|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Umivanje zobkov
19.3.2007 22:24:42   
Peli
Kdaj ste začele vašim otrokom z zobno ščetko umivati zobke? Vam pustijo?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Umivanje zobkov
20.3.2007 7:41:55   
Joly
Jaz sem mojemu začela umivat, ko je imel štiri zobke, dva zgoraj in dva spodaj, tako mi je tudi priporočala zobozdravnica. Namreč, je rekla, dokler nima zgoraj zobkov je treba zelo pazit, da se mu ne rani te dlesni zgoraj. Potem, pa naj kar redno umivamo. Tako sem kupilo tisto zobno pasto brez fluora, ki mi je tudi rekla zobozdravnica, ki se dobi v lekarni s posebnim nastavkom za na prsti. Sem že brala mamice, ki so to poskusile in je super. Zdaj ko ima več zobkom sem mu pa dala zobno ščetko, tako da mu je prav zabavno in si eden drugemu umivava zobke.

LP

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.3.2007 7:45:44   
honey
Tudi mi smo začeli zobke umivati pri 6-ih mesecih, ko je imel 4 - dva zgoraj in 2 spodaj. Ampak sem začela takoj z zobno krtačko brez zobne paste, ker sem itak narahlo podrgnila po zobkih in to je bilo to. Mislim, da se obrestuje, da začneš čimprej, ker zdaj, pri 2 letih, nimamo težav z umivanjem zob.

(odgovor članu Joly)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.3.2007 11:38:12   
Mateja82
Ko je imela 4 zobke. Zaenkrat ji je ščetka  všeč in pusti brez problema.

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.3.2007 12:17:58   
Nika v službi
Enako - pri 4 zobkih. Ampak takoj s ščetko brez zobne paste. Meni je zobozdravnica rekla, da se zobne paste ne sme uporabljati, dokler je nevarnost, da jo poje. Dovolj je redna zobna higiena z vodo in ščetko.

Mi čiščenje prakticiramo zjutraj in zvečer, počasi pa se bo treba navaditi, da zobke očistimo tudi po kosilu.

Hja, načeloma pusti, čeprav je odvisno od njenega razpoloženja. Si pa rada tudi sama s ščetko drgne po zobkih, tako da si jih malo uspe poščetkati tudi sama. Bolje kot nič.
Fluora ne uporabljamo.

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.3.2007 17:00:46   
Peli
A potem jih samo midva ne umivava user posted image . Sva jih do pred dvema mesecoma- ko mi je začel skupej tiščat usta, z jezikom skrivat spodnje zobke in se dret ko user posted image
user posted image   user posted image

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.3.2007 19:09:33   
mily
Peli ti kr vztrajaj in vztrajaj! Tudi če ne uspe fajn umit, ni važno, samo da se navadi na umivanje in potem kasneje ne bo takih težav. Naša si tudi ni pustila, ampak sem jo vseeno vsak malo pomučila, da je s časom doumela, da si je zobe treba umivati in potem postane vsakodnevna rutina.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.3.2007 19:09:55   
TVN
Peli, vztrajaj. Otrok samo preizkuša, katere stvari so pomembne in katere ne. Seveda umivanje zob ni ravno navdušujoče, ampak je otročku potrebno dati vedeti, da je to pomembno in da od tega ne odstopamo.

Tudi mi smo imeli težave oz. kot sem že zgoraj (iz službe) napisala, je precej odvisno od razpoloženja. Ampak dejstvo ostaja - zobke si je treba umivat, vsak dan.

Poskusi z raznimi fintami, mi smo si skupaj umivali zobke, pa damo ji svojo krtačko, da si jo vlači po zobeh, pa razne druge zvijače (pokažemo, kako si umiva zobke kaka priljubljena igračka ali kdo iz kakšne knjigice)...

Je res škoda, da bi imela kasneje uničene zobke.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.3.2007 19:55:41   
MojcaG

vraga pusti. začeli smo ko so prišli zobki ven, malo s ščetko, malo s tisto, ki gre na prst,.. malo si je sama, predvsem pa midva. zdaj pa komplicira ko sto vragov, če ji hoče kdo drug, pa se malo kregamo, predvsem jo pa učiva krtačenja. kajti sama si zelo rada umiva in zelo dobro oponaša najine kretnje.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.3.2007 20:00:29   
Anonimen
Pri prvih štirih zobkih,Kupovali smo pa najbolj nore ščetke,samo,da so ga pritegnile,ene so pele,druge so svetileuser posted image sedaj pa so z držalom s podobo
avta iz risanke Cars.user posted image

