|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   testiranje na morebitno alergijo seatavin cepiv
24.3.2007 16:58:17   
atena
ali je katera zahtevala pri pediatru, naj otroka testirajo, če je morebiti alergičen na katero sestavino v cepiviih?Kakšen je postopek, kako zgleda test, ali se opravi na pediatrični?Ali testirajo na vse sestavine v vseh cepivih?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: testiranje na morebitno alergijo seatavin...
24.3.2007 21:10:17   
156sw
Zivjo,

mi smo delali test za alergije; zgledalo je pa tako, da je zdravnik dal dolocene kapljico tekocine na kozo ( npr. za zival, prah, moko ...) in smo mogli cakat cca 15min. Teh tekocin se nismo v tem casu smeli dotakniti, roka pa je mogla bit cim bolj pri miru. Mi smo naso zamotli s slikanicami in igracami, roko smo pa mogli drzat. Te kapljice tekocin je dal na notranjo stran komolca, boli cisto nic, mal je zoperno, ker mora roka bit na miru. Ce se po 15min pokaze  rdec flekec je otrok alergicen na doloceno stvar. Je pa tako, da alergije lahko pridejo in cez cas izginejo, neglede na otrokovo starost. Nam je ta test predlagal otroski zdravnik, ker je bila dvakrat zaporedoma v roku treh tednov bolna- bronhitis in so sumli na prah. K sreci pa je bil test negativen. user posted image
Mi smo test delali pri otroskem zdravniku.

lp

< Sporočilo je popravil 156sw -- 24.3.2007 21:12:52 >

(odgovor članu atena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.4.2007 11:16:10   
maja1488
Živjo, tamala je dan po cepljenju dobila pikice po telesu in drisko. Peljala sem jo do pediatra ki nama je dal napotnico za alergologa. Šli sva v Izolsko bolnišnico, kjer so ji vzeli kri (2 epruvetki). testitrajo pa na želatino in še neke druge sestavine. No naši ni pokazalo nič.

(odgovor članu 156sw)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.4.2007 1:36:09   
KODA
Našega so testirali zaradi alergije na cepivo di-te-per.Kožno testiranje,ki je pokazalo pozitivno.Alergičen je na cepivo proti tetanusu.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.5.2007 21:19:34   
Shorty_
tudi pri moji user posted image sumijo na alergijo na di-te-per in greva k Voduškovi v ljubljani. Prosila bo če mi lahko katera opiše potek testa?
hvala

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.6.2007 11:58:29   
KODA
Našega so testirali na koži,ki je pokazalo pozitivno.Nato so mu pa še kri vzeli.

< Sporočilo je popravil KODA -- 1.6.2007 12:01:28 >

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.6.2007 13:38:59   
crci06
midva sva bila pri dr.  Meti Accetto, ki je full fajn; ampak rekla mi je pa, da v naprej ne morejo kar pogledat, ali je otrok alergičen na cepivo, al bo reakcija li ne, da pa lahko kar se da čimbolje pregledajo kri, da ugotovijo, če je vse tipi-top. Vzeli so nam prvič 6 epruvetk krvi, drugič pa 2. In ja, neke kožne teste so nam tudi delali, vendar ni bilo odziva. Niso ne + ne -.  (kožni testi so negativni, vendar je tudi na histamin negaivno)
Verjetno jih bomo morali po potrebi ponavljatiuser posted image  vam pa vsem želim, da b se dobro izšlo, pa naj rečejo, da "ne morejo testirat vsega", pa kljub temu naredijo veliko, ali pa, če nam rečejo, da "nekaj lahko testirajo", pa potem naredijo veliko user posted image

Aja, pa Voduškova je tudi ena boljših!

< Sporočilo je popravil moj_moj -- 1.6.2007 13:39:45 >

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?