|
JASNA D, ali če je katera rodila v SG 11.10.2004 20:31:08
|
|
|
|
JASNA D
|
Naša babika je že doma - rojena je bila v torek, 5. 10.. Tudi letošnja izkušnja s SG je lepa, čeprav sem po lastni krivdi rodila z bolečimi popadki - prepozno sem šla od doma. Skratka, potekalo je nekako takole: Ob 14.20 sem potrkala na vrata porodnega bloka, so me nato poslali pod tuš. Ob 14.30 so me priklopili na CTG, ki je kazal popadke na 2,5 oz. 3 minute, odprta sem bila nekje med 2-3 cm. Porodni zapisnik smo naredili bolj tako tako, ker sem pridno (a s strahom) predihavala popadke. Babica je v tistem rekla, da bova rodili kar brez EA, ker za EA ne bo časa. Sem se skoraj zjokala in jo lepo prosila, naj mi tega ne naredijo in ji pojasnila, da me je bolano strah.... Takoj je poklicala anestezistko, jaz sem ta čas šla za par minut odsedet na WC (vstavili so mi svečko), kjer sem predihala še pet popadkov in kjer sem tudi lahko občudovala tisti slavni čep. Nato so me peljale nazaj v porodno sobo, kjer so me čakale anest. in njena sestra. Ob 15.05 so mi vstavili kateter, pet minut kasneje pa EA direkt v hrbtenico z injekcijo, ker ni bilo časa za flaško. Nato me je pregledal dr. Pristovnik (upam, da sem si prav zapomnila), odrta sem bila že 7 cm. Rodila sem nato že čez 26 minut, se pravi ob 15.36, EA še niti prijela ni ornk, tako da sem veselo vriskala in piskala. Seveda nisem pozabila izustit, da ne bom več nikoli šla rodit.....Šivati so me prišli čez eno uro, čutila sem vsak šiv, pa ni bilo tako hudo, bolj neprijetno. Na oddelku je bilo vse O.K. Sestre so bile prijazne in ustrežljive, samo ena meni osebno ni bila ravno najbolj simpatična (od lani se je ne spomnim), ker je ne da bi jo karkoli vprašala začela razlagat o tem, kako mamice otroke na začetku nerodno povijamo (predvsem prepočasi), ker si jih kao ne upamo ornk prijet... Če bi še enkrat morala iti rodit, bi se zopet odločila za SG, pa četudi bi bilo za EA prepozno. Sicer pa sem sama kriva, ker me je možek itak hotel že kar zjutraj malo po osmi peljat. Ampak popadki niso bili redni, niti ne bi mogla rečt, da so bili boleči. Če te kaj konkretnega zanima, pa kar vprašaj! Je Ivana tako pridna, da imam kar nekaj prostega časa. LP, Jasna
|
|
|