|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko otrok ne sme jesti in piti sladkega :(
23.3.2007 18:41:03   
KIKI****
Naša Klara je dopolnila 2 leti. A pri njeni starosti ima izredno malo zobkov 8. enki spodaj, enki in dvojki zgoraj ter 4 zgoraj. Groza.
Danes sva odšli k pedontologinji ki ji je pogledala čeljust in zobke. Rekla je da bi najraje še počakala pol leta pred slikanjem ker je slikanje nevarno za tako male otroke oz. ni zdravo.

Ker Klara možno da ne bo imela mloečnih zobkov da nima niti zametkov je možno da ne bo imela stalnih zob-to bi ji potem nekako ravnali s protezo kolikor sem razumela.

Ampak najtežje je tole. Klara mora zaradi srčne napake pred posegi v ustni votlini in pred operativnimi posegi dobiti antibiotik. Ker ne vemo kako bo z zobki, ima prepoved vnašanja sladkih stvari. Kako pripraviti otroka da pije vodo in da ne je ničesar sladkega??? Joj tako mi je hudo ampak moramo pazit na zobke, ker če začnejo gnit smo po domače povedano v R**!!

Ima dko kak nasvet, a pozna kdo otroka ki mu niso rastli zobki??

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ko otrok ne sme jesti in piti sladkega :(
23.3.2007 19:49:26   
san
Tole pa prvič slišim, vem samo da baje 1 % ostane brez stalnih dvojk in en fenomen je moj partner, ki mu je zraslo po devet zob - torej 36 skupaj.

Upam, da bo z vašimi zobki še vse uredu.
Lp, S.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.3.2007 21:08:21   
Janeja
Ej Kiki, zdaj si me pa mal prestrašla. user posted image

Moja Lea je tudi stara 2 leti (sicer je bila prej rojena in bi morala biti 2 šele junija), pa ima ravno tako kot tvoja Klara zgoraj enki, dvojki in štirki, spodaj pa obe enki, pa ta teden ji je začela rasti leva štirka. Včeraj sva bili na eni redni kontroli v Lj in sem poediatrinji omenila te njene zobke in se mi je samo nasmejala - njen komentar je bil, da imajo še čas in bodo sigurno zrasli.
Tebe pa strokovnjaki strašijo, da mogoče ne bodo. A imajo za tak sum kakšen poseben razlog?

Glede sladkarij ti pa ne znam svetovat. Si tudi sama ne predstavljam kaj bi naredila. user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.3.2007 22:19:51   
mala maja
user posted image user posted image user posted image upam da bodo zobki hitro pokukali na plan in da je vsa ta panika brez vezeuser posted image

Drugače pa bi se ti splačalo obrnit na kašen forum diabetikov. Povprašati tam mamice, kako preprečit sladkorčke.

Mogoče nadomestiš bonbončke s bobi palčkami, smokiji, dobiš celo ene oblate kakor hostje (ki so njami user posted image user posted image  in so predvsem za sladkorne bolnike), pa piškote bebi se dobi diabetične brez sladkorja. Se da preživeti.
Sicer pa je še tako majhna da sigurno ne bi pogrešala sladkarij, seveda če jih ni preveč jedla že sedaj.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.3.2007 10:54:41   
šmarnica
Kiki, tole ne bo nasvet glede nesladkih stvari (tudi sama ne vem, kako to izpeljati), želela sem ti samo povedati, da je bilo podobno pri mojem sinu: zrasla mu je le ena mlečna dvojkica zgoraj. Ostali zobje pa hvala bogu vsi po vrsti. Že takrat mi je zobozdravnica namignila, da se zna zgoditi, da ne bo imel niti stalne dvojkice. In kaj se je zgodilo: nima NOBENE stalen dvojke (zgoraj) - niti tiste ne, ki jo je kot mlečni zobek imel.
Sedaj sem se že nehala sekirat, on se pa sploh s tem ni nikoli obremenjeval.

Bistvo je očem nevidno.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.3.2007 11:10:55   
KIKI****
Šmarnica...
in kako ste izvedli, da ima zdaj slane zobe spredaj.a ima umetne ali kako?
Tko mi je grozno ker imam sama zelo lepe in močne zobe. Jaz še vedno upam, da ji bodo zrastli, ampak pedontologinja je rekla, da tudi če jo slikajo bodo videli zdaj zametke le mlečnih zob. zametki stalnih zobkov, se še ne vidijo.

