|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tašča in njegova žlahta...
27.2.2007 12:06:44   
študentka Mici
Zanima me, če ima katera tak problem kot ga imam jaz. S taščo se dobro razumeva... samo problem je v tem, da ji veliko pomenijo odnosi z njenim bratom, njegovo ženo in sestro. Zato so tudi veliko na telefonskih vezah in razpravljajo o vsem mogočem. Problem pa je v tem, da sem skoraj vedno na temi jaz. Bi rekla, da bi bila hudobna do nje, naredim ji vse kar vidim... namreč nisem tiste sorte punca, ki bi trpela pred pralnih strojem cot za 10 strojev, polno bano cot... praha, da ga skor ometeš ne, svinarije okrog in okrog, pajčevine, ki seže skoraj do mize... tako ji pomagam in naredim skoraj vse. Jo po eni strani razumem, da sedaj, ko je vdova ne more narediti vsega sama, pa še zunaj je dosti dela, ker imajo kmetijo. Zakaj me je potem treba nosit po zobeh?!? Zakaj me morjo stalno opravljat, da imam njenega sina zelo na kratkem, da tako pleše kot jaz špilam... tega pa ne vidi, da mu skoz pomagam pri učenju, da sem več v delavnici pri njem, kot pa kje drugje... Nekaj časa je vsaj videla, če sem kaj naredila, sedaj pa sploh ne opazi, ampak samo komandira. Mene še ne tako, kot svoja sinova. Sebe ni videla, kako je bila diktatorska do moža, mojega tasta. Kako je revež plesu tako kot je ona špilala. Ki ni bil čisto nič vreden... jaz imam pa svojega fanta zelo zelo zelo rada. Ko sva se selila v LJ in začela študirat, ni niti vprašala, če kakšno stvar rabiva. PA tudi nisva imela toliko denarja. Samo včasih mi pod nič vrže, da nama ni treba jest ze enga krožnika, tako kot v LJ. Ka misli, da mam samo enega. Mam posode in stvari več kot ona. ČEprov sem mogla fajn delat, da sem si zaslužila, sem si kupila... mal sem zabredla s poti, tako sem se izpovedala... zmer sem si želela, da bi tašči in tastu nekaj pomenila. Saj njemu sem, sam kaj ko ga ni več... tudi, če imamo pri nas kako fešto ali kaj takega, pa jo povabim, ma tistoč problemov... nič ne obljubim, ne vem, če bomo lahko... kr neki. Če pa ona nekaj pripravi, pa da nas ne bi bilo domov, bi bila pa katastrofa. Pa tudi, verjetno ji grem v nos zato, ker vidi, da njen sinček ne bo ostal doma, ampak se bo preselil k meni. Da pri nas ogromno naredi. Je namreč mizar in je zdej moji mamici čist prenovil kuhinjo in tudi druge stvari v hiši... mislim, da ji gre v nos to, da se pri nas tako lepo razumevo, se spoštujemo. PRi nas ni večera, da se ne bi skupaj usedli v dnevno sobo in poklepetali, se nasmejali, predebatirali živo. Ni tedna, da ne bi pršu moj ati k nama v LJ, ni nedelje, da bi naju moja mami poslala praznih rok vLJ. Ko njegova še ni spekla enega kruha, da bi ga lahko vzela s sabo. Ni prišla niti enkrat v LJ, da bi videla kje živima... je škoda časa, bencina... drugi mormo met pa zmeraj čas, da pridemo domov pomagat., če ne je tako nos do kolen. Kaj mi svetujete?!? Ji naj pomagam še naprej in tako zabijem kajlo vsem tistim tetkam, ki me nosijo po zobeh... nej bom vzorna tamlada, ki vse naredi...?!? Ali ji pustim, pa bo mogoče sama enkrat ugotovila koliko naredim namesto nje?!? Hec pa je v tem, da nima niti njena sestra niti brat še tamlade in noben ne ve kako zgleda... drugo tamlado je luštno po zobeh nosit, ko pa svojo dobiš, je pa malo drugače... sej, tud moja tašča bo dobila še 2 tamladi, pa bo mogoče takrat pogruntala kaj je mela in je izgubila... vsem se opravičujem, ker sem tako zabluzila... lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tašča in njegova žlahta...
27.2.2007 12:11:24   
1ksantipa
Uh, si se razpisala.

Distanciraj se, pa bo.

