Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: rabim vašo iskreno pomoč!!!!!!!!!!!!!! 5.3.2007 12:18:49
|
|
|
|
stunfek
|
če pozabiš vzeti eno tabletko in nadaljuješ naslednji dan normalno se nimaš absolutno bati, da bi slučajno zanosila. Jaz sem kt uporabljala 7 let in najmanj sto krat kakšno pozabila, pa mi ni niti na pamet padlo, da bi se sekirala, ker možnosti za zanositev so tako mičkene, da jih praktično ni.
|
|
RE: rabim vašo iskreno pomoč!!!!!!!!!!!!!! 5.3.2007 12:19:16
|
|
|
|
Anonimen
|
In jo vzameš takoj, ko se spomniš, da si jo pozabila. Naslednjo pa normalno ob uri, ki jo imaš. Nič bat, samo še kondom uporabljajta dodatno, pa si zaščitena. Dodatno seveda.
|
|
|
|
RE: rabim vašo iskreno pomoč!!!!!!!!!!!!!! 5.3.2007 12:20:11
|
|
|
|
Anonimen
|
saj ni važno kakšna je možnost zanositve.Mogoče jih 10 ni zanosilo,naslednjih 2 pa sta in to je dejstvo.ja možnost zanositve JE in zato se je potrebno dodatno zaščititi
|
|
|
|
RE: rabim vašo iskreno pomoč!!!!!!!!!!!!!! 5.3.2007 12:29:23
|
|
|
|
Sulfinija
|
Pred sedmimi leti sem pozabila vzeti eno samo KT jo ndomstila in zanosila. LP Mojca
|
|
RE: rabim vašo iskreno pomoč!!!!!!!!!!!!!! 5.3.2007 12:33:11
|
|
|
|
Anonimen
|
kako pa potem lahko zanosiš, če pozabiš vzeti KT, saj nimaš plodnih dnevov???? oprostite ker tako neumno sprašujem, na tem področju sem popolnoma laik
|
|
|
|
RE: rabim vašo iskreno pomoč!!!!!!!!!!!!!! 5.3.2007 12:35:09
|
|
|
|
Dejča
|
Ni nujno, da imaš plodne dneva ravno 14 dni po M.
|
|
|
|
RE: rabim vašo iskreno pomoč!!!!!!!!!!!!!! 5.3.2007 12:42:43
|
|
|
|
stunfek
|
Kaj pa tebe pravzaprav skrbi oziroma zanima? Da si zanosila pa tega ne želiš? Ali bi rada zanosila in želiš vedeti kakšne imaš možnosti? Ali hošeč vedeti, kdaj imaš plodne dneve? V bistvu ne morem razbrati v čem je panika. A res @ mojca9000? To je pa noro. Nisem še slišala za tak primer Eno samo si pozabila in zanosila? Hmmm...neverjetno.
|
|
RE: rabim vašo iskreno pomoč!!!!!!!!!!!!!! 5.3.2007 12:46:14
|
|
|
|
Anonimen
|
stunfek in zakaj bi bilo neverjetno,saj to se dogaja in ni redko.Jaz sem tudi pozabila,pa pričakujem naraščaj
|
|
|
|
RE: rabim vašo iskreno pomoč!!!!!!!!!!!!!! 5.3.2007 12:58:27
|
|
|
|
Anonimen
|
pozabila sem vzeti prve tri tabletke. nevem ali naj nadaljujem z jemanjem KT?????????
