anckabancka
|
Moj malček bo čez en teden star 3 mesece. Na začetku je dojenje lepo steklo in bil je veliko na dojki, ter tudi pogosto jedel. Sedaj pa že nekaj časa opažam, da je veliko manj. Ampak poje res malo, ker si mleko črpam, da mi ga ob tako majhnem povpraševanju ne bi zmanjkalo. Tako, da mleka je preveč... Ko ga pristavim, je mogoče tri minute, se odstavi in podrem mu kupček. Ko mu ponudim drugo dojko (izpraznil ni niti prve) se začne jokati in ni šans, da bi še malo potegnil. Močno dvomim, da dobi dovolj na eni strani, v tistih nekaj požirkih. Tudi dojiva se ne pogosto, ker noče. Šele po treh urah je nakako spet za stvar in zgodba se ponovi... Če mu ponudim prej pa se joka in noče zagrabit bradavice. Da poje manj vidim tudi po tem, ker je nehal polivati, prej pa je kar teklo od njega po dojenju. Ponoči spi najprej prbl. 5 ur v kosu, poje malo iz ene dojke, drugo si izčrpam in potem se zbudi še 1x - 2x do jutra in ne je veliko. Opazila sem tudi, da veliko manj lula, kakal je pa že prej samo 2x na teden. Prva dva meseca se je lepo redil in iz porodne teže 3140g je v dveh mesecih prišel na 5240g. Tudi sedaj ima po domači tehtnici približno 5900g. Drugače dobrovoljček in izgleda čisto zadovoljen... Zelo malo joka, le ko je utrujen ali pa že res lačen... Tako slabo mi je približno en teden. Ne vem več kaj naj storim. Aja, tudi po flaši sem mu že dala moje mleko, pa ni zainteresiran. V bistvu sploh ne zna vleči po cuclju in le redko mu uspe, da prav potegne. Zaradi njegove neješčnosti sem že čisto znervirana, bojim se da mi bo manjkalo mleka, ko bo spet začel bolj jesti, pa še stalno črpanje me zelo utruja... Da ne omenjam, da imam doma še bolanega 20 mesečnika... Je pa dojenček tudi malo prehlajen - konec februarja sva bila pri pediatru in je rekla da ima bronhiolitis). Še sedaj ima nosek precej zabasan in občasno kašlja. Vendar mislim, da nosek ni problem, ker mu ga očistim z elektronskim aspiratorjem in potem lepo diha. Ali je neješč, ker ni čisto zdrav? Tudi bratec zelo malo je, ker ima neko virozo (tudi zabasan nosek in kašelj). Meni že zmanjkuje idej, kaj bi še bil vzrok za njegovo nenadno neješčnost...