(odgovor članu MojcaG)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
20.3.2007 20:33:36   
Jessy
Ko je imela 4 zobke. Na začetku je strašno rada odpirala usta za umivanje, pol je imela eno obdobje, ko smo kričali kot pri norcih in zraven vsi po vrsti švicali (takrat sem jih umivala vsak drugi dan ker za vsak dan nisem imela energije poslušat tisto dretje niti moči ne), zdaj pa kak mesec spet pusti, vendar morem obvezen zraven peti tisto pesmico...En mali slonček se je pozibaval....in ko prideva do nekaj čez 10 slončkov so zobje res lepo umiti, vendar nama do tam ne uspe priti vsakič. Največkrat se konča pri osmem slončku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.3.2007 7:21:34   
honey
Ko je naš začel štrajkat pri umivanju zobkov, sem mu začela govorit, da mu bodo škratki zobke pojedli in da bo potem brez zobkov. No, pa deluje še vedno. Edino, kadar je že zelo zaspan, da tečnari pri umivanju zobkov, ga zamotim s tem, da mu kažem škratke, kako skačejo iz ust, medtem ko jih midva krtačiva. Ima pa v kopalnici na ploščicah pod ogledalom neke nalepke z enimi čudnimi pajaci - škratki.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.3.2007 13:20:15   
Badeja
Jaz sem mu začela z krpico, takoj ko so pokukali zobki na plano. Nato s ščetko za na prst, ki je več ne najdemo user posted image , zato pa imamo kar pravo ščetkico, ki smo jo imeli za rezervo user posted image . Zobke umivamo vsak dan, ker se meni zdi to zelo pomembno. Pa saj pusti še kar, včasih pa je tudi dan ko si jih ne bi, vendar ne popustim, lepo mu razložim da morava umivat zobke..., nato pa skozi igrico, daj da ti pokažem kako si zobke umiva muca... In pusti...  Nekaterim pač ni po godu, da sem tako dosledna, pa se ne sekiram.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.3.2007 17:50:01   
dory
kwa pa vem..od druzga leta si jih umiva sam...zjutri in zvecer...spoh mi ne pusti bliz...zgleda da dober,ker mu zobarca tud ni nč rekla....

(odgovor članu Badeja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.4.2007 17:38:16   
MAJDA22
Pozdravljena!

Mi smo si začeli umivati zobke, ko sta imela 4 zobke. Najprej sem jima jaz umivala, potem sta pa onadva nadaljevala. Na začetku sem jima umivala zobke kar brez zobne paste, potem ko sta že znala izpljunit pa pikico zobne paste, samo za "okus".
Res da je bila na začetku to igra oz. kar dolgi obred, kateri se mi je obrestoval.
Moja fanta nimata odpora do umivanja zob, ker jih nisem silila, pa tudi za pridnost sem ju nagradila. Res da je šlo za to zelo veliko časa skoraj za vsak "obred" pol ure ampak zakaj pa ne.
Zdaj pa nimata problemov oz. hodita k zobozdravniku samo na kontrolo.

LP!

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.5.2007 20:23:55   
**Petra**
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Enako - pri 4 zobkih. Ampak takoj s ščetko brez zobne paste. Meni je zobozdravnica rekla, da se zobne paste ne sme uporabljati, dokler je nevarnost, da jo poje. Dovolj je redna zobna higiena z vodo in ščetko.

Mi čiščenje prakticiramo zjutraj in zvečer, počasi pa se bo treba navaditi, da zobke očistimo tudi po kosilu.

Hja, načeloma pusti, čeprav je odvisno od njenega razpoloženja. Si pa rada tudi sama s ščetko drgne po zobkih, tako da si jih malo uspe poščetkati tudi sama. Bolje kot nič.
Fluora ne uporabljamo.

Isto pri nasuser posted image

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
4.5.2007 20:53:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Peli)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
4.5.2007 21:01:30   
Seven*

IZVIRNO SPOROČILO: Peli

Umivam ko se spomnim ali ko se spomni otrok. Po navadi si najraje drgneta med kopanjem.. user posted image user posted image

Glede tega sem bolj lene sorte.. Ne vem, mogoce zaradi tega, ker sama nisem imela nikol problemov..

Gospa sem.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.5.2007 22:03:46   
Peli
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Po navadi si najraje drgneta med kopanjem.. user posted image user posted image

No naš zdej med kopanjem grgra vodo - recmo da je tud to nekej user posted image user posted image user posted image .

Mu pa zdej zvečer ko se umijeva mal poskusm umit zobke potem pa je kot je...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?