|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Denarna socialna pomoč zopet!
3.3.2007 9:18:02   
nataly23
Pozdravljene!
Zopet imam probleme. Zdi se mi, da moja socialna delovka na CSP ni pravična.
In sicer, bom kar podala številke.
S hčerko živima v svojem gospodinjstvu, v hiši mojih staršev. Jaz pa sem redna študentka.
Ko dam vlogo za denarno pomoč, jo zanima le potrdilo o vpisu in potrdilo o katesterskem. Potrdilo o skupnem gospodinjstvu pa ne.
Dobila bi naj 328,91 EUr socialne. Od tega mi odbije preživnino, ki jo dobim za hčerko. In sicer 41,73 EUR. Torej bi naj dobila 287,18 EUR. Potem pa še mi odbije za oskrbo in bivanje 113,06 EUR. Tako da dobim 174,12 EUR.

Za bivanje bi mi naj odštela 15%, vendar za oskrbo pa mislim da mi ne bi smela nič. In kolikor vem preživnina se ne šteje kot moj dohodek.

Rada bi se pritožla. Vendar ne vem, če je to pametno. In želim, da mojo vlogo obravnavajo na drugem CSD.

Kaj bi mi ve predlagale?

Ali ima katera takšne izkušnje?

Prosim za pomoč.

Lp,

Petra
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Denarna socialna pomoč zopet!
3.3.2007 10:00:07   
malanja
na katerem csd-ju pa urejaš vse to,jaz imam tudi podobne težave oz. še slabše meni pa sploh nočejo nič dati.

(odgovor članu nataly23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.3.2007 10:13:13   
nataly23
V Pesnici pri Mariboru.

(odgovor članu malanja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.3.2007 11:33:23   
malanja
Jaz pa radgoni.sem mislila da so samo v radgoni taki ljudje da ti vse mine že ko pomislim da moram tja.tak če bi ti oni mogli dati kaj iz svojega žepa

(odgovor članu nataly23)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.3.2007 21:31:55   
lojzika
Kaj pa če bi ti odnesla vlogo tja pa zraven priložila potrdilo o skupnem gospodinjstvu pa rekla, da se ti zdi da so se ti zmotili pri izračunu?

(odgovor članu malanja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.3.2007 21:35:33   
karmy
ne ne nobene oskrbnine ti ne sme računat, niti ne sme ti po zakonu trgat od socialne pomoči preživnino za otroka. to takoj javi na ministrstvo za družino, ter razloži tvojo situacijo. pred tem pa si uredi svoje gospodinjstvo. to si pa lahko urediš s preprostim obiskom UE v tvojem kraju. In ti nima kaj pizdit nad tem...moja socialna delavka je tud hotla nekaj takega narest pa sem se takoj povezala z ministrstvom, ki se je malo na ostro pogovorila z mojo socialno delavko in od takrat naprej nimam problemov. 

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.3.2007 21:41:18   
lojzika
No sem šele sedajle videla da si redna študentka. No naj ti povem, da glede na to dobivaš zelo veliko. Verjetno imaš sklenjeno preživnino s svojimi starši. Jaz namreč vem samo za to da naj bi redna študentka samohranilka  po novem dobila samo 15000 SIT dodatka za samohranilko. Namreč če prejemaš preživnino več kot 15000SIT potem ti odštejejo tudi DSP za otroka. DSP za sebe pa razen če imaš urejeno preživnino s svojimi starši zase ne moreš dobiti.

Ali imaš Urejeno to preživnino zase

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.3.2007 21:43:30   
lojzika
Karmy a veš slučajno kaj o tem

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1330450

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.3.2007 21:47:09   
karmy
saj moj tamau ne prejema socialne pomoči... jo prejemam le jaz (tisto osnovno socialno pomoč) ter tisto mi prištejejo od preživnine... pa dodatek za enočlansko družino.... to pa prvič slišim da za tamalega obstaja socialna pomočuser posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.3.2007 22:07:24   
lojzika
A ni tako da brezposelna mamica samohranilka dobi DSP osnovno okoli 46000 Sit, nato dobi dodatka za enostarševsko družino 15000, po starem je pa dobil tudi otrok okoli 15000 DSP, tako da je mamica samohranilka dobila 76000 DSP-ja vse v enem znesku na eni odločbi?

Po novem pa naj bi odšteli tole DSP za otroka (15000 SIT)

Enako je tudi z mamicam študentkam samohranilkam, ki imajo urejeno preživnino zase s svojimi starši. One študentke, ki pa nimajo urejene preživnine s svojimi starši pa ne morejo dobivati DSP zase ampak po novem samo 15000 dodatka za samohranilko. Govorim o rednih študentkah pod 26.let

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.3.2007 22:10:12   
karmy
ja jzt sm tud redna študentka pa prejemam 46 tisoč socialne pomoči + preživnina ki jo mam za tamalga. in to je to.. odbijejo mi pa preživnino ki jo mam sklenjeno z starši.... tamau nič ne prejema.... 

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.3.2007 22:19:33   
lojzika
Aha,  nisem se sicer tolko poglabljala ampak kar pač preberem tukaj. Ni mi pa čisto vse jasno kako je po novem.
Hvala ti

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.3.2007 14:52:43   
Anonimen
Moja kolegica že ves čas dobiva socialno pomoč tud za tamalo. Skupaj dobita bivših 53.000,00 sit. Plus tega dobi tudi preživnino, ki je uradno določena ob ločitvi , plus tavelke otroške doklade.

(odgovor članu lojzika)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
6.3.2007 14:53:44   
Anonimen
Mislim, da na obrazcu, ki ga izpolnjuješ, piše število članov za preživljanje.In tam vpišete svoje otroke.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
6.3.2007 14:57:01   
Lunc_a
pritožiš se na ministrstvu za socialne zadeve...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?