Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič Daj, začni živeti že svoje življenje, ne življenje žrtve.Naredi nekaj, kar veseli tebe in je tebi v zadovoljstvo, ne njemu. Obnašaš se kot lutka. Kaj je okolici, konkretno tvojemu možu, lažje kot živeti z nekom, ki se obrača točno po njegovih željah? Se strinjam. V bistvu ljudje ne cenijo tistih, ki pazijo, da bi vsakemu ustregli. Cenijo tiste, ki imajo svojo glavo, ki zahtevajo tudi zase pravice in ugodnosti, ne le da sprejemajo obveznost na obveznost, na obveznost... Tvoj te ne ceni, ker mu nekaj manjka. Se čudno sliši? Tukaj jaz vidim več variant. Mogoče tebe skrbi, da bo spet eksplodiral, pa mu zato skušaš ustreči, kot praviš, on pa to izkorišča, ker je toliko egoističen. Vedno odreagira enako, ker ve, da bo dosegel svoje. Zakaj pa tako reagira? Ali mu je življenje pretežko? Zakaj mu je pretežko? Ali sta vidva najprej partnerja, potem pa šele starša, ali je obratno? Kaj pa vem. PO moje bi ti morala najprej sama zase poskrbeti. Ti moraš biti srečna ne glede na njega. A veš, pa tudi oslarija se je bati, da bodo otroka kar njemu prepisali. To je skoraj nemogoče, ne glede na to, da ima on stanovanje in dohodke. Ti si mama. V končni fazi lahko menda ja najdeš kakšno službo, četudi za male dohodke, pa najameš stanovanje. Mogoče se lahko zmeniš s starši za kako varianto, da ti pomagajo, odstopijo kako sobico ali na csd-ju za kakšen materinski dom za določen čas, če bi se že zgodilo, da bi ga imela dovolj s tem njegovim obnašanjem. Poleg tega dobiš neko socialno pomoč + otroške dodatke v tem primeru, če si sama, resda bolj skromne, amapk nekaj pa je. Meni se zdi, da te on zastrašuje, da bi ti otroke pobral. Meni ne bi prišlo na misel mu verjeti kaj od tega, niti otrok ne bi dala za nobeno ceno, in sem prepričana, da jih od mene ne bi dobil, četudi bi bila nezaposlena. Vedeti pa moraš, da pomanjkanje denarja sproža v nekaterih ljudeh najbolj nore misli, ker se počutijo ogroženi, mislim varnosti nimajo. Tudi jaz sem že kdaj mojemu kaj neumesnega rekla, ko sva bila na tem, mislim, ko ni bilo dveh služb. To so strašni občutki, ko imaš resnično težavo priti skozi mesec finančno, ko si nič ne privoščiš, tvoj partner pa zapravlja na takem podočju, ki ti je nesmiselno, česar ne razumeš, kar se ti zdi žaljenje tega, da se ti vsemu odpoveduješ, on pa mirno gre, pa zapravi (npr. telefon, internet, bencin ali karkoli drugega pač, česar osebno ne razumeš, ker sam nimaš teh potreb). Torej finančno pomanjkanje naredi včasih hude spore med ljudmi. Mogoče bi on nehal, če bi si ti našla službo. Vendar najbrž ni pričakovati kaj, dokler si ti noseča. Dva mala otroka sta hud zalogaj, ne le finančno, tudi dela je ogroooomno. In šlogam ti, da bo njegov odnos pri dveh otrocih še slabši. Imel bo manj pozornosti od tebe, imeli boste manj denarja, imel bo več dela in manj spanja, pa še ti boš bolj občutljiva, ker boš pod stresom. Kje je zdaj rešitev? Po moje bi bilo fajn, če ti pogruntaš, kaj hudiča pa si on sploh v življenju želi in mu točno na tistem področju ustrežeš. Najbrž mu nudiš vse tisto, kar je tebi pomembno, vendar vprašanje, če je njemu tudi. Pri mojem ex je bilo podobno, kot ti opisuješ. Ves čas je bevskal nekaj za oslarije. V resnici pa je hotel sterilno stanovanje. Če bi jaz takrat to vedela in če bi mu bila sposobna to nudit, bi se on njbrž pomiril. Pa mu nikoli tega ne bi bila sposobna nudit, ker mi druge reči pomenijo več. Vendar je pri tebi podobno. Tečen je, ker mu nekaj manjka. In obratno. On tebi zihr ne daje tostega, kar ti rabiš, če ne bi čutila njegovo ljubezen in bila pomirjena.Mene moj bivši ni dovolj crkljal in se tudi ni dovolj pogovarjal z mano. In meni je to manjkalo. Zato sem imela ves čas občutek, da me ne ljubi dovolj. In me res ni. Niti mi tega nikoli ne bi mogel nuditi. Vidiš, morda je pri vama podobno, samo z drugimi vrednotami. Morda lahko en drugemu nudita tisto, kar vama manjka. Ne vem. Vsekakor pa vem, da moraš najprej podkrbeti zase. Delaj reči, v katerih uživaš, pusti mu otroka in se ne sekiraj, če medtem tuli in jamra. Se bo že navadil skrbeti zanj, ti pa uživati ne glede na njegove izpade, na kakem kafetu sama s frendico. Rihtaj si kako honorarno delo. Mogoče pa znaš kaj, kar lahko unovčiš. Rihtaj si kako službo, ali morda samo veze za službo kasneje. Utrjuj stike s starši, morda jih boš kdaj rabila. Uživaj s prijateljicami, in hkrati poskusi zaslužit za tisti telefonski račun, če njemu gre to tolk na živce. Uživaj ob tem, ko tvoje dete raste. Zavestno uživaj. Gradi svojo srečo najprej na sebi. Ko boš ti vesela in zadovoljna, boš to srečo širila navzven. Vsak ima rad veselo osebo, niti te vesele osebe ne more iz tira spraviti kak čudaški kolerik. Briga te, naj rjove, saj tvoja sreča ni odvisna od njega. Štekaš?
|