|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kontracepcijske tabletke in zanositev
17.3.2007 19:23:21   
mancag
Že dalj časa jemljem kontracepcijske tabletke -Cilest. Zanima me , koliko prej bi morala nehati jemati tabletke preden se odločim za nosečnost?
Slišala sem, da naj bi bilo šest mesecev.
Hvala za vaše odgovore.
user posted image

Manca
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev
17.3.2007 19:24:37   
maca24
Jaz sem nekje brala, da vsaj tri mesece.user posted image

(odgovor članu mancag)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.3.2007 19:24:40   
total
Priporočajo 3 mesece.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu mancag)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.3.2007 23:16:48   
BLAŽIKA
Jaz sem jih jemala 11 let in , ko sem jih prenehala jesti sem zanosila po 6 mesecih. Priporočajo pa 6 mesecev.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.3.2007 11:53:08   
*tajda*
Povem še mojo izkušnjo,zanosila sem takoj po prenehanju jemanja tablet Cilest.Bila vsa prestrašena kaj bo narobe in mi je moja ginekologinja povedala da to sploh ni res da je treba kaj čakat in da ženskam napišejo tabletke tudi ko nimajo rednih ciklusov in jim tako omogočijo lažjo zanositev-tako da zanosijo takoj po prenehanju-takrat se veliko raje prime.Zaenkrat je vse vredu.Rekla mi je pa tudi če bi prišlo do ss ne bi bilo od tabletk.Pa srečno

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.3.2007 12:08:35   
Anonimen
Jas sem tudi zanosila takoj po prenehanju jemanja cilest in je bilo vse uredu.

(odgovor članu *tajda*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
18.3.2007 20:39:17   
kitka1
Res je, kar pravijo punce. Priporočajo 3 mesece, če se ne mudi, tudi pol leta... Nekako toliko časa, da se telo privadi na novo stanje in začne normalno proizvajati svoje hormone. Pri nekaterih to traja manj časa, pri drugih več. Jaz sem npr. imela pred jemanjem KT zelo neredne menstruacije in je ginekologinja omenila, da je možno, da jajčniki potrebujejo dlje časa, da se "zbudijo", pa ni bilo tako. Sem dobila prvo menstrucijo 35. dan, kar je zame "normalno". 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.3.2007 20:43:32   
Sulfinija
Ne razumem tega,da pravijo naj bi se čakalo tri do šest mesecev pšo prenehanju KT.Sama sem v postopku ISCI V MB in jutri začnem z Femodeni tabletkami jih jemlejm do 21.04 in če bo vse šlo kot po malsu bom maja nosečka.Takoj ko nehamo jesti tele tabletke nas dajo na injekcije in naredijo punkcijo in transfer.

LP Mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.3.2007 22:09:28   
stunfek
Jaz sem tudi zelo hitro po jemanju cilest zanosila in mi ni G nič rekel, da bi bilo lahko kaj narobe in tudi ni mi rekel, naj počakam 3 mesece. Najbrž je malo tudi odvisno, kako se telo obnaša med jemanjem in kako hitro vzpostavi nazaj svoj ritem, ko ženska neha jemat. Ene imajo več problemov že med jemanjem in dolgo čakajo na vzpostavitev rednega ciklusa po jemanju.

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.3.2007 13:45:10   
ninula
zdej pa res ne vem več kaj nrdit?Jst sem se odločla da ta mesec preneham in nato začnem z folno in enkrat julija začnemo delat nauser posted image . Tudi jaz jem femoden in mi jih je dala gin prav zaradi tega ker sem imela neredno in bolečouser posted image . Moj strah je da pol ne bom mogla takoj zanosit, ker se mi zdi da ko prenehaš z jemanjem kt ti takoj uspe user posted image  
Meni mi je rakla gin naj počakam 3 mesece da se mi telo prečisti.

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.3.2007 14:03:38   
Sulfinija
IZVIRNO SPOROČILO: ninula

zdej pa res ne vem več kaj nrdit?Jst sem se odločla da ta mesec preneham in nato začnem z folno in enkrat julija začnemo delat nauser posted image . Tudi jaz jem femoden in mi jih je dala gin prav zaradi tega ker sem imela neredno in bolečouser posted image . Moj strah je da pol ne bom mogla takoj zanosit, ker se mi zdi da ko prenehaš z jemanjem kt ti takoj uspe user posted image  
Meni mi je rakla gin naj počakam 3 mesece da se mi telo prečisti.

Ti kar po prenehanju začni z jemanjem folne kupi ali centra med mami ali elevit,ker imajo tudi druge vitamine in brezskrbi zanosiš že prej.Pa veliko sreče ti želim in poročaj kako napredujete na projektu user posted image .

