|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gobova omaka - hitro
11.3.2007 12:11:28   
Strawberrie Cherrie
Imam puranje zrezke in gobe - kako naredim gobovo omako? Tole je zame res neznanka. user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: gobova omaka - hitro
11.3.2007 12:13:58   
Erdbeere
prepražiš čebulo in popražiž potem še gobe, soliš, jaz dam običajno 1/2 goveje kocke in fino česna notri pa potem čez še kislo smetano, lahko pa brez kisle smetane pa zaliješ s sladko smetano

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: gobova omaka - hitro
11.3.2007 12:16:06   
mehurčica
Sveže gobe prevri, odcedi, nato pa skupaj s smetano za stepanje in kakšnim sirom(v lističih je najboljši) skupaj prekuhaj. Lahko dodaš par kapljic sojine omake.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: gobova omaka - hitro
11.3.2007 12:16:36   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Erdbeere

prepražiš čebulo in popražiž potem še gobe, soliš, jaz dam običajno 1/2 goveje kocke in fino česna notri pa potem čez še kislo smetano, lahko pa brez kisle smetane pa zaliješ s sladko smetano


Tako, delam jaz. Dodam še malo vina(za okus) in sladki smetani kakšno žlico moko, če želim, da je omaka bolj gosta.Na koncu dodam še peteršilj

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: gobova omaka - hitro
11.3.2007 12:18:58   
Anonimen
Na pa še tukaj:

http://www.rudi12.com/sm/index.php?action=printpage;topic=62.0

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: gobova omaka - hitro
11.3.2007 12:21:42   
Strawberrie Cherrie
Hvala vam...že kuham user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: gobova omaka - hitro
11.3.2007 15:05:20   
Jessy
Sicer sem pozna, morda pa pride za prav naslednjič.

Če imam šampinjone iz konzerve delam takole:
Zrezke po eni strani potolčem, solim, popram in potresem malo rdeče sladke paprike (mlete). Hitro jih popečem na zelo zelo vročem olju (dam ga le eno žlico) z obeh strani, nato pa prilijem malo vode in dodam drobno sesekljano čebulo (1 veliko), nekaj strokov česna in to nato dušim na srednje močnem ognju (na steklokeramični imam na 5). Ko zmanjka tekočine, se začne malce prijemat posode. Takrat sem pozorna in stojim zraven ter čakam, da se prime toliko, da je lepe zlatorumene barve, nato prilijem malo vode. To storim ene 2x ali 3x, nato dodam konzervo ožetih šampinjonov, malo nastrgane limonine lupinice, prilijem belo vino in pustim, da malo povre. Za konec dodam še 1 kislo smetano. Postrežem k pire krompirju ali s širokimi rezanci.

Če imaš pa sveže šampinjone pa naredim takole:
Zrezke dam peči enako, kot piše zgoraj, le da dam polovico čebule, drugo polovico pa jo porabim za pripravo gobic. Drobno sesekljano polovico čebule dam na vroče olje in jo pražim, da porumeni, nato dodam šampinjone, malce posolim ter pražim cca 5 minut. Nato vse skupaj dam k puranjim zrezkom in dokončam tako, kot sem že prej opisala (limonina lupinica, belo vino, kisla smetana).

Preden omako postrežam, poskusim, če je dovolj slano in če ni še dosolim. Pa še nekaj...včasih se zgodi, da mi belo vino povre. Takrat ne dolijem še enkrat vina ampak vodo.

Pa dober tek.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: gobova omaka - hitro
12.3.2007 6:49:06   
pearl
Verjetno malo prepozno, ampak jaz delam tako.
Gobe prepražim, dam zrezke nič kaj posoljene, česen in knorrovo gobovo juho, majeron, malo timijana in lovorov list.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: gobova omaka - hitro
15.3.2007 13:05:54   
TANTRA
 4 Zrezke posoliš, popopraš, dodaš malo gorčice, česna, preliješ z 2 žlicama olivnega olja in  1 dcl belega vina in pustiš v paci.

Segreješ olivno olje na teflonski ponvi, dodaš odcejene zrezke in jih na vročem  na hitro opečeš na obeh straneh. Pečinim priliješ preostanek kvaše in prevreš.

Gobice: cca 250 g
Prepražiš na drobno sesekljano čebulo, dodaš na listke narezane gobice, solim, popopraš, dodam sok pol limone, timijan, baziliko, žlico sesekljanega
peteršilja in dušiš cca 10 minut. Zaliješ z sladko smetano, dodaš še malo
gorgonzole (po želji).

Zrezke preložiš na krožnike, dodaš omako in potreseš s sesekljanim peteršiljem.


(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?