Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: l'occitane ali Dr. Hauschka 27.3.2007 18:15:26
|
|
|
|
April
|
Ma saj zarad tega zahota pol vprašanja ne vidm. Jaz sem imela od hauschka tonirano kremo in mi je velik bolj všeč kot naprimer od nuxa. Naslednjič bom najbrž spet to rajši kupila. Za druge proizvode pa ne vem. Kreme mi pa kar od loccitane odgovarjajo.
|
|
|
|
RE: l'occitane ali Dr. Hauschka 27.3.2007 18:49:09
|
|
|
|
tinkamiška
|
Jst mam mleko in tonik od Hauschka in čistilno kremo tudi, sej čez Loccitan nimam kej rečt samo cena me moti...pa bolj skomercializirana se mi zdi...
|
|
RE: l'occitane ali Dr. Hauschka 1.4.2007 13:19:15
|
|
|
|
TaisTa
|
Pravzaprav se L'Occitane in Dr. Hauschka sploh ne moreta primerjati. Dr. Hauschka JE naravna kozmetika, L'Occitane pa sigurno ni. L'Occitane oglašuje, kako je naraven gor in dol, resnica pa je čisto nasprotje. Saj ne rečem - kako mazilo, čistilni gel, krema, tonik - je kolikor toliko naraven, vsekakor pa ne tako, kot se oglašuje. In poleg tega so še cene prenapihnjene. Hvalabogu so vsaj s testerji radodarni, če ne druzega. =) Dr. Hauschka pa uporablja sestavine iz narave, ampak imajo njihovi izdelki nažalostpogosto veliko slabega alkohola. To pa zato, da se proizvodom podaljša rok trajanja + alkohol kremo 'ščiti' pred bakterijami (brez alkohola bi se prav hitro pokvarila) in kreme so zaradi alkohola lažje in bolj tekoče. Tko da previdno tudi pri Dr. Hauschki, alkohol za kožo ni dober. Za H vem, da ima dobre šampone, glineno masko, mazila za ustnice, kaka je pa dekorativa mi pa ni znano.
|
|
|
|
RE: l'occitane ali Dr. Hauschka 1.4.2007 13:37:12
|
|
|
|
Seven*
|
Od kod pa ti podatek, da l`occitaine ni naraven? Tega enostavno ne verjamem..
|
|
RE: l'occitane ali Dr. Hauschka 1.4.2007 15:18:52
|
|
|
|
Anonimen
|
jz sm mela enkrat od tega dr. hauška labelo pa je bil čist zanič..ustnice mi je še bolj izsušil čeprav bi moral delovati ravno kontra..
|
|
|
|
RE: l'occitane ali Dr. Hauschka 1.4.2007 16:30:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Kje se pa prodaja tale stric dohtar? In kakšne so cene?
|
|
|
|
RE: l'occitane ali Dr. Hauschka 1.4.2007 16:39:15
|
|
|
|
bumerang
|
Kaj pa je zate sploh naravno? Zame je naravno edino to, da si kumarico na sveže zribam in dam na obraz ali pa da si naredim piling s pšeničnim zdrobom ipd. Hauscko ne poznam, L'occitanove kreme pa so obupne. Alkohol na prvih mestih, antioksidanti na zadnjih mestih in polne parfumov. Poleg tega imajo en kup komedogenih sestavin. Jaz v življenju nisem imela mozoljev pa sem jih dobila po nekaj dneh uporabe testerjev. In to take podkožne, ki se jih nisem rešila dober mesec dni. Je pa res, da vsi izdelki božansko dišijo, tako da jaz izdelke za telo in za dom uporabljam, po obrazu pa se raje s kako kvalitetno kremo mažem.
|
|
RE: l'occitane ali Dr. Hauschka 1.4.2007 16:50:36
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Kaj pa je zate sploh naravno? Tole o "naravnosti" je velikokrat samo zavajujoč marketing....Med drugim je tudi Body shop leta oglaševal, da ne dela poskusov na živalih, a se je izkazalo, da to ni res. Po moje je pri L'Occitanu naravna esenca, npr. sivke, ostalo, kar te žavbice skupaj drži, je pa po moje kar kemija. To je moje mnnenje. Lahko da drži, lahko pa tudi ne.