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu ninula)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.3.2007 14:07:46   
Anonimen
zaradi vitaminov ne zanosiš nič prej.telo se ti ščisti že v roku 1 meseca

(odgovor članu Sulfinija)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
19.3.2007 14:09:29   
Sulfinija
Anonimna,nisme mislila z tem rečt,da bo zaradi vitaminov prej zanosila,folno pa tkole priporočajo že pred zanositvijo in meni je to dvoje priporočala in ne le folno kislino.

LP Mojcauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.3.2007 14:09:35   
Anonimen
Aja,pa kar se tiče tega ko ste napisale da bi bilo kaj narobe ko ste takoj zanosile.ne,z otrokom ne bo nič narobe,če se bo obdržal je pa velika možnost splava,če se zanosi takoj po kt in kakor sem že napisala vsi znaki jemanja kt "odidejo" iz telesa v roku 1 meseca

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
19.3.2007 16:45:02   
*tajda*
Meni je ginekologinja rekla da zaradi tega ni nič povečana možnost splavauser posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.3.2007 14:17:44   
ulsi25
Kontracepcijske tablete sem nehala jemati 11. februarja. Potem sem 14. dobila user posted image  in je do sedaj nisem več dobila.

Zanima me po kolkem času naj pokličem ginekologinjo in ji povem da mi menstruacija zamuja mogoče zaradi prenehanja jemanja tabletk?
Verjetnost da sem noseča je zelo majhna. Seveda pa planiram, sam sem se odločla počakat te tri mesece da se kao ščistim.

(odgovor članu mancag)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.3.2007 14:31:56   
Anonimen
ulsi,če M ne bo v roku 3 mesecev šele takrat se gre do G

(odgovor članu ulsi25)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
22.3.2007 14:35:26   
ulsi25
a ni to malo predolgo? 3 mesece brez user posted image . Se mi zdi da sem slisala, da ti da potem ginekolog neke tablete za pospesitev user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.3.2007 16:27:20   
ina82
jaz moje nimam od 22.12 in sem bila prvič naročena 14.2., ter tri tedne kasneje spet ker je še nisem dobila takrat pa mi je dala primolut nor tablete za povzročitev user posted image . 10 dni morem jemat po dve na dan potem pa bi jo naj v roku enega tedna dobila. bomo vidli,
lp

(odgovor članu ulsi25)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.3.2007 21:43:04   
bobek05
Jaz imam tudi tabletke Cilest in jih jemljem že od pamtiveka. Pri prvi nosečnosti sem jih nehala jemat nekje 2-3 m preden sem zanosila (sem pa imela v tem času ene 3-4 M)... Zanosila sem TAKOJ ko nisva več pazila. Ni bilo nobenih problemov.

V drugo bom naredila enako.

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu mancag)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.3.2007 21:43:55   
bobek05
Aja, pa še to - ko sem šla s KT, sem začela jemat folno (3m pred zanositvijo in 3 m po zanositvi neprekinjeno).

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.3.2007 9:47:57   
t*e*j*k*a
OLA!

Zdej bom pa še jaz povedala svojo zgodbo.
Jaz sem jemala femoden 4 leta. Potem smo se odločli da bi bil mogoče čas zauser posted image in sem nehala jemat KT. Imela sva namen počakat pol leta in nato delati user posted image .
Se je pa zapletlo pri tem ker user posted image ni bilo in ni bilo.

Dobila sem Klomifen za obvulacijo in na to user posted image , M je potem prihajala 3 mesece in spet je tri mesece ni bilo.
Ponovil se je postopek s Klomifenom.

Tako da jaz sem mela kr dosti težav okoli teh KT-sej mogoče niso za vse sam KT krive ampak jaz sem se odločla da jih ne jemljem več nikoli!!!!!!!!!

Čao

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 22
27.3.2007 21:06:30   
kitka1
Jajčniki včasih potrebujejo dlje časa, da se "zbudijo"; mene je skrbelo, kaj bo po 10-ih letih jemanja KT, ker sem pred tem imela neredno menstruacijo (tudi tam do 45 dni), pa hormonsko neravnovesje itd.... pa sem jo začuda dobila čez 33 dni... potem pa naprej različno - od 29 do 43 - tako da nikoli ne vem točno, kdaj je ovulacija in kdaj bo user posted image ; seveda je bla na morju obvezna prvi dan user posted image

Ginekologinja mi je rekla, da ni še panike, če je ne dobiš prve tri mesece (približno), potem je pa že dobro priti na kakšen pregled.

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?