|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mineštra, kako prosim jo naredite?
16.3.2007 10:05:42   
Anonimen
Bi eno dobro, ker bo moj itak štenkal, kaj sem to skuhala, ampak ker se mi pač lušta, bo moral malo potrpeti, tako kot jaz, ko on je piceka user posted image .

Sem kupila prekajeno meso in imam mešane posušene stročnice. Kaj lahko še dam noter oz. kako vse skupaj pripravim, ker je še nikoli nisem delala.

Hvala

< Sporočilo je popravil URSKA -- 16.3.2007 10:10:57 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mineštra, kako prosim jo naredite?
16.3.2007 10:15:34   
Anonimen
Jaz tiste stročnice samo z vodo zalijem (se precej napihnejo, da jih ne boš preveč dala), dodam kakšno jušno kocko, pa začimbe (peteršilj, drobnjak, česen v prahu, čebulo v prahu ...), mogoče korenje, pa cel konec mesa notri ruknem in kuham. Edino če nimaš stročnice preje še nič namočene, potem bi bilo najbrž bolje, da jih najprej kuh brez mesa, pa pozneje daš še meso noter, ker ti bo sicer čisto razpadlo. Pravijo pa kao dobre kuharice, da naj se meso kuha v juhi v celem kosu, potem pa ga na koncu vzameš ven in ga razrežeš ter daš nazaj notri. Ker sicer čisto izgubi okus.
Stročnice se sicer po mojem trenutnem občutku kuhajo kar kakšne 4 ure, če prej niso namočene, za meso je pa najbrž dovolj kakšne pol do 3/4 ure. Je pa fajn, če imaš ekonom, potem je to vse skupaj občutno manj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mineštra, kako prosim jo naredite?
16.3.2007 10:16:52   
Anonimen
3/4 suhega mesa,glavica ohrovta,korenček,pol zelene,četrt kile svežega graha,
mala cvetača,riža po želji,maščoba,ena čebula,sol,česen

Na maščobi prepraži čebulo,dodaj na kocke zrezano meso,prepraži ga,dolij nekoliko vode,
in primešaj na široke rezance narezan ohrovt,zrezan korenček,zeleno in sol.
Duši pokrito.Ko je že nekoliko zmehčano,dodaj na cvetke razcepljeno cvetačo grah in riž.
Dodaj toliko vode,kolikor je potrebno.Kuhaj počasi dokler se riž ne zmehča.Pred koncem stisni noter še česen in dodaj peteršilj.
Ko postrežeš na krožnik,lahko posuješ še s parmezanom.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mineštra, kako prosim jo naredite?
16.3.2007 10:20:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

Ko postrežeš na krožnik,lahko posuješ še s parmezanom.


Ali pa s stročnicami ....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mineštra, kako prosim jo naredite?
16.3.2007 10:24:42   
Anonimen
SEm kupila mešane stročnice, ki se kuhajo 70 minut. Potem jih najboljše kuham slabo uro in šele potem dodam meso, praženo čebulo, česen, petršilj, korenje.

A prežganje naredite, da je bolj gosto?  KAj pa pelate, da bo malo bolj rdečo barvo imelo ali naj dam sladko rdečo papriko?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mineštra, kako prosim jo naredite?
16.3.2007 10:24:50   
Anonimen
A to cilja na to,ker ni stročnic v receptu?user posted image
Nekateri jih delajo s stročnicami,nekateri brez,sama jo delam takole in mi je dobra.user posted image
Mimogrede recept je od Kalinškove,ki ima zame dobre recepte.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mineštra, kako prosim jo naredite?
16.3.2007 10:26:25   
Anonimen
Ne rabiš prežganja,če daš noter riž.user posted image
Drugače pa dodaj mezgo,če hočeš rdeče,moj ne mara nič rdečega.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mineštra, kako prosim jo naredite?
16.3.2007 10:42:26   
bamby
Jaz pa vedno delam tako mineštro iz stročnic z suhim mesom in ješprenom.

Namočene stročnice (pa ne cel paket), meso, 4-5 žlic ješprena, narezan korenček in krompir na kocke, vržem v lonec, dodam jušno kocko,  malo vegete, sesekljano čebulo, origano in baziliko (lahko tudi za čajno žlico paradižnikove mezge). Vse to zaprem v ekonom lonec in ko zavre kuham pribl. 30-35 minut. Potem pa odprem in posebej prepražim še malo sesekljane čebule na olju in dodam mineštri. Po okusu še dosolim, če je potrebno in dodam sesekljan peteršilj.

Meso pa lahko potem zrežeš tudi na kocke, nekaj ga pa pustiš v kosu.







(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mineštra, kako prosim jo naredite?
16.3.2007 10:58:30   
coolbabe
za rdečino pa lahko dodaš eno žlico ajvarja - pri nas je to zmagovalna kombinacija user posted image
v ajvarju je pražena zelenjava in da čist drugač okus kot mezga.

Drugač pa jest zelo rada delam mineštre. To mam še od doma k je mami kuhinjo "pospravljala" tko da je dala not vse kar je blo po paketkih še čist malo noter in je bila vsakič mineštra drugačna.

Načeloma pa gre na začetku vse enako. V loncu popražim čebulo ali por ali oboje in potem dodam narezano zelenjavo in vse malo popražim, da spusti svoj sokec (če je mesna pred zelenjavo popražim še meso) in potem vse zalijem z vodo dodam še fižol ali riž ali kaj drugega škrobnatega za mal zgostit in pozabim na malem ognju dokler ni kuhano - to je pa seveda odvisno od tega kaj je not.

Glede petrešilja pa tako mi ga imamo zelo radi tko da gre nekaj not takoj na koncu pa še svežega povrh. Kot je rekla Dalija tud parmezan na koncu dodan (ko je postreženo) čist zmaga user posted image

Itak je pa najboljša mineštra potem zvečer ko se malo uleže.

< Sporočilo je popravil coolbabe -- 16.3.2007 11:01:01 >

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mineštra, kako prosim jo naredite?
16.3.2007 14:51:08   
Jessy
Jaz delam točno tako kot je napisala bamby. Mi vsi take mineštrce obožujemo.

Mineštre ne zgoščujem dodatno, saj jo zgosti ješprenj.

(odgovor članu coolbabe)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mineštra, kako prosim jo naredite?
16.3.2007 19:20:48   
Anonimen
Kakšno mineštro bi pa kuhala - jih je več vrst?

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Mineštra, kako prosim jo naredite?
16.3.2007 19:57:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pikec0

Kakšno mineštro bi pa kuhala - jih je več vrst?


Je že skuhana in ful dobrauser posted image . Hvala vsem. Povsod sem nekja malega vzea, pa še malo svojega dodala, pa je še mož rekel, da je dobra. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?