|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   domači jogurt iz riževega mleka
27.3.2007 19:13:51   
binabona
pozdravljene

Ali katera pozna recept za jogurt iz riževega mleka. Ali pa mogoče strjenko? Baje, da se da v mleko agar agar ali škrob, sam ne vem postopka.Če ga katera pozna bom zelo hvaležna za recept.

Hvala

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: domači jogurt iz riževega mleka
27.3.2007 19:31:47   
April
Kot sem razumela je otroček alergičen na mleko, zato uporabljaš riževo. No jaz za puding doma uporabljam kar đjedilni škrob-gustin. To je na fino zmleti koruzini zdrob, brez dodatkov kot so barvila itd. Tudi če pogledaš na sestavine pudinga v vrečki vidiš, da je to glavna sestavina pudinga. Okus je isti, jaz zavrem mleko, prej v šalčki zmešam malo sladkorja, škroba in mleka. Če hočeš sadni okus, dodaš sveže sadje ali kakšno žlico marmelade na koncu.

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.3.2007 15:29:09   
darjatimci
Iz riževega nadomestka boš jogurt težko naredila.Strjenko lahko narediš samo pazi ker agar-agar se zelo zgosti in je potem zelo trd.Ima tudi poseben okus,če pa dodaš pretlačeno ali zmiksano sadje.ki ga otrok lako je,bo okus boljši.Dodaš lahko tudi suho sadje.Puding pa se lahko pri dieti brez KM  uporablja okus vanilije od Kolinske.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.3.2007 8:07:54   
Taja Nagaja
Na riževem mleku od Alnature je tale recept:

Rižev puding za 4 osebe:

300 ml riževega mleka
50g rjavega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
100g kokosovih kosmičev
100g riževe moke (ali drobno zmet mlečni riž - sorta riža istega proiz.)
maslo za model ( rastlinska margarina)
250ml sadne mangove omake

Mleko, oba sladkorja zavremo, dodamo kokosove kosmiče. Med močnim mešanem z metlico postopoma dodamo moko in ponovno zavremo. Model namažemo, vanj vlijemo puding in pustimo, da se ohladi. Nato ga zvrnemo z modla in postrežemo s sadno omako.

Mogoče ga je potrebno prilagoditi glede na dovoljena živila.

Včeraj pa sem skuhala vanilijev puding (Alnatura) na riževem mleku. Je kar užiten user posted image .

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?