|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hud stres med nosečnostjo
28.3.2007 18:48:50   
nestrpnica
Pozdravljene!
Trenutno sem v eni veliki partnerski krizi. Rada pa bi, če mi lahko svetujete sledeče: sem v 17. tednu nosečnosti - druga nosečnost. Otroka čutim že od 13. tedna. Od 15. tedna redno vsaki dan. Sedaj pet dni, pa sploh ničesar ne čutim in to je ravno toliko, kolikor traja sedaj že ta prepir in stres. A je možno, da je kaj narobe? Naj povem, da se mi že tudi kar precej pozna, tako da že kar nekaj časa nosim nosečniške hlače (od 12. tedna). Trebuh imama tudi skoraj ves čas trd in napet. Bojim se, da stres zelo vpliva na plod.
Se opravičujem, če sem malo zatežila, a sem res zelo žalostna in sedaj me muči, da slabo vplivam na plod.

Hvala, da ste me brale!

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hud stres med nosečnostjo
28.3.2007 18:55:34   
tulip
Ja sigurno stres vpliva na plod!
Poskusi se čimbolj pomiriti in izogibaj se stresnim situacijam, pa ne dovoli, da te kakšna stvar popolnoma spravi iz tira... plod vse to čuti.
To, da ga ne čutiš, verjetno izvira iz tega, če pa si v dvomih, da kaj ni v redu, pa kar takoj gin poklicat in se it pokazat!user posted image
Želim ti mirno nosečnost!

(odgovor članu nestrpnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.3.2007 18:56:39   
Putka
Jaz bi rekla, da je lahko od stresa. Stresni hormoni se prenašajo tudi na plod, tako da razburjanje v nosečnosti ni priporočljivouser posted image

Ta user posted image  pa zato, ker sem jaz tolk hormonska, da se za vsak piki drekec lahko skregam, potem pa še cel naslednji dan ne morem ohladiti. Moj dragi je tudi že čisto na koncu z živci.

Predlagam ti kak sprehod in klepet s prijateljicami, malo pojamraj, se boš sprostila. Ali pa naj se ti partner odkupi s kakšno masažo (še boljše - bonom za masažo) in se boš ti in baby lepo sprostila. 

Neposredna povezava do sporočila: 3
28.3.2007 18:58:15   
nestrpnica
Saj verjamem, da stres vpliva na plod. Skušam biti mirna, a me je preveč vrglo iz tira. Sem čisto obupana.
Naj povem, da sem v 8. tednu nosečnosti tudki krvavela in sem morala jesti Dabroston. Od takrat pa je bilo vse v redu. Sedaj pa... Ne vem. Če do jutri ne bom čutila nič, grem k mojemu ginekologu.
Tulip - hvala za odgovor!

LP

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.3.2007 19:35:48   
Anonimen
Draga nestrpnica tudi jaz sem že nekaj časa v hudo stresni situaciji - najhuje pa je bilo včeraj zvečer, celo noč in danes. Tudi počutje v mojem trebuščku ni nič kaj prijetno. Mislim pa da se bova mogle ti in jaz prijeti v roke in se prisilno spraviti iz te stresne situacije, ki najbrž zelo zelo slabo vpliva na najine user posted image . Jaz sem šla na popoldanski sprehod in je malo bolje. Se pa bom poskušala čimbolj relaksirat in mislit na dobro mojega user posted image . Tudi tebi priporočam enako. Vem, da je hudo ko si v neki krizi in nihče te ne more razumeti kako se počutiš (sem na istem), ampak dajva poskusit mislit na user posted image .
Ti pa kar lepo pojdi k ginekologu - takoj jutri  - in povej za stanje. Upam, da je z vama vse v najlepšem redu.
Vso srečo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5
28.3.2007 19:41:43   
nestrpnica
Hudo mi je, ko slišim, da se nam dogaja to, kar se. Mislim nate, nogica. Saj se poskušam sprostiti in vse to, a kaj ko je tako težko. Venomer jočem in sem včasih res na koncu...
Kako je to hudo - jaz bi se rada o vsem pogovorila s partnerjem, a me ignorira na celi črti. Je takšen tip. Jaz pa imam tudi dovolj ponižanj in ne bom več!!!
Pri meni je še tako, da trenutno delam ta teden popoldan do 20. ure in pridem domov okrog 21. ure, in takrat je pri nas doma že tema. Oba-hčerkica in on že spita. Kako je to šele hudo! Drugače me je vedno počakal in kaj pripravil za večerjo - sedaj pa...

