|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   študentka
9.10.2004 21:18:41   
ancka
Sem redna študentka 4.letnika, brez vsakršnih prihodkov.Registrirana bom kot samohranilka, živela pa bom v podnajemništvu, sama z otrokom.
Imam pa veliko vprašanj glede vseh finančnih pomoči, ki bi jih morala dobiti.Sama se trudim dobiti čimveč informacij, vendar so vsi nekako nesigurni, ko mi podajajo odgovore.Če sem prav računala, bi morala dobiti približno naslednje pomoči:
-okrog 56000 kot pomoč ob rojstvu otroka(vrednost paketa)
-39000 starševskega dodatka
-21000 otroškega dodatka(bom samohranilka, brez drugih dohodkov)
-štipendijo(o tem se še zanimam kaj in kako, naj bi pa bila okrog 30.-35.000 v mojem primeru)
-enkratno pomoč(o tem pa še ne vem, sem pa slišala)

Bi v mojem primeru dobila enkratno pomoč?Koliko to znaša?Je za to poseben obrazec?

Prosim za pomoč, ker te stvari so zame tavanje v temi, predvsem zaradi nekompetentnosti oseb na teh delovnih mestih.Jaz jim ne zaupam čisto nič, zato prosim koga, ki se na to malo bolj spozna, da mi pove kaj več, da ne bom prikrajšana za kakšno pomoč, ki bi mi sicer prišla nadvse prav.

Glede na to, da bom prvič mamica, imam ogromno vprašanj in dvomov.Še dobro, da ste na drugi strani ve, ki ste mi odgovorile že na toliko vprašanj.:bravo::bravo::bravo:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   študentka
9.10.2004 21:35:10   
Mani
Obrni se na tvoj pristojni Center za socilano delo. Tam boš vse zvedela.

(odgovor članu ancka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   študentka
9.10.2004 21:43:39   
Mani
Aja, vrednost pakleta dobiš enkrat, starševski dodatek eno leto.

Moje mnenje- če le ne bi preveč pogrešala statusa študenta (recimo zaradi prevelkega plačevanja izpitov,...), je bolje, glede na to, da si v 4. letniku (kdaj imš rok? Boš takrat že končala 4. letnik?), če bi se prijavila na zavod za zaposlovanje.
Tako ne bi imela statusa študenta in štipendije. Toda- starševski dodatek dobiš v obeh primerih, enako otroški dodatek,enako pomoč ob rojstvu otroka, kasneje je vrtec zastonj ( za brezposelne na zavodu),imela bi tudi socialno pomoč, ne vem točnega zneska a milim, da je okoli 50.000 (morda več, res ne
vem). Finančno bi tako dobila več. A se pozanimaj in si preračunaj, koliko te bo potem stala še diploma.

Enkratna pomoč- ne vem točno kaj si milsila, a če si morda mislila na izredno denarno pomoč, gre nekako takole- enkrat letno na CSD zaprosiš za pomoč ( ti na centru vse razložijo, dajo obrazce), verjetno bi bila ti upravičena. ne vem , ali je kaka veza status ali ne, menim, da ne (nisem sigurna). Pojdi osebno na center ( prva socialna pomoč), razložui situacijo, prosi za podatke in informacije in kje jih lahko poiščeš. Potem pa se še odloči.

Lep
pozdrav

(odgovor članu ancka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   študentka
10.10.2004 8:40:46   
Abby
Pri enkratni pomoči moraš navesti kot razlog, zakaj jo potrebuješ, nakup kurjave, ali pa, da se ti je pokvaril kak esencialen stroj, npr. peč ali štedilnik, in ga ni več možno popraviti. Sicer pa znaša 45.000. Je pa odvisno od CSD, koliko so prijazni, ali lahko dobiš pomoč 1x letno, ali večkrat. Ponekod lahko večkrat. Sicer pa - kot sem že omenila - pozanimaj se na nepristojnem CSD, ker utegneš dobiti točnejše informacije.
Glede študija pa imam takšno izkušnjo, da sem se sama raje prepisala na izredni študij, ker ne bi mogla z :duda: biti prisotna na obv. vajah na 60km oddaljenem faxu. Bila sem pa v 2. letniku. Zdaj sem v 4. in imam kadrovsko štipendijo, za katero je pogoj med drugim neprijavljenost na Zavodu. Ena opcija je tudi, da se vpišeš izredno in se prijaviš kot iskalka zaposlitve in dobivaš podporo. Preračunaj, kaj ti bolj znese.
Veliko sreče!