(odgovor članu študentka Mici)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.2.2007 12:12:55   
soncece24
Nehaj se obremenjevat s tem, kaj si tašča misli o tebi in nehaj pričakovat od nje, da te bo imela enako rada kot te ima tvoja mama, ker to je nemogoče. Vsaka družina je pač drugačna in tvoja tašča je pač kakšna je. Po pisanju sodeč bi lahko bilo dooooosti hujše. Bolj na izi jemlji zadeve, pa pri eni uhi not, pri druhi pa ven - saj zato pa imaš dve user posted image

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

Neposredna povezava do sporočila: 3
27.2.2007 12:13:49   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: študentka Mici
Zanima me, če ima katera tak problem kot ga imam jaz. S taščo se dobro razumeva...

Ne, jst tega problema nimam.  

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

Neposredna povezava do sporočila: 4
27.2.2007 12:16:04   
Anonimen
Podoben problem sem jaz imela.

Rešila sem ga pa tako da sva se odselila, jo prvlekla v svoje stanovanje da se ji je nos povesu k je vidla kako sva si zrihtala in da nama nč ne manjka, občasno grem na obisk(bolj k stari mami k živi spodej ampk ok) in čakam da mi skuha kavo - včasih jo celo dočakamuser posted image

Brez veze se sekirat za take stvari, ne delaj več namest nje pa nej te pol šimfa. K te bo itak v vsakem primeru. Sam ti boš svoj čas bolj pomembnim stvarem namenila k pa kidanjem za njo in njeno družino.

Jaz se sam nasmejem kadar pridem na obisk in vidim v kakšnem živi. Njeno stanovanje, njena pravila ampak tudi njeno delo!user posted image

(odgovor članu 1ksantipa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.2.2007 12:21:15   
študentka Mici
Hvala za odgovor. Mogoče mi je zato tako težko, ker sem pripravljena za njo naredit popolnoma vse, tako kot moj fant za mojo mami in moje starše. Samo problem je v tem, da mi ona tega ne vrača. Moja mami je do mojga fanta še bolša kot do mene. nikol nista delala razlike. Imam še enega brata in vsi trije smo njuna otroka. Do vseh treh sta enaka. Resnično enaka. PA ne mi rečt, da to samo jaz tako vidim, ampak je tudi moj fant že velikrat reku, kuk je pr teb drgač kot pr men... npr. ko je božiček pa valentinovo pa miklavaž... pa te fore dobimo vsi enako, ne veliko, ampak enako... vsaj spomni se kdo... ko sma se selila v LJ, sta moja dva šla zraven, sta nama pomagala pr selitvi, neki stvari sta nama tudi kupila... ker sta vedela, da nimava veliko denarja. Moja mami stoji mojemu fantu velik bolj ob strani, kot njegova... njegova nima časa za to, nima časa za ono... a spat je treba it ob 9. Moja mami ma pa za vse čas. Če jo zdejle pokličem nej pride v LJ, ko ima do naju 90 km, se bo usedla v avto in pršla. Sam hec je pa v tem, da hodi velikokrat spat tud ob 3 in 4 zjutraj.
Bog daj, da bi bila v življenju tako pravična in dobra kot sta moja starša... Zakaj je življenje tako kratko in jih ponavadi tako kmalu izgubimo...

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.2.2007 12:27:01   
študentka Mici
Sej jaz vem, da bo vse bolje, ko se bova odselila. SAmo trenutno to ni možno. Oba sva študenta in živima še tako, malo tu, malo tam. Med tednom sva itak skupaj v Lj v stanovanju, potem pa vikend, če se le da preživima pri meni, če je treba greva k njemu, včasih gre pa tudi sam doma in jaz ostanem pri nas. Veš kako močno si želim, da bi prišla na obisk, da bi videla. Naj ji gre malo v nos. Sej je dobra, bog ne daj da bi kaj rekla. Dobim kavo in še kej druga zraven. Sam po drugi strani pa takoj potegne s svojo sestro in bratom. Jaz tega nisem navajena. Pri nas imamo vsak svoje življenje, pa imam 7 tet pa 2 strica. Se ne vmešavamo drug k drugemo. NE šimfamo tamladih... Pa tud hvala bogu, da nama ni nič kupla pa pomagala, mi vsaj nima kaj pod nos metati. Ej, moja starša sta pa res zlata... ko  mata  mojga tako rada, da ga bolj ne bi mogla met...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.2.2007 12:27:49   
Naja31
Že v osnovi delaš napako ker primerjaš tvojo mamo in tvojo taščo.
Tvoja tašča ni tvoja mama in nikoli ne bo. In od nje tudi ne smeš in ne moreš pričakovati, da bo imela isti odnos kot ga ima tvoja mama.
Po mojem mnenju se veliko preveč obremenjuješ s tvojo taščo.
Ko se boš nehala tok obremenjevati, bo vse lažje.