Eh, se opravičujem, a kar ne morem nehati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.3.2007 19:56:53   
ancka1
Punca nekako se bo treba spraviti k sebi. Jaz sem predvsem zaradi stresa pristala v bolnišnici s prezgodnjimi popadki v 33T 5/7 nosečnosti. Moj namen tega pisanja ni, da bi te strašila, ampak ti svetujem samokontrolo psihe. Tudi sama moram to narediti. Vem, da je to težko, tudi meni očitno ni najbolje uspevalo. Pa vseeno, ne pusti, da ti karkoli pride do živega. Ko sem bila odpuščena iz bolnišnice, mi je G rekel..."pa veliko miru, ne toliko mirovanja..."
Upam, da se ti vse obrne na bolje! Se pa izkašljaj osebi, ki ti je blizu, za prvo silo smo pa tudi me tu. user posted image

LP, Ančka

29.4.2007 nas je razveselil najlepši deček.

Neposredna povezava do sporočila: 7
28.3.2007 20:00:23   
mala
naj te malo potolažim, da zaenkrat niso še dokazali, da bi stres kakorkoli vplival na plod...seveda v 17t še ne moreš pričakovat rednih gibov, ker je plod še premajhen..vseeno pa se poskušaj pomirit tudi kakšno pomirjevalo vzemi če si res tok v stresu-seveda tako, ki ne vpliva na plod-no upam, da se ti bo vse uredilo in ti želim lepouser posted image

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

Neposredna povezava do sporočila: 8
28.3.2007 20:04:22   
Marelica
Nestrpnica, kar pojdi k svojemu G, da boš bolj pomirjena. Ni mi všeč, ko omenjaš napet, trd trebuh... po moje si zeloooo potrebna počitka in relaksacije.

Želim ti vse dobro in da se problemi čimprej rešijo. Res je hudo, če si poleg nosečnosti (ki prinaša s sabo tudi svoje napore) še dodatno obremenjena. Da te pa partner ne razume, pa še hujše. user posted image

user posted image

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.3.2007 21:01:26   
ronja
Stres lahko vpliva na plod, tako da se manj giba, vendar ni nujno, da bo zato imel kake posledice, ko se rodi. Nekateri pravijo, da so taki dojenčki baje malo bolj jokavi in razdražljivi, ni pa nujno, tako da se ne sekiraj še zaradi tega. Otrdevanje je do neke mere normalno, pij čim več magnezija, meni je rekla 3 šumenke na dan...

Znanki so ves čas govorili, da bo punčka in ko je na zadnjem UZ zvedela, da pa ne bo punčka, ampak fantek, je bila tako šokirana in v stresu zaradi tega, da je to vplivalo na otroka, da se 2 ali 3 dni sploh ni premaknil! No, danes ima krasnega zdravega fantka, da te malo potolažim:)

Zmeni se z ljubijem, povej mu tudi, da te to skrbi in da bi se rada lepo mirno pogovorila, saj niso fantje vedno tako zagamani, če nežno pristopiš in izbereš pravi trenutek, se bo mogoče dalo kaj čisto lepo zmenit... Kaj več ti težko svetujem, ker ne vem, zakaj se kregata...

Neposredna povezava do sporočila: 10
29.3.2007 16:49:53   
nestrpnica
Najprej vsem hvala, da ste mi prisluhnile in odgovorile.
Situacija pri meni je še vedno ista. Razlika je, da sem ČUTILA brciko! Sem zelo vesela!!! Čim manj skušam misliti na ta prepir in na to, da me trenutno on ignorira.
Ne bi pa rada, da bi bil res stres vzrok za karkoli - prezgodnji porod ali bog ne daj, še kaj hujšega.

LP

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?