Anonimen
|
Evo,napisala...končno...morda še kdaj komu pomaga... Preprosto dober oče je neprecenljiv. Preprosto dober oče ni patriarh,ki samo ukazuje in ne prenese nobenega ugovora. Tudi ni zgolj zaslužkar,ki pozna le svoje delo in nima nič časa,da bi bil samo navaden dober oče. Navaden dober oče je mož,ki skupaj s svojo ženo iz stanovanja,hišice ali bivališča naredi dom,kjer je mogoče živeti,se smejati in jokati,se prepirati in se spet pobotati in kjer se vsi počutijo dobro. Navaden dober oče je mož,ki izpusti ugodno priložnost za napredovanje,da bi bil lahko več doma.Mož,ki zaziblje dojenčka v sen,ko mu za uspavanko poje himno svojega društva,ki zna kuhati in pomivati,in ki si želi,da ga pustijo pri miru,kadar ima slab dan. Navaden dober oče daje večji občutek varnosti v hiši kot vse zavarovalnice sveta.Z navadnim dobrim očetom se vsi problemi,s katerimi imajo sicer opraviti psihiatri,rešijo kar sami od sebe. Vse to pomeni biti dober oče,ampak meni-meni pomeni beseda in misel MOJ ATI vse to in še veliko več.Ti si ati,poseben ati. V mislih te kličem,ko mi je hudo,in v mislih se te spominjam,ko sem srečna.Uspehe delim s teboj,saj sta me z mami naučila,kako se živi in kako se dela.Pomagal si mi spoznavati svet takšen,kot ga živim.Hvala ti,ati,tako lepo si me naučil živeti.In ljubiti življenje.In vse,kar le to s seboj prinaša.Naučil me mnogo drobnih reči,pomembnih,da sem danes tu takšna,kot sem.Mogoče sem te kdaj tudi razočarala.A vrjemi mi,da sem vedno želela le najboljše.Za vse uspehe se lahko zahvalim vama z mamico,in vajinemu zaupanju vame,kar pa ni bilo dobro,pa neumni mladosti. Ljubljena sem,ker sta me naučila ljubiti.Lažje premagujem težave,ker sta me naučila strpnosti in zagnanosti.Hvaležna sem vama za toliko stvari,a najbolj za življenje. Otroci ne moremo izbrati svojih staršev,pa tudi starši morajo živeti z otroki,kakeršni pač smo.Zahvaljujem se ti,da me v življenju tako lepo vodiš,da si me vedno pripravljen poslušati,razumeti in vzpodbujati. Potrebovala sem te,ko sem bila majhna,potrebujem te zdaj in še te bom potrebovala.Ostani moj zdravi ati,na mnoga leta.Ponosna sem nate!
|