Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Mineštra, kako prosim jo naredite? 16.3.2007 10:15:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz tiste stročnice samo z vodo zalijem (se precej napihnejo, da jih ne boš preveč dala), dodam kakšno jušno kocko, pa začimbe (peteršilj, drobnjak, česen v prahu, čebulo v prahu ...), mogoče korenje, pa cel konec mesa notri ruknem in kuham. Edino če nimaš stročnice preje še nič namočene, potem bi bilo najbrž bolje, da jih najprej kuh brez mesa, pa pozneje daš še meso noter, ker ti bo sicer čisto razpadlo. Pravijo pa kao dobre kuharice, da naj se meso kuha v juhi v celem kosu, potem pa ga na koncu vzameš ven in ga razrežeš ter daš nazaj notri. Ker sicer čisto izgubi okus. Stročnice se sicer po mojem trenutnem občutku kuhajo kar kakšne 4 ure, če prej niso namočene, za meso je pa najbrž dovolj kakšne pol do 3/4 ure. Je pa fajn, če imaš ekonom, potem je to vse skupaj občutno manj.
|
|
|
|
RE: Mineštra, kako prosim jo naredite? 16.3.2007 10:16:52
|
|
|
|
Anonimen
|
3/4 suhega mesa,glavica ohrovta,korenček,pol zelene,četrt kile svežega graha, mala cvetača,riža po želji,maščoba,ena čebula,sol,česen Na maščobi prepraži čebulo,dodaj na kocke zrezano meso,prepraži ga,dolij nekoliko vode, in primešaj na široke rezance narezan ohrovt,zrezan korenček,zeleno in sol. Duši pokrito.Ko je že nekoliko zmehčano,dodaj na cvetke razcepljeno cvetačo grah in riž. Dodaj toliko vode,kolikor je potrebno.Kuhaj počasi dokler se riž ne zmehča.Pred koncem stisni noter še česen in dodaj peteršilj. Ko postrežeš na krožnik,lahko posuješ še s parmezanom.
|
|
|
|
RE: Mineštra, kako prosim jo naredite? 16.3.2007 10:20:08
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dalija Ko postrežeš na krožnik,lahko posuješ še s parmezanom. Ali pa s stročnicami ....
|
|
|
|
RE: Mineštra, kako prosim jo naredite? 16.3.2007 10:24:42
|
|
|
|
Anonimen
|
SEm kupila mešane stročnice, ki se kuhajo 70 minut. Potem jih najboljše kuham slabo uro in šele potem dodam meso, praženo čebulo, česen, petršilj, korenje. A prežganje naredite, da je bolj gosto? KAj pa pelate, da bo malo bolj rdečo barvo imelo ali naj dam sladko rdečo papriko?
|
|
|
|
RE: Mineštra, kako prosim jo naredite? 16.3.2007 10:24:50
|
|
|
|
Anonimen
|
A to cilja na to,ker ni stročnic v receptu? Nekateri jih delajo s stročnicami,nekateri brez,sama jo delam takole in mi je dobra. Mimogrede recept je od Kalinškove,ki ima zame dobre recepte.
|
|
|
|
RE: Mineštra, kako prosim jo naredite? 16.3.2007 10:26:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne rabiš prežganja,če daš noter riž. Drugače pa dodaj mezgo,če hočeš rdeče,moj ne mara nič rdečega.
|
|
|
|
RE: Mineštra, kako prosim jo naredite? 16.3.2007 10:42:26
|
|
|
|
bamby
|
Jaz pa vedno delam tako mineštro iz stročnic z suhim mesom in ješprenom. Namočene stročnice (pa ne cel paket), meso, 4-5 žlic ješprena, narezan korenček in krompir na kocke, vržem v lonec, dodam jušno kocko, malo vegete, sesekljano čebulo, origano in baziliko (lahko tudi za čajno žlico paradižnikove mezge). Vse to zaprem v ekonom lonec in ko zavre kuham pribl. 30-35 minut. Potem pa odprem in posebej prepražim še malo sesekljane čebule na olju in dodam mineštri. Po okusu še dosolim, če je potrebno in dodam sesekljan peteršilj. Meso pa lahko potem zrežeš tudi na kocke, nekaj ga pa pustiš v kosu.
|
|
|
|
RE: Mineštra, kako prosim jo naredite? 16.3.2007 10:58:30
|
|
|
|
coolbabe
|
za rdečino pa lahko dodaš eno žlico ajvarja - pri nas je to zmagovalna kombinacija v ajvarju je pražena zelenjava in da čist drugač okus kot mezga. Drugač pa jest zelo rada delam mineštre. To mam še od doma k je mami kuhinjo "pospravljala" tko da je dala not vse kar je blo po paketkih še čist malo noter in je bila vsakič mineštra drugačna. Načeloma pa gre na začetku vse enako. V loncu popražim čebulo ali por ali oboje in potem dodam narezano zelenjavo in vse malo popražim, da spusti svoj sokec (če je mesna pred zelenjavo popražim še meso) in potem vse zalijem z vodo dodam še fižol ali riž ali kaj drugega škrobnatega za mal zgostit in pozabim na malem ognju dokler ni kuhano - to je pa seveda odvisno od tega kaj je not. Glede petrešilja pa tako mi ga imamo zelo radi tko da gre nekaj not takoj na koncu pa še svežega povrh. Kot je rekla Dalija tud parmezan na koncu dodan (ko je postreženo) čist zmaga Itak je pa najboljša mineštra potem zvečer ko se malo uleže.
< Sporočilo je popravil coolbabe -- 16.3.2007 11:01:01 >
|
|
|
|
RE: Mineštra, kako prosim jo naredite? 16.3.2007 19:20:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Kakšno mineštro bi pa kuhala - jih je več vrst?
|
|
|
|
RE: Mineštra, kako prosim jo naredite? 16.3.2007 19:57:23
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikec0 Kakšno mineštro bi pa kuhala - jih je več vrst? Je že skuhana in ful dobra . Hvala vsem. Povsod sem nekja malega vzea, pa še malo svojega dodala, pa je še mož rekel, da je dobra.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?