(odgovor članu ancka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   študentka
10.10.2004 11:54:44   
Jančika_
Mogoče si z enkratno pomočjo mislila na znesek, ki ga nekatere občine dajo ob rojstvu vsakega otroka. V Celju recimo znaša 20.000, ponekod je več (malo pobrskaj po forumu, o tem je bilo kar nekaj govora). To pa urejaš na občini na oddelku za družbene dejavnosti, vsaj v Celju je tako. Prineseš kopijo rojstnega lista in izpolniš obrazec, ki ti ga dajo tam.

LP, Jana:metulj:

(odgovor članu ancka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   študentka
10.10.2004 11:58:12   
SISI25
za enkratno socialno pomoč nisem jaz tako prepričana da jo dobiš. Saj sem že spodaj opisala mojo situacijo in mi jo niso dali. Dobila bom dvojčke, bom mati samohranilka in brezposela. Pa so rekli da do nje nisem upravičena. Oni mislijo da lahko oblekce in opremo na karitasu dobiš. Meni so rekli da nosečnost in otroci niso nikakršen razlog za to pomoč. Dobijo le tisti res bogi? Tako je rekla. Meni pa je kar kipelo.

(odgovor članu ancka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   študentka
10.10.2004 12:03:23   
SISI25
Jančika, ali veš do kdaj traja ta pomoč. Sem slišali da naj bi to dajali samo do decembra. Potem pa ne vem kako je s tem. Ali bodo naslednje leto spet ali ne. Jaz imam rok ravno decembra pa ne vem ali bom še prišla v to noter.

(odgovor članu ancka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   študentka
10.10.2004 12:10:03   
Jančika_
Pojma nimam:zmeden:...Sem mislila, da ko so na seji občinskega sveta to pomoč odobrili, da je bilo za skoz, ne samo za pol leta (odobrili so šele junija). Bom poskusila kaj zvedet (moja mama dela v sosednji pisarni).

(odgovor članu ancka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   študentka
10.10.2004 15:36:47   
SISI25
Prosim bi ti bila res zelo hvaležna.

(odgovor članu ancka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   študentka
10.10.2004 20:48:51   
ancka
Hvala vsem za odgovore!!!:bravo::bravo::bravo:
Do konca mam še 4 izpite+diplomo in se mi ne splača pavzirat.Študiram pa na primorski univerzi.Očitno so te pomoči različne od občine do občine.Rok imam 28.11.
Če katera še kaj zve, pa napište.

Lp

(odgovor članu ancka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   študentka
11.10.2004 19:52:02   
Jančika_
SISI, moja mama pravi, da ko je enkrat stvar odobrena, je odobrena pa konec. Je pa tako, da se odobri za vsako proračunsko leto posebej. Tako da je možno, da boš morala malo čakat, ampak dobila pa naj bi v vsakem primeru.

Lahko pa greš tudi točno vprašat - na občini greš mimo vratarja na dvorišče, tam pa skozi desna vrata in po stopnicah v tretje nadstropje - tista vrata, na katerih piše zavarovanje oseb brez prihodka ali nekaj takega.

(odgovor članu ancka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   študentka
11.10.2004 21:42:47   
SISI25
Jančika, najlepša ti hvala.

Ker bomo imeli dva sončka nam bo ta pomoč še kako prav prišla.

(odgovor članu ancka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?