Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: težava - ponovni izračun oskrbe v vrtcu? 14.3.2007 12:11:20
|
|
|
|
Tasika
|
Po pravilniku se kot spremenjene okoliščine upošteva izguba/pridobitev zaposlitve, ne pa sprememba višine plače. Ta nižja plača bo vplivala na ceno vrtca v l. 2009.
|
|
RE: težava - ponovni izračun oskrbe v vrtcu? 14.3.2007 12:13:57
|
|
|
|
Grascakinja
|
Se pravi, da četudi imam nižje dohodke, kot prej, se to ne bo upoštevalo? Magari, da gre za bistveno nižje dohodke?
|
|
|
|
RE: težava - ponovni izračun oskrbe v vrtcu? 14.3.2007 12:34:51
|
|
|
|
NEVA-1
|
kkaj pa če vprašaš na upravi vrtca, ker mislim, da če so dohodki bistveno nižji bi se moralo upoštevt...
|
|
|
|
RE: težava - ponovni izračun oskrbe v vrtcu? 14.3.2007 20:12:33
|
|
|
|
MojcaG
|
seveda, to ti morajo upoštevati! če se spremeni dohodek ali v plus ali v minus, moraš javiti v vrtec, kjer ti morajo izdati novo odločbo o višini plačila vrtca. moraš pa prinesti plačilne liste (od tistega meseca dalje, ko je bila sprememba), od obeh - ni važno, če se moževa plača ni spremenila. upoštevali ti bodo od tistega meseca, ko se je zgodila sprememba. nato ti bodo naredili preplačilo - npr. če se ti je plača zmanjšala septembra toliko, da po novih podatkih padeš v nižji plačilni razred, boš dobila preplačilo za nazaj. od sept do marca (za feb) - 6 mesecev - če si plačevala za 2. plačilni razred, spadaš pa v prvega, potem naslednjih 6 mesecev ne boš plačevala nič ali pa nekaj evrov razlike - če je. upam, da sem razumljivo napisala, sem se pa pozanimala iz prve roke, tako da mora držat! pa še to: pokliči v vrtec in sicer kontaktiraj tisto osebo, ki se s tem ukvarja - ona ti bo pomagala dalje!
< Sporočilo je popravil MojcaG -- 14.3.2007 20:15:16 >
|
|
|
|
RE: težava - ponovni izračun oskrbe v vrtcu? 15.3.2007 14:23:17
|
|
|
|
Tasika
|
MojcaG, kako pa vrtec preverja dvig plače? Znižanje že sam posreduješ, kaj pa povišanje? Pravilnik o plačilih vrtca tega primera ne omenja kot osnove za ponovni izračun.
|
|
RE: težava - ponovni izračun oskrbe v vrtcu? 15.3.2007 19:41:14
|
|
|
|
MojcaG
|
tasika, nimam pojma o pravilniku. glede zvišanja, ki ga ne javiš, bi te naj "hopsnili" za nazaj pri naslednji vlogi za znižano plačilo, se pravi, če se naslednjo leto vpisuješ- potem daš podatke za preteklo leto in tako vidijo. lej, tako je bilo meni razloženo preko osebe, ki dela v vrtcu in to v upravi.
|
|
|
|
RE: težava - ponovni izračun oskrbe v vrtcu? 15.3.2007 23:40:17
|
|
|
|
tinatona
|
Jap kar v vrtec nesi kopijo pogodbe o zaposlitvi in kopijo nove plačilne liste. Tako so meni rekli v vrtcu, ker imam zdaj full slabšo (cca. 45%)plačo. Mi je pa rekla, da oni to potem oddajo na občino in da sploh ni nujno da mi bodo ˝odobrili˝dodatno znižanje plačevanja vrtca. LP
|
|
|
|
RE: težava - ponovni izračun oskrbe v vrtcu? 16.3.2007 12:10:19
|
|
|
|
Tasika
|
Že, ampak v pravilniku jasno piše da je potrebno javiti spremembe: izguba zaposlitve, zaposlitev, sprememba vrste vira dohodka. Če pa se ti zviša plača, pa ni nikjer omenjeno. Tudi ni določeno kakšna je meja za javit povišanje. 10, 20,30 %. Ne vem, lahko ti gredo na občini toliko 'na roke' da ti naredijo ponoven izračun, ampak sem prepričana da ga v Lj. ne bi. Ker jim ni potrebno. Ko je moj menjal službo niso hoteli niti slišati o novi vlogi, sem dobila PISNI odgovor da bo ta plača osnova za izračun čez 2 leti in da bomo pač takrat manj plačevali. Sem govorila celo s kolegom pravnikom ki je rekel, da po trenutnem pravilniku res nimam osnove.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?