|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj in zakaj prvič duda?
1.10.2004 18:03:23   
Pupica
Oi

Mene pa zanimajo vaše izkušnje.:)KDAJ in ZAKAJ ste dale prviš svojim :duda: dudico ?:)

Tia čez dan hitro zaspi9nebesa, ponoči pa vedno na dojki:(, pa sem poizkusila pretentati malo :miska: in ji dati dudo, pa jo je :hudicek:tako v loku ven fliknil daj blo kej...
No drugega poizkusa nisem izvedla...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kdaj in zakaj prvič duda?
1.10.2004 18:14:59   
iza
Ne vem zakaj jo hočeš pretentati, saj je vendar najboljše če otrok sploh ne uporablja dude. Duda otroka ki je dojen moti pri nadaljnem dojenju. Rajši ji vedno ponudi dojko, če tečnari, kot pa da ji v usta tiščiš dudo.
LP

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kdaj in zakaj prvič duda?
1.10.2004 18:19:58   
dory
Ko sem bila po porodu se na intenzivni so jo mojemu revcku sestre tiscale, da je bil pac tiho...ampak mali se ni dal..zdej pri petih jo samo ven flikne in dudo nadomesti roka :)

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kdaj in zakaj prvič duda?
1.10.2004 19:15:07   
ZARA
ja men so jo sestre v bolnici navadle ker pac ni blo casa :zmeden:,ceprav je na vratih pisalo in verjetno se pise DUD IN CUCLJEV NE DAJEMO!!!
to bo ja...zej pa cist navlecena...

papa :zajcek:

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kdaj in zakaj prvič duda?
1.10.2004 20:59:40   
Jančika_
Vasja je pri 14 dneh začel vleči palček. Do takrat je bilo dovolj, da sem mu kdaj pa kdaj ponudila moj mezinec, potem pa to ni več zadoščalo, ker ima zelo izražen sesalni nagon. Moj ati je zobozdravnik, dolgo je delal kot otroški zobar, in mi je rekel, da je duda mnogo boljša kot palček. Zato sem malemu res dala dudo, ki jo je zgrabil takoj in brez problemov. Zdaj jo ima za zaspati in za pomiritev, običajno jo, ko zaspi, pljune ven.

Jaz pa imam še vedno zaradi tega slabo vest.....tolažim se, da je to pač boljše od palčka in da smo se še vsi odvadili od dude (vem pa za 13-letno punco, ki še vedno občasno vleče prst).

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kdaj in zakaj prvič duda?
1.10.2004 21:41:22   
m0jc4
Hi!
Jaz sem ji tud morala dat dudo, ker se mi je tudi na dojki jokala. Dudico je sprve pograbila in zdaj se z njo potolaži. KO zaspi ali pa ko se "pogovarjava" pa jo vrže ven.
Meni se duda obnese, res pa je, da jo včasih vrže ven, ker ji jo jaz porinem ravno, ko ono iztegne jeziček.
Če misliš, da ti bo duda koristila poskusi.

Mojca

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kdaj in zakaj prvič duda?
2.10.2004 9:26:53   
BARBARA R.
Naš mali sonček ne mara dude.Smo poskušali na vse mogoče in nemogoče načine.Ravno tako je zaspala le na prsih,tako da smo imele mnogo težav zaradi tega.Ob začetku tretjega meseca je našla prst in stvar se je rešila sama od sebe.....Če meni nič ne manjka,ker sem cuzala palec,menda tudi mojemu otroku ne bo.

IN ŠE NEKAJ BESED IZI;boš videla kako prijetno boleče,vnete in glivične bradavice nastanejo od nenehnega slinjenja.In da ne govorim,da moraš biti vsako sekundo otroku na raspolago.Jaz sem jo še na stranišče vlačila s seboj.Boš videla kako je prijetno opravljati veliko potrebo z novorojenčkom v naročju.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kdaj in zakaj prvič duda?
2.10.2004 11:10:43   
SISI25
Ja zobozdravniki res priporočajo, če otrok vleče prst da je absolutno boljša duda. Zato naj bi že v porodnišnici, če bi videli da otrok vleče prst mu dali dudo. Nič hudega pa naj ne bi bilo, če si dala celo pest v roke.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kdaj in zakaj prvič duda?
2.10.2004 13:17:45   
Pupica
Ja sej jaz najraj ne bi dala dude, samo naša je takoooooo zeloooo počasi, vmes zaspi, potem kupček, vse se zavleče.:zmeden:
Sedaj jo sicer ta pru previjem da se zbudi:)-, pa potem hranjenje9nebesa, samo še vseeno. Ne pomaga nobeno ujčkanje:zmeden:, nič, samo uleže se zraven mene, dojko v usta in hopa že spi v 3 minutah:bravo:, pol se počas odmaknem, počakam še 15 minut (hja, traja an:ups:) pol pa premik v njeno pojsteljico.9nebesa
Bohnazaden, da se pa pol še enkrat zbudi...ne pomaga nč drucga kot ponovi vajo:grrr:

Ma bo že...sej je pa drgač tkooooo pridna:angel:

hvala vseen za vaša mnenja!

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kdaj in zakaj prvič duda?
2.10.2004 17:14:56   
iza
Se čisto zavedam kakšne imaš vse lahko bradavice, ampak vse se da z zdravljenjem, potrplenjem rešiti. Jaz upam, da mi bo to ratalo, če ne pa uporabiš nastavke za dojenje, če je res tako hudo. Tudi s tem je lahko otrok popolnoma lahko dojen. Jaz ga bom pač poskusila nositi s sabo v pripomočkih kot so ali lupinica ali ležalnik, saj je tam privezan in ti nima kam skočiti, če pa ga tiste pol minute nevzdržno moti bo pa pač malo zajokal. Na wc pa res mislim, da ne bom hodila z njim. Bomo videli kako se bo to pri meni obneslo, ne bom več dolgo čakala, še 9 dni. Komaj čakam.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kdaj in zakaj prvič duda?
5.10.2004 21:58:33   
Abby
Preden se je rodila, sem ostro nasprotovala dudi. Prvo noč doma smo sredi noči urgentno prekuhali dudo, ki je bila v paketu, ker se je kar naprej zbujala in jokala in bi celo noč sesala, jaz sem bila pa uničena. Pa se tudi duda ni obnesla, ker ji je padala ven in jo je bilo treba pobirati. Takrat se je proti jutru ata res izkazal, ko je sedel v dnevni sodi z njo v naročju nekaj ur, da sem lahko malo zadremala.
Potem sem pa občasno še uporabljala dudo nekaj mesecev in naposled smo jo brez težav opustili. Nekaj drugega je pa ziza. Tu pa ne gre tako lahko.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Katero ime bi izbrale?
OliveOyl



a.) Tina (71%)

b:)Marie (17%)

c.)Maria (13%)


Število vseh glasov: 374

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!