sazi
|
Kot sem že pisala, je naš hipotočnek malo stareši od vaših (15,5 mesecev). Pri 11ih mesecih se še usedel ni sam, zdaj pa veselo šiba po 4ih naokrog, se dviguje na nogice in hodi ob opori - sicer vse dela veliko kasneje kot vrstniki, ampak mu gre dobro. Je pa nečakinja, ki je stara 12,5 mesecev zelooo hipotona. Vsede se sama, potem se pa po riti drsa z nogicami po turško. Še nič ne kaže, da bi kaj vstajat začela, ampak je bil nečak ravno tak, pa zdaj pri treh letih zmore vse, kar zmorejo njegovi vrstniki - vse se pogliha, če le ni kakšnih okvar. Vsem želim, da dobite dobre izvide. Nas niso nič pošiljali na take kontrole (še dobro, pomeni, da je res vse OK, malo pomoči, pa bo). Kar se pa podaljšanja porodniške tiče; KC, pokliči, če so že rešili, ker če te zavrnejo, res traja, da izveš. S sestro sva na item VSD-ju in so mene klicali po telefonu takoj, ko so dobili potrjeno, da mi podaljšajo, sestre pa niso nič klicali in je samo veliko pozneje po pošti dobila odločbo, da ima zavrnjeno (samo je res poslala izvide, ki so bili bolj mili v primerjavi z izvidi mojega sina). Ko smo ugotovili, da se je razvoj mojemu sinku res upočasnil, jaz pa sem imela samo še 1 teden do poteka porodniške, sem takoj oddala vlogo za podaljšanje, se uspela zmenit za dodaten pregled v RA, kjer je bilo res ugovoljeno, da bolj zaostaja, kot na zadnjem pregledu, sem imela tako sveže izvide in sem te nesla naknadno v ZD, kjer je zasedala komisija, papirje za podaljšanje pa sem oddala 3 dni pre potekom porodniške. POtem sem bila 3 tedne na dopustu in čakala na odločbo/klic, da so mi podaljšali. Bi bilo pa hudo, če mi ne bi, mali pa še ne bi bil navajen na varstvo. Srečno vsem vam in vašim malim "hipotončkom", katerim se čez čas ne bo nič poznalo, da so bili malo počasnejši
|