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 5.3.2007 13:18:58
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: rabim vašo iskreno pomoč!!!!!!!!!!!!!! 5.3.2007 14:04:27
|
|
|
|
daga11
|
ALLO! NAJ TE POTOLAŽIM JAZ SEM TUD JEDLA TABLETE 7 LET PA SEM GROZNO VELIKO KRAT POZABILA JEST -SPLOH NISEM JEDLA NA URO.ITD... ENKRAT CELO CEL TEDEN SPUSTLA..PA NIČ.. NE VEM MENI NI NIČ RATALO MENDA NI 100% PREVERJENO DA NAJ BI VSAJ KONTRACEPCIJA ENE TABLETKE DRŽALA 4 DNI! TAK DA ČE POZABIŠ NI TAKE SILE-VSAJ JAZ SEM SE DRŽALA TEGA PA NISEM V SEDNIH LETIH NIKOLI ZANOSILA! JE PA VSAKO TELO DRUGAČNO, PA TUD PRAVIJO DA SO TABLETE 99% ZAŠČITA TAKO DA LAHKO PADEŠ MED TISTI 1% ! SPOROČI KAK JE PRI TEBI! PAPA
|
|
|
|
RE: rabim vašo iskreno pomoč!!!!!!!!!!!!!! 5.3.2007 14:08:42
|
|
|
|
daga11
|
allo ne zastopim pozabila si 3 tabletke pojest pa si noseča??? Ne vem če sta to dve osebi Anonimen ali je ena sama! Zgoraj piše da pričakuješ potem pa kar spodaj da si pozabila jesti tri tabletke pa ne veš al naj nadaljuješ??????????????
|
|
|
|
RE: rabim vašo iskreno pomoč!!!!!!!!!!!!!! 5.3.2007 15:33:02
|
|
|
|
tinkamiška
|
V navodilih za tabletke piše, da če pozabiš vzet eno samo tabletko, tisti ciklus nisi več zaščitena, zato je pač možnost, da zanosiš, kjub temu, da potem redno ješ tabletke do konca. Se pravi, če pozabiš pojest tabletko, uporabljaj kondom do konca ciklusa in jej tabletke do konca ciklusa, tiste, ki si jih pozabila pa izpusti. Kako to, da nisem zanosila, če sem pozabila pojest tabletke? Pri meni je jasno, imela sem polno zarastlin in sem brezveze živčkala, če se mi je zalomilo Lp, Tinka
|
|
RE: rabim vašo iskreno pomoč!!!!!!!!!!!!!! 8.3.2007 22:07:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem jemala tabletke 10 let in večkrat se je zgodilo, da sem kakšno pozabila vzet. In sem naslednji dan vzela dve. Pa mi niti slučajno ni uspelo zanosti. Ampak tukaj je treba upoštevati cel kup faktorjev: kako močno menstruacijo imaš, kako dolgo traja en ciklus... in posledično, katere KT jemlješ, koliko časa jih jemlješ (po večletnem jemanju je po moje manj možnosti, da zanosiš, če pozabiš na tabletko). Zase vem, da spadam med manj plodne in zato nikoli nisem niti pomislila, da bi zaradi pozabljene tabletke lahko zanosila. Moji jajčniki so bolj zaspane sorte in tudi menstruacijo imam neredno - od 33 do 45 dni. Stvar je taka: če si v nobenem primeru ne želiš otročka in si niti pomisliti ne upaš na kaj takšnega, potem se po pozabljeni tabletki še dodatno zaščiti - po navodilih, ki si jih dobila zraven tabletk. V nasprotnem primeru pa ni panike.
|
|
|
|
RE: rabim vašo iskreno pomoč!!!!!!!!!!!!!! 9.3.2007 3:56:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Zmotno je govorit, da je O 14 dni po M, bolj zanesljivo je rečt, da je O 12-14 dni pred pričakovano M (te pa nikoli ne vemo kdaj bo pršla). Predvsem za tiste, ki imajo neredne cikluse ali tiste, ki jemljejo KT in sploh nimajo O, če pa pozabijo vzet kako tabletko, pa le te več niso zanesljive in lahko nastane O. Po domače povedano, če pozabiš vzet tabletko, ki ti zavira O in nastajanje foliklov v prvih dneh, se lahko zgodi, da ti telo vseeno proizvede folikel, v katerem je jajček in ki ga lahko kasneje oplodi semenčece. V času jemanja KT imaš umetno kontroliran cikel in če eno, dve, tri tabletke ne vzameš, se to podre in je že posredi narava, ki pa včasih izbira čudna pota in je mi ne razumemo
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.