|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božič in Velika noč, da ali ne?
26.3.2007 13:14:18   
Zahi
Tako velka noč kot tudi božič sta slovenska nacionalna praznika.. in dela prosta dneva.. torej.. če imate doma gozdarje v rdeči oblekci.. jezuščke v plenicah (stare ali mlade).. potrebne zajce z jajci.. vaša odločitev.. je pa dejstvo da smo na ta dan doma (vsaj velika večina).. torej.. najdite si svojo zaposlitev..

(odgovor članu MH0)
Neposredna povezava do sporočila: 26
26.3.2007 13:18:19   
ronja
tracy, po moje so se vsi prazniki razvli zato, da bi se družina in družba bolj povezali, da bi se ljudje razveselili, da ne bi pozabili en na drugeg, kar se včasih zgodi, ko letimo sem pa tja... Da bi si vzeli čas zase in za bližnje. Vedno in povsod je bila in je še vedno osrednja vez pač hrana, ker je bila ta včasih tako zelo pomembna oz. redka, da si  jo bil pripravljen deliti samo s tistimi, ki si jih imel rad in je imela torej neko simboliko. Danes je hrane sicer na srečo dovolj, simbolika pa lahko ostane, zakaj ne, saj je lepa...

Ne vem, zakaj skoraj vsi katoliki povzujete poganske simbole s potrošništvom. Zajci in pirhi nimajo prav nič opraviti z nakičkanimi trgovinami...  Zajčka smo imeli pri nas doma in ga imava midva, pa nismo kupovali nobenega kiča in tudi jaz v glavnem vse okraske naredim sama (ko se nama bojo pridužili otroci, pa bodo verjetno radi pomagali, vsaj jaz sem vedno v tem uživala).

Okraševanje doma, pričakovanje zajčka, iskanje daril, kam jih je skril, pozen in lep velikonočni zajtrk, obiski in včasih majčkene pozornosti tistih, ki jih imaš rad in skupno preživljanje časa,... vse to tke vezi med člani družine, pa če to priznate, ali pa ne. Tudi med neverniki.
Čisto verjamem, da to verniki doživljate drugače, vendar pa sem vseeno prepričana, da so prazniki bili ustvarjeni zato, da se tkejo in utrjujejo te vezi...

kar hočem povedat je samo to, da nista samo dve možnosti: ali globoko veren na veliko noč premišljuješ o Kristusu, veri, sebi in svojih napakah in vsem ostalem, kar spada zraven ali pa se zapodiš v prvo trgovino in pokupiš polovico plastičnih zajcev in prihov, si okitiš stanovanje in uživaš v kiču. Nobeno od tega dvojega se mi ne zdi narobe, ni pa nobeno od tega moja pot. Prvo se mi zdi preveč depresivno, drugo pa preplehko. Nekje vmes, kjer je povdarek na tem, da delamo stvari skupaj s tistimi, ki jih imamo radi, tu mi je najbolj všeč;) Zato so mi te poganske ideje tako blizu...

(odgovor članu Tracy)
Neposredna povezava do sporočila: 27
26.3.2007 13:27:26   
Zahi
user posted image

vsekakor se strinjam...

imeti doma disco-jelko ... hipi-jajca.. uživati z družino ob mizi.. se pogovarjati.. družiti.. obdarovati en druzga.. vse to se meni zdi super..

čeprav ne vem (niti nočem dejansko vedeti) zakaj je potrebna jelka.. se mi po drugi strani zdi fino, da to prakticiramo.. nek modern nov običaj (verjetno pred 100 leti niso ravno imeli stroboskopskih lučk, mahajočih dedkov mrazov, ultra-neonskih barv za jajca).. vse to je pa fino.. in se vsako leto veselim tega.. mi diši po nostalgiji, ko smo se s familijo zbrali, jedli, veselili, gledali Miško Molk in Mita Trefalta..