|
|
|
|
RE: l'occitane ali Dr. Hauschka 1.4.2007 16:58:06
|
|
|
|
bumerang
|
Saj ni skrivnost kaj je v kremi... dovolj, da na embalažo pogledaš pa vidiš. Naj me kura brcne, če je v teh kremah več kot 1% naravnega. Še dodana voda je verjetno predelana.
|
|
RE: l'occitane ali Dr. Hauschka 1.4.2007 18:36:06
|
|
|
|
Magi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Saj ni skrivnost kaj je v kremi... dovolj, da na embalažo pogledaš pa vidiš. Naj me kura brcne, če je v teh kremah več kot 1% naravnega. Še dodana voda je verjetno predelana. s tem se kar strinjam. sicer pa nobena krema, ki lahko stoji mesece na pregreti polici v trgovini in se ne pokvari, ni naravna. popolnoma naravni izdelek bi šel k vragu v parih dneh v hladilniku. četudi so kaki izvlečki naravnega izvora, jim dodajo tolko "kemije", da sploh lahko to tržijo...
|
|
RE: l'occitane ali Dr. Hauschka 1.4.2007 20:17:48
|
|
|
|
solatja
|
Dr. Hauschka prodajajo v Sanolaborju in kakih specializiranih trgovinah (ki so zelo podobne Sanolaborju ). vam pa morem povedat, da sem bla na prezentaciji te kozmetike in mi je ženska sčistla kožo z njihovimi zadevami in pol me je čez še namazala in mi je blo prav zakon!! sem se super počutla, čeprav kake pametne kreme še nisem našla. pa vse ma tak zeliščen, močen vonj. kupla pa sem tonik, ki je fenomenalen (oni nimajo nočne kreme, da se koža ponoči spočije in ne zabaše - njihova teorija) in brez pretiravanja lahka povem, da se zvečer našpricam s tonikom in zjutraj nimam popolnoma nič mastne kože, je vsepovsod enakomerno suha (mam pa na žalost mastno in mešano kožo, se pravi pravi raj za mozolje ). pa kupla sem si eno šminko, ki sicer ni ne vem kaj, ampak stvar, ki me je res preprčala o "naravnosti" te kozmetike: enega odtenka niso imeli na zalogi in je rekla prodajalka, da ga zdaj tok časa ne bo, da spet ne začne cvetet ta roža, iz katere je delajo. upam, da je res tok naravno. pa baje, da bi lahka vso kozmetiko uporabljala tud za mojo , ker je itak "naravna". cene: tonik: 18 eurov, neki takega so tud ostale stvari (l'occitane: krema: 23-25 eurov).
|
|
|
|
RE: l'occitane ali Dr. Hauschka 1.4.2007 22:01:41
|
|
|
|
Magi*
|
solatja, nikar vsega ne verjemi prodajalcem. pri tvoji mešano-mastni koži lahko kozmetika, ki ima močan (zeliščen) vonj, samo poslabša stanje. te dišeče stvari so po vsej verjetnosti eterična olja, ki mašijo pore in poleg tega tudi dražijo kožo. meni so prodali kremo (od dr.H) za mešano kožo in moram reči, da se mi je koža grozno poslabšala. seveda je vsebovala olja in me je kozmetičarka prepričevala, da je na mastno kožo najbolje dat olje, ker se izločanje lojnic potem uravna, bla, bla, bla. zdaj si že par mesecev kožo negujem z zelo lahkimi preparati in koža je veliko boljša, prav gladka, nič mozoljasta...
|
|
RE: l'occitane ali Dr. Hauschka 1.4.2007 22:12:13
|
|
|
|
Seven*
|
Valjda, da je v teh kremah se veliko kemije. Ampak lahko locimo res cisto sinteticne kreme ala Vichy ali pa kreme, kjer se trudijo, da vsebujejo cimvec naravnih ekstraktov. Ne vem, meni pri kozmetiki odtehta tudi "eticnost".. According to L'Occitane: - We never test our products on animals.
- No animal product or by-product is used in the manufacture of our products (except for honey and milk).
- Our product names are written in Braille.
- In accordance with our commitment to human rights, we guarantee that none of our products are manufactured using child labour.