Ojej kako mi je grozno ker  sem sama 12 let vsakmesec hodila k zobarju da imam zobe lepe, sem nosila aparat 10 let, potem sem morala pri 15 it na operaciji vseh 4 pmodrostnih zob, ker so mi začeli rasti in nisem imela prostora zanje-bi jih kr Klari odstopila pa ko ne gre to tako...

Upam, bom malo bopgeca za rokav pocukala vsak večer, če bo kaj pomagalo :) Sem optimist :)

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.3.2007 11:16:29   
šmarnica
Ostali zobje so zrasli bolj "na komot" - nima gužve v ustih, pa se praktično ne vidi, da mu dva zoba manjkata. Če ga pogledaš bolj natančno, vidiš, da sta zoba ob enkah špičasta (dvojkice so še široke, medtem, ko so trojke špičaste). Zobozdravnik je sicer predlagal, da bi se mu pobrusili, da bi bilo manj očitno, pa sin tega ne želi. Drugače pa ima zelo, zelo lepe in zdrave zobe.

Bistvo je očem nevidno.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.3.2007 11:30:33   
Anonimen
Kiki, za zdravje vse. Saj bo najbrž težko na začetku, ampak se bo punčka po moje hitri odvadila sladkarij. Ne smete pa jih seveda imeti doma, nobeden.

(odgovor članu šmarnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
24.3.2007 11:34:08   
Anonimen
Drugače pa moja nečakinja nima zgornjih stalnih trojk, pa je mlečne še imela.

Najprej so rekli, da ima zametke nekje sredi neba in so ji naredili kot eno malo operacijo in ji vstavili neki trak, ki naj bi zametke porival proti dlesnim. Pa ni billoo nič iz tega, trojk ni bilo nikjer.

Potem so rekli, da pa očitno zametkov splh nima in da zob nikoli ne bo.

No, nakar ji ji lansko leto čisto nekje na vrhu sprednje čeljusti začelo nekaj belega trdega rasti. Slikat je še šla, potem jo je bilo pa tako strah, da slike sploh več k zobarju nazaj ni nesla.

Zdaj zaenkrat kakšno leto vse skupaj miruje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
24.3.2007 11:43:25   
KIKI****
Ojej...ne me strašit...

Sej vseeno upam da bodo še zrastli. Ker je tudi rekla pedontologinja da je zelo pozno dobila zobke (prvi pri 11 mesecih)in da je tudi zelo majhna in suha za svojo starost in vse to pripisuje zaenkrat temu. Je rekla da je še čas do 3 leta (celo leto) da se vse to uredi.

Držte pesti da bodo zobje po dežju rastli.

Zdaj moja mami pametuje da ne rastejo zato, ker premalo pije mleko. Ampak spije sigurno 3 dcl mleka na dan in eno skutico.

Pa kolikor vem je mleko zdravo za kosti, ne zobe, ali se motim???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.3.2007 12:31:27   
šmarnica
Oh - Kiki, tvoja mami ga je pa z pitjem mleka čisto mimo udarila. Če bi bilo to res, bi bili vsi moji otroci brez zob! Nihče namreč ne mara mleka. Pili so ga le toliko časa, kot sem jih dojila.

Bistvo je očem nevidno.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.3.2007 12:50:05   
KIKI****
user posted image moja mami bi očitno rada bila zdravnik-za vsako govori joj zboella bo, joj v bolnico jo pelji, joj, bla bla bla...
če ne je je bolna, če je j nekaj narobe, skratka nikoli ni noben zdrav,...groza

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.3.2007 23:13:57   
POKPOK
Ne vem, meni se zdi prehitro soditi, da zobkov ne bo.
Kaj pa umivanje po vsakem "sladkem" obroku? Pri dveh letih bi morala razumeti (moja ne!!), da če hoče kaj sladkega, je potrebno temeljito umiti zobke. Saj dlesni lahko zdrgneš, kot pri dojenčku, z gazo ali nastavkom.
Lp

