|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj antibiotik?
3.4.2007 9:25:47   
ac
Zanima  me, kdaj pediatri vašim otrokom predpišejo antibiotik? Za našo zdravnico je splošno znano, da antibiotik nerada predpisuje, ampak do sedaj ga nismo rabili, ker so se od decembra, ko je naša 16-mesečnica v vrtcu, vrstile 'samo' razne viroze. 12 dni nazaj je spet zakuhala in zdravnica jo je, kot ponavadi, samo malo od daleč pogledala in rekla, da je viroza. Prejšnji petek, ko je vročina vse do 39° in več trajala že osmi dan, pa zdelo se nam je, da jo nekaj boli, ker je dosti jokala in se ponoči na 1 uro zbujala, smo šli spet k zdravnici, katera je spet samo od daleč ugotovila virozo. Zadeva se čez vikend ni nič popravila, spali nismo nič, včeraj pa je bilo treba v službo, zato je malo k zdravnici peljala babi. Tam spet ista diagnoza: viroza. Glede na 11-dnevno vročino brez izboljšanja je babi predlagala laboratorij, pa jo je pediatrinja nadrla, da bo že ona sama presodila, kdaj je otrok za v laboratorij in da to je samo viroza in pika. Babi se je čisto oduser posted image in potem je nekako le uspela dobit recept za antibiotik (kar na slepo, brez laboratorija). Včeraj smo ji ga zvečer že dali in danes je mala po 12 dneh brez vročine in spet nasmejana!

A je res treba čakat več kot en teden, pa potem na kolenih prosit, naj kaj ukrenejo, da otrok ne bo več trpel? Pa potem lahko službe tudi kar pustimo, ker bomo za vsako bolezen 1 mesec doma....

Zanima me pa še, če ste, ko so otroci na antibiotikih, non-stop noter? Glede na izboljšano stanje, a greva lahko malo ven? Kdaj pa bo za v vrtec?

Hvala in lep dan.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj antibiotik?
3.4.2007 9:36:36   
NRMM
Ojej AC vi pa imate neko hudo pediatrinjo. Sicer naš pediater ne napiše kar za vsako antibiotika,jo pa vedno pregleda od ust do ušes,če je slučajno antibiotik potreben. Če je kakršnokoli vnetje (ušesi,grlo)dobi antibiotik takoj,za kašelj pa navadno predpiše inhalacije in kakšen sirup ozr.kapljice.
Glede vročine pa je tako,da če po 4 dneh ne izgine dobi napotnico za laboratorij, potem pa ukrepa glede na izvide.

Midve kak ji zgine vročina tak greva ven.Če ji popoldne pade na normalno vrednost potem sva drugo dopoldne že zunaj,tako nama je tudi rekel pediater,da lahko.Pri zadnji virozi sva bili zunaj kar med vročino,ker se je dobro počutila in silila ven,pravijo pa tudi,da se viroze hitro pozdravijo na svežem zraku user posted image
V vrtec bi pa se naj dalo otroka po končanem antibiotiku,priporočajo pa še 2-3 dni po tem,da se imunost stabilizira.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj antibiotik?
3.4.2007 11:54:24   
madela
Sem se spomnila za nazaj,ko sem imela čisto isti primer.
Tamala je imela cel teden vročino,tam okrog 40,pa sva bile v tistem tednu trikrat pri zdravniku,pa je ugotovila samo virozo,pa še nadrla me je zakaj lažem,da ima vročino,če je pa nima.
Seveda zato,ker sem ji jo zbijala. Pol je bilo tako hudo,da sem ponoči šla k dežurnemu in seveda naletela na najino pediatrinjo in se je spet drla,da z hčerko ni nič narobe in da bi jo zgleda rada v bolnico potisnila.
Jezna sem bila kot sto user posted image . Šli sva domov,stanje pa se je kar slabšalo in sem šla drugi dan k njej v ambulanto in sem tak tulila,kot zmešana,da zahtevam labolatorij.No pa naju je le poslala in potem,ko je videla izvide je popolnoma brezbrižno povedala,da ima sedimentacijo 75(normalna je 5-8) in,da bo treba v bolnico. V bonici so odkrili hudo pljučnico.
To je bila moja izkušnja,smo pa po prihodu iz bolnice takoj menjali zdravnico. To priporočam tudi vam,ker zdravnik MORA pregledat otroka od glave do pete,preden reče nekaj kar v resnici sploh ni res.
Pa čimprej se pozdravite.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?