- Local support and sustainable trade: L'Occitane supports traditional methods of production. We give priority to local suppliers, in order to support the local employment market, and also to maintain the high quality associated with Provençal products (AOC Lavender, AOC Olive Oil, organic Verbena).
We maintain fair trade links with Burkina Faso, where L'Occitane purchases shea nuts direct from the local women's co-operative. - All of our bags are manufactured with paper from seaweed exclusively taken from the Venice lagoon, thus demonstrating our support in the fight against pollution associated with algae.
- AOC (Controlled Origin) ingredients: the lavender and olive oil used in our products are of Controlled Origin from Haute Provence.
- All of our emulsions and foaming bases are of vegetal origin.
- We never use synthetic ingredients unless specifically required by law, or where a natural alternative is unavailable.
|
|
RE: l'occitane ali Dr. Hauschka 1.4.2007 22:37:11
|
|
|
|
Magi*
|
Seven, saj jaz razumem to enako kot ti. samo skušam pojasnit, če katera misli, da je kaka krema res 100% naravna. take pač ni. glede proklamacij sem tudi zadržana. OK, verjamem eni taki firmi, kot je L'occitane. vsaj približno ji zaupam. ne verjamem pa vsaki firmi, ki to zapiše na svoj izdelek. in zadnje čase so podjetja ugotovila, da je to dober marketinški prijem. jaz kupujem par proizvodov, ki mi odgovarjajo pri L'occitane, druge pa od drugih znamk. pač tiste proizvode, ki mi odgovarjajo, ki niso predraga in ki jim vsaj približno zaupam. na koncu pa lahko samo upam, da teh izdelkov (ali sestavin) res niso preskušali na živalih, da jih res niso delale otroške roke... ampak še vedno dobim pike, če mi neka prodajalka začne prodajat naravno in 100% oh in sploh izdelek.
|
|
RE: l'occitane ali Dr. Hauschka 1.4.2007 23:03:04
|
|
|
|
solatja
|
se popolnoma strinjam s tabo, Megi. ampak, da ti predstavim, kaj vem o oljih za mastno kožo (po novem) : olje suši kožo, razen če ga namažeš na nekoliko vlažno kožo, potem se res vpije v vse plasti povrhnjice. zato se je treba po kopanju vedno namazat takrat, ko je koža še malo vlažna ( z oljem), če ne, olje suši kožo. al pa vsaj to njihovo, ki je namesto kreme za mastno kožo. tega bi se naj uporabljalo tako dolgo, da se koža ne posuši 8povrhnjica), potem pa bi se naj začela uporabljat kutinova krema. nimam pojma. pa še to: ko sem pred nekaj leti kupovala kremo za obraz, mi je prodajalka v Dm rekla, da si naj kupim tako za normalno kožo, da se bo že koža prilagodila kremi. da če bom pa vedno uporabljala za mastno in nečisto, bom pa mela vedno tako kožo se mi pa zdi, da so od l'occitana res fajni geli za tuširanje, ker te super potegnejo s temi božanskimi vonji, mleka za po tuširanju že niso ne vem kaj, vsaj meni.
|
|
|
|
RE: l'occitane ali Dr. Hauschka 2.4.2007 22:43:54
|
|
|
|
TaisTa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Seven Od kod pa ti podatek, da l`occitaine ni naraven? Tega enostavno ne verjamem.. Če pogledaš sestavine, je jasno da ni naraven. Seveda to ne velja za vse izdelke. IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Kaj pa je zate sploh naravno? Zame je naravno edino to, da si kumarico na sveže zribam in dam na obraz ali pa da si naredim piling s pšeničnim zdrobom ipd. Ja saj. 100 % naravno je samo tisto, kar je home made. Moti me to, ker L oglašuje, da je bolj naraven kot v resnici. Hauscka tudi ni 100 % naraven (jasno), vendar pa tam uporabljajo rastlinske izvlečke, eterična olja in iz njih pridobljene naravne dišave (mislim, da ima Dr. H certifikat). Jasno pa če je naraven, še ne pomeni, da je dober. Kot je bilo že omenjeno, precej H stvari ima alkohol. Jaz sem začela razmišljat, da bi se negovala kar z doma narejenim tonikom, itq je že povsod druzje polno kemije.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?