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.3.2007 9:26:57   
mily
Jst poznam fantka ki nima zob. Od moje prijatlc bratec je. Ne vem če se spomnite, par let nazaj (8) je bilo na POP ko se je malček rodil z 11imi zobki. No to so bili njegovi mlečni zobki, ki so mu v kratkem času izpadli, oz mu jih je mamica samo odstranila, ker so se migali in jo je bilo strah, da ne bi kakšnega pogoltnil. Zdej je star mislim da 8 in nosi protezo user posted image . Sicer točno vsega ne vem, ker niso marali toliko govoriti o tem, ampak koker mi je znano imajo to v družini.
Zdej vem da je to malo drugačen primer kot pri tvoji punčki, za katero res upam, da bo imela stalne. aja pa še to, pri dveh naj bi se zametki za stalne šele delali in tega ne morejo zagotovo vedeti če jih bo imela ali ne. Tako so meni tazložili, ko je moja NIka pri dveh fejst padla na sprednja zobka in si jih pomaknala na ven in navzgor. Takrat nas je bilo najbolj strah glih za stalne, ampak me je zdravnica potolažila, da se zametki za stalne šele delajo in ni nujno da je karkoli vplivalo na njih.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu POKPOK)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.3.2007 14:08:28   
piščanc
to so pa zelo na hitro zaključili, da ne bo imela zob? OK, zdravniki že vedo, ampak naša tjaša je pri letu in pol dobila zgornje prve štiri zobke, kočniki so prišli še kasneje user posted image . pa nikoli nisem slišala, da naj ne bi imela zob.

naš recept za lepe zobke je sicer redno umivanje vsaj enkrat na dan - mi smo umivali zvečer in to jaz, da sem res našla vse kotičke, sladkarije so pa dovoljene, enako sokovi itd. in ima sedaj pri šestih letih čisto zdrave zobke.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.3.2007 16:13:12   
KIKI****
to so pa zelo na hitro zaključili, da ne bo imela zob? OK, zdravniki že vedo, ampak naša tjaša je pri letu in pol dobila zgornje prve štiri zobke, kočniki so prišli še kasneje . pa nikoli nisem slišala, da naj ne bi imela zob.

naš recept za lepe zobke je sicer redno umivanje vsaj enkrat na dan - mi smo umivali zvečer in to jaz, da sem res našla vse kotičke, sladkarije so pa dovoljene, enako sokovi itd. in ima sedaj pri šestih letih čisto zdrave zobke.
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

to so pa zelo na hitro zaključili, da ne bo imela zob? OK, zdravniki že vedo, ampak naša tjaša je pri letu in pol dobila zgornje prve štiri zobke, kočniki so prišli še kasneje user posted image . pa nikoli nisem slišala, da naj ne bi imela zob.

naš recept za lepe zobke je sicer redno umivanje vsaj enkrat na dan - mi smo umivali zvečer in to jaz, da sem res našla vse kotičke, sladkarije so pa dovoljene, enako sokovi itd. in ima sedaj pri šestih letih čisto zdrave zobke.

Saj mi tudi vsak večer umijemo zobke-včasih še tudi takrat ko prideta iz vrtca ali zjutraj ko se zbudita-1x dnevno minimalno.
Ampak sladkarije so pri Klari prepovedali zato, ker v primeru da mora imeti poseg v ustni votlini mora dobiti antibiotik, taradi prirojene srčne napake. Torej če bomo pozili zobke bo čimmanj jemanja antibiotikov.

Glede zobkov pa še čisto ne vemo ali bodo ali ne, ampak rekla je da je mogoče, ker bi pri tej starosti naj imela že veliko več zobkov. Rekla pa je tudi to, da je možno ker sem imela v nosečnosti gestacijski diabetes in sem zelo malo jedla ker s enisem smela redit, da je zasnovazobkov počasneje napredovala in je zato tudi zdaj manjša in lažja od vrstnikov.

Bomo vidli ali bo grizla ali ne user posted image

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Vsako leto 1600 novih primerov pljučnega raka
Pljučni rak je tretji najpogostejši rak v Sloveniji in tudi vzrok za ogromno smrti. Vsako leto v Sloveniji zaradi njega ...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?