ronja
|
Hej, saj si stara 30, ne 90 let! Saj imaš še čas! Se usmerit drugam, naredit karkoli! Če nimaš financ brez te službe, pa si želiš spremenit delovno mesto, potem si najprej najdi novo službo, ki te bo veselilo in šele potem pusti to službo. Če bi nova (željena) služba zahtevala nova znanja, se pa najprej vpiši v šolo, kjer jih boš dobila in vmes delaj tukaj. Je veliko lažje delat bedno delo, če veš, da ga ne boš delal večno, vzameš to kot študentsko delo, par let, potem pa boš itak delala to, kar te veseli. Ok, kar se tiče cvetličarstva, je res malo riskantno, da bi zdaj na vrat na nos odprla cvetličarno, če še nisi nikoli delala v njej. Ampak ti pa povem iz lastnih izkušenj, da se da dobit delo kot cvetličarka tudi, če nisi sicer iz te stroke - ker sem jaz to delala preko študenta. Imela sem 3 dnevno avdicijo, da je cvetličarka videla, če mam smisel za to in potem me je vzela. Torej, če si samo želiš delat kot cvetličarka, ni problem. Če pa res hočeš met svojo cvetličarno, ti pa svetujem naslednje: 1.) pojdi in naredi neko cvetličarsko šolo, tečaj, popoldansko izobraževanje, karkoli, nekaj, da vidiš, kako to zgleda! 2.) pojdi na kak tečaj vodenja, trženja, poslovanja,... spet kakršnakoli oblika, samo da je dober, da boš kaj odnesla od tega 3.) poglej po netu, recimo univerzitetni inkubator, kako se tega sploh lotit, poveži se z drugimi poslovneži, sprašuj, kako so se oni lotili, spravljaj in piši si informacije in mej vizijo, kako boš ti to speljala 4.) začni namensko šparat, pozanimaj se pri bankah, kako je s krediti, če se da varčevat prav s tem namenom in dajo mogoče kje boljše obresti,... To vse še medtem, ko si v svoji službi. ker boš delala nekaj kar te veseli, pa čeprav popoldne, ti tudi v službo ne bo tako hudo hodit, saj si boš s tem denarjem lahko plačala vse te tečaje in šparala za svojo cvetličarno. potem ko boš imela že nekaj financ našparanih in vso znanje o kreditih itd... ti vseeno svetujem, da greš enkrat prej delat v eno cvetličarno, kot pravi tehnofil, da spoznaš vse skup, potem pa pogledaš okoli sebe, če slučajno poznaš kakega dobrega poslovneža, ki bi bil pripravljen s tabo odpret zadevo,... in se vržeš not. Ma ni vrag, da ti ne rata, če se potrudiš! mi navijamo zate! In počasi pa previdno do cilja, hitro itak ne moreš, če ne zadaneš na loteriji
|