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 28
26.3.2007 13:57:08   
tanikaa
Tako kot Rija. Ne praznujemo zaradi cerkve ali tistega, kar se je zgodilo na ta dan prek x leti. Oboje nam veliko pomeni, da smo takrat res cel dan skupaj in za nas je to družinski praznik. Sestra pride s svojo prikolico user posted image  domov. Potem pa smo ves dan skupaj. Moja familija, mama in oče, ter sestra s prikolico. In žremo, potem zopet malo žremo, potem počivamo in nato končno žremo user posted image  V glavnem fajn se mamo. In zakon je, da je dela prost dan, kot pravi Zahi. user posted image user posted image

V cerkev pa ne gremo, ker nam pač nič ne pomeni. Edino oče pelje babico k žegnju, ker njej pa to nekaj pomeni. Sicer pa vsakemu svoje in po njegovih prepričanjih.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 29
28.3.2007 11:45:26   
Slončica
Mi ne pomeni nč,ne eno ne drugo..smreke nisma postavljala,mogoče jo boma letos za malo,pirhov ne barvam ker nisma nevem kaka oboževalca jajc,zajca ne bom dala na mizo zato ker je to lepo pa fino.Dela prost dan tud ne bo,ker ma user posted image tako službo da ne poznajo praznikov ipd..tko da bo navaden dan.Za Božič pa smo doma,jemo in odpiramo darila,simbolike ne poznam in me ne zanima,tašča je ciser neki hotla razlagat,sam smo jo vsi hitro utišali da nas ne zanima in da bomo rajš kej prgrizluser posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
30.3.2007 18:45:39   
mayflower
Praznujemo oba praznika, čeprav jst nimam zakramentov. Meni osebno Božič ogrmno pomeni, pa ne zarad vsebine praznika, ampak zarad družine. Letos, ko je bil tamali že mal večji, je bil BOžič nepozaben praznik.

In res, krščanstvo je sploh ogromno praznikov vmestilo oz. povezalo z različnimi poganskimi simboli in praznovanji. Na ta način se je vera lažje širila. Tako smrečica kot jajce sta starodavna poganska simbola...

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 31
31.3.2007 0:26:21   
ronja
slončica, če ne marata trdokuhanih jajc, lahko pobarvaš izpihana - tako jaz delam, ker jih tudi ne marava preveč, iz izpihanih se da pa naredit svašta dobrot: kruhke, omlete, palačinke,... Zajčki so pa ja fajn, tut simbolika, hehe;)

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 32
1.4.2007 19:13:55   
Colt
A, seveda praznujemo. Božič zato, ker se je na svet rodila Luč ki je pregnala temo in Veliko Noč, ker je ta Luč premagala smrt in prešla v večno življenje. Ampak ne zaradi sebe, temveč zaradi mene in tebe. Frajer in pol, Jezus user posted image

Pa veselo Alelujo vam želimuser posted image

G

ps. Ves ostali načičkan džumbus je navaden bullshit, produkt idiotskega poneumljanja navadnih ljudi iz strani trgovcev..in posledično odvračanje mase folka od PRAVEGA in prvotnega bistva praznika.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
1.4.2007 20:07:12   
karmy
meni pa čisto noben praznik nič ne pomeni... mi ni nič blizu ali karkoli... niti krst, niti božič, novo leto... veliko raje mam rojstne dneve, obletnice... mi vsaj nekaj pomenijo user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu MH0)
Neposredna povezava do sporočila: 34
1.4.2007 22:32:47   
Slončica
Ronja,veš da se mi ne da pacat pa pihat v jajcauser posted image ...ma nisem nek peki frik tko da bom kupla mulariji vsakem po eno velko čokoladno jajco pa basta.Zajci pa itak spizdijo ko jih hočeš slikatuser posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 35
2.4.2007 7:01:48   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

ps. Ves ostali načičkan džumbus je navaden bullshit, produkt idiotskega poneumljanja navadnih ljudi iz strani trgovcev..in posledično odvračanje mase folka od PRAVEGA in prvotnega bistva praznika.

S tem se pa res strinjam. Kakšne "evforije" se dogajajo, ko se bliža kakšen praznik, kot da bo konec sveta, štacune polne,....ah, to v glavnem tudi meni ni všeč.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 36
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?