Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Mmm ... lešnikova torta 6.10.2004 11:37:51
|
|
|
|
Tipi
|
Da vam polepšam dan, vam ponujam zares dober recept. Poskusite, ne bo vam žal. testo: 4 jajca 12 dag moke 12 dag sladkorja pol pecilnega praška Iz beljakov narediš sneg in potem postopoma v sneg vmešaš sladkor, nato jajca (eno po eno) in na koncu še moko v katero že prej vmešaš pol pecilnega praška. Mešati moraš zelo počasi, da sneg ne pade, ker drugače ne bo biskvita. Ko imaš pripravljeno maso jo zliješ v pomaščen tortni model in ga položiš v toplo pečico. Pečeš pri 180–200 C, približno 10–12 minut. Ko je biskvit pečen ga pustiš v tortnem modelu, da se ohladi in ga nato namočiš z določeno vrsto kompota. krema: polovica margarine polovica masla 20 dag sladkorja v prahu (lahko tudi samo 10-12 dag) 4 rebra čokolade (najboljše če je milka) 5 jajc 10 dag praženih lešnikov V 5 rumenjakov daš 20 dag sladkorja v prahu in penasto vmešaš. Če želiš manj sladko kremo, potem je bolje če daš samo 10–12 dag sladkorja v prahu. V to penasto maso vmešaš polovico margarine in polovico masla. Ko to dobro premešaš dodaš 4 rebra čokolade, ki si jih že prej naribala, kot parmezan. Lahko dodaš tudi več čokolade, tako bo torta bolj temna. Preden boš dodala sneg je dobro če dodaš popražene in zmlete lešnike, ker se ti bo drugače vse preveč pacalo, ko boš mešala. Na to dodaš še sneg, ki si ga stepla iz 5 beljakov. Ta čas, ko pripravljaš kremo, v pečici (cca. 180-200 C) popražiš 10 dag lešnikov. Lešniki morajo biti temne barve, vendar moraš paziti, da jih ne zažgeš. Ko so lešniki popraženi, jih oluščiš in zmelješ (kot orehe za potico) ter dodaš v kremo. To kremo, ki si jo pripravila daš na vrh biskvita, ki ga imaš v tortnem modelu in daš zamrzniti v hladilno skrinjo. Torto lahko pripraviš tudi tri dni prej in jo vzameš ven tisti dan, ko jo želiš ponuditi gostom. Ko jo vzameš iz hladilne skrinje, jo vzameš ven iz tortnega modela in jo namažeš s sladko smetano (lahko tudi s čim drugim) in po želji okrasiš. Potem torto, daš nazaj v hladilnik (ne v hladilno skrinjo) in jo vzameš ven preden jo ponudiš gostom. Dober tek. Lp:sloncek::sloncek::sloncek:
|
|
|
|
Mmm ... lešnikova torta 6.10.2004 12:41:14
|
|
|
|
Tinca7
|
Super, bomo probal:bravo::sloncek::bravo:. Sicer smo že dovolj okrogli, ampak če se ne smemo zdej zredit, kdaj se pa lahko ;)
|
|
|
|
Mmm ... lešnikova torta 6.10.2004 12:55:46
|
|
|
|
atinav
|
Jaz bom tole čimprej naredila:bravo:, ker je sigurno odlična.:sloncek:
|
|
|
|
Mmm ... lešnikova torta 6.10.2004 14:38:20
|
|
|
|
Annny
|
Njam- njam :bravo::bravo::bravo:
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?