Strawberrie Cherrie
|
Kako se rekreiramo pri nas doma Posted by Ozbej Potrebujemo: - Enega ultra aktivnega malčka - Eno predano mamico - Športnega očka - Hiperaktivnega psa Ponavadi se zbudim okoli 6.30h in za dobro jutro začnem na ves glas čebljati! Zjutraj sem vedno dobre volje, zato je jakost mojega govorjenja zelo visoka. Seveda z čebljanjem zbudim mami in očka. Najprej se pol urce stiskamo in crkljamo, da se dodobra prebudita tudi starša! Takrat se ponavadi tudi KONKRETNO pokakam in mamin športni dan se začne. Najprej je potrebno z moje ritke spravit kakec. Mami me položi na previjalno, pri tem pa ji športno pomagam in se poizkušam upirati kolikor je le mogoče , da me čimtežje sleče ! 'Uf, kako smrdi', ponavadi reče mami, jaz pa se veselo smejim, in cepetam z nogicami, ker sem osvobojen plenice. Mami jih seveda poizkuša uloviti, da bi ser čim manj namazal z drekecom ! Ker je stvar (po njenih besedah) ponavadi katastrofalna, me odnese kar pod pipo v kopalnico. Povezne se me na roko, da lahko pod curkom vode veselo brcam z nogami in krilim z rokami. Nato za kakšne 5minut 'pasem ovčke' oziroma kar moje igračke, mami in ati pa se v tistem času čimhitreje poizkusita oblečti in umiti. Ne maram biti dolgo na enem mestu, zato me ati odnese v spodnji štuk na obisk k starim staršem, mami pa KAR SE DA hitro pospravi postelje in prezrači spalnico. Nato se podojim, ati pa pije dobro dobro kavo. Drugi del in seveda pretežno cel dan je v bistvu že profesionalna stopnja športnika in jo zmorejo le dobro natrenirani ljudje! - STARŠI Pravzaprav potrebuješ le ene super dobre športne copate in kvalitetno trenirko (mami nosi Champion). In pa seveda vse zgoraj naštete člane gospodinjstva. Ob 9h je čas za sprehod našega psa. Mami me da v kegurujčka in dobro obleče, ker zjutraj pri nas ponavadi piha veter. Jutranji sprehodi so mi najljubši -> veselo vriskam, zato je vesel tudi kuža in vleče na vso moč. Mami poizkuša obvladati psa in istočasno čeblja z menoj. Zjutraj poslušamo ptičke, gremo do potoka, zasledujemo srako in mečemo žogico psu. Po pol ure pridemo domov in zopet je čas za mojo malico in 20minutni dremež. To seveda mami izkoristi za obisk spletnega portala Ringa Raja in na hitro odpiše še na par mailov. Ko se zbudim, me mami sprevije in da v kenguruja – da pa bi imela čimbolj 'nakvihtane' roke, veselo brcam in kar nekaj časa traja, predenj sem na varnem v kenguruju. Skupaj obesiva oblačila, posesava stanovanje, kuhava kosilo, pleševa, pojeva (predvsem Doorse in pa Tracy C.), gungava, nosiva. Ati je tačas v službi, in ne ve, kaj vse zamuja – vreščanje, čebljanje, stokanje, vse AAAAje in IIIIIje, pa UUUUje! Ko se kosilo kuha, na hitro še spustiva psa lulat, nato jemo približno takole: - Mami da v usta prvi grižljaj in jaz se začnem jokat: LLLAAAČČČEEN, ZZZIZAAAAAAAAAAA - Seveda pristanem na joški in veselo malicam, mami pa pri tem poizkuša absorbirati svojo hrano - Ko se najem, me prevzame ati, da lahko mami pomije posodo Po kosilu me dajo v voziček. Imam uibr hud športni voziček na 3kolesa in amortizerje. Seveda moram biti pripasan, ker sem zelo živ fantek in lahko skočim iz vozička. Mami in ati obujeta rolerje in že šibamo proti Podgorju ali pa proti Pamečam. Kuža teče z nami, mene pa izmenično potiskata starša. Vriskam od veselja, ter se tako slinim, da se moramo občasno ustaviti, da se pobrišem! Najdemo kakšno klopco, kjer spijem okoli 50ml čaja, kuža malo vode, nato pa se obrnemo proti domu. Moj najljubši del tega športnega dneva je pozno popoldne, ko mi mama v čeber nalije vodo in me sleče do nagega . Tako zelo se veselim, da me mora mami v čebru držati z obema rokama. Včasih mi pravi, da sem njena 8kilogramska utež! Skupaj špricava vodo po kopalnici in se smejiva! Nato me zavije v toplo brisačo in nosi dokler se ne posušim do suhega. Zopet ima hude boje z mojimi nogami in rokami, ter ritko, da me obleče in namaže z dišečo kremo imenovano Ribodremin (ati pravi, da se je temu včasih reklo Jekoderm, ampak pustimo to). Še 20minutno cuzanje mamine zizike in 20minutno nošenje, pa mi učke počasi lezejo skupaj. Ati ali mami se uležeta še z menoj za kakšnih 10minut, da trdno zaspim, nato pa ati odide na nogomet ali košarko, mami pa za pol ure na orbitrek ali sobno kolo. Zvečer še starša menda peljeta psa na dolg sprehod, mene pa preko babyphona čuvata stara starša – ampak tega ne vem zagotovo, ker takrat trdno spim in sanjam o potokih toplega maminega mleka. No, da pa sem dobra rekreacija čez celi dan pa je dokaz moja mami. Rodit me je šla s 75kg, iz porodnišnice je prišla z 61kg, sedaj pa ima 53kg. Zato vam priporočam, da si nabavite enega mulca mojega kalibra, ki noče biti niti minutke sam in se najraje pusti nositi. Ati pravi, da so takšni mulci kot sem jaz na Duracell baterije, tiste menda trajajo najdlje! No, pa upam, da sem vam pomagal in vam dal kakšen nasvet, kako dobro in športno izkoristiti dan! Vaš Ožbej (spisat mi je pomagala moja mami)
|