, da ti sociala plača? Moraš dat kako vlogo in kam?

Če misliš popust pri ceni očal, ti okulist napiše recept, s tem receptom greš k optiku in imate potem popust za očalca, mislim, da je trenutno okoli 30 evrov. Torej ni treba nobene vloge, je avtomatično.

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?