Neposredna povezava do sporočila: 8
27.2.2007 12:30:32   
Anonimen
No jaz sem tri leta živela tamuser posted image

Malo še potrpi da doštudirata in si zrihtata svoje stavnovanje(nima veze če je najemniško) in bo pol vse drugače.user posted image

Ljudje so si pa različni, eni pač živijo tako eni drugače. Vsak po svoje. Nikoli ne bo tako da bo vsem vredu. Za šinfanje se pa ne sekiraj saj s tem kaže kakšna je ona in ne kakšna si ti.

Neposredna povezava do sporočila: 9
27.2.2007 14:34:25   
študentka Mici
Lej jaz sam primerjam kaka je ona kot tašča in kaka je moja mami kot tašča... Mislim, da je tud moja mami mojem fantu tašča? Se mogoče motim?!?!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.2.2007 14:56:25   
Naja31
Kaj se pa zdaj jeziš? user posted image

Samo to ti hočem dopovedati, da se ne smeš tok obremenjevati s taščo.

Neposredna povezava do sporočila: 11
27.2.2007 15:53:53   
daysi
Potrpi, ko pridejo druge"snahe" bo tebe kovala v zvezde. Tastari so pač taki, da če nimajo nič za po zobeh nositi, morajo nekaj dobiti pri določenih osebah. Takšno je njihovo življenje. Ker je sama, mora z nekom komunicirati, ter išče napake tam, kjer jih ni. Trenutno se je spravila nate. Pomoje ni hudobna, samo tako zelo osamljena. Boš videla, da bo bolje.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.2.2007 15:59:02   
*Karmen*
Mici, glej, vsi ljudje delamo eno izmed največjih napak: ko v naše življenje stopi nov človek, mu takoj pokažemo vse kar znamo.

Za primer: dekle dobi fanta. Čez nekaj mesecev že živita skupaj. Dekle kuha, pospravlja, pere, lika, hodi v službo... Fant je pa bolj umirjen. Pomaga v gospodinjstvu, ko se mu ljubi, včasih si vzame čas zase in za prijatelje in malo zabluzi z njimi. Dekle pa potem kar naekrat znori, češ, da ona mora pa vse naredit... Ampak kriva je v bistvu sama. Nihče je ni prosil, da mora opravljati vsa ta dela. Sama je že prvi dan pokazala vse kar zna. In sčasoma to znanje ni vredno čisto nič več. Ker za vse ostale postane čisto samoumevno, da vse to pač narediš. In tega ne znajo več ceniti.

In ti si verjetno naredila isto napako. Že v začetku si tašči pomagala pri vsem. In ko je to trajalo nekaj časa je to zanjo postalo čisto samoumevno. Ta pomoč tašči zdaj ni več tvoja dobra volja ampak v bistvu dolžnost, saj ona pričakuje, da ji boš pomagala. Vse to tvoje delo iz dobre volje je postalo nuja in ni nič več vredno. Mogoče bi morala za začetek storiti takole: en dan ji pomagaš, drugi dan si pa vzameš čas in greš na sprehod pa čeprav ona od tebe pričakuje, da ji boš pomagala. Tako ji boš pokazala, da si v tvojem življenju glavna ti. In da moraš najprej upoštevati svoje potrebe in šele nato potrebe vseh drugih. Vem, sliši se sebično ampak... Le tako boš ti ostala ti in ne boš postala nekakšen taščin predpražnik.

Glede tvojega fanta, ki je svoji mami tudi veliko na razpolago. To bo moral pa sam pošlihtat. Ko mu bo vse skupaj prišlo do vrha k..., bo že zarobantil in se postavil zase. Zanj se nič ne sekiraj. Ti reši najprej sebe in začni uživati v vsakem dnevu. OK?

Glede tega, da te opravlja po telefonu... Ja... očitno še nima dovolj dela. Če bi ga imela, ne bi imela časa toliko ur previseti na telefonu. No, tukaj bi se pa prav gotovo dalo naredit kaj takšnega, da bi tašča imela še nekaj dni za razmišljat kaj jo je doletelo. bom še malce razmislila in ti odgovorim kasneje. LP. Karmen.

< Sporočilo je popravil *Karmen* -- 27.2.2007 16:02:15 >

Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?