|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cepljenje: obvezno in neobvezno
25.9.2004 22:43:43   
lona
Mene zanima, ce kdo ve, katera cepljenja so obvezna (zakonsko) in katera ne. In ce je kdo bral knjigo: Cepiva, so zares varna in ucinkovita. Je sokantna, vam recem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   cepljenje: obvezno in neobvezno
25.9.2004 23:04:12   
viv_
ja, sedaj je neka moda, da se ne cepi... ampak tisti, ki zagovarja to, da otrok ni cepljen in to tudi prakticira, si le to lahko privošči zato, ker so ostali otroci cepljeni - v nasprotnem primeru bi imeli kmalu izbruhe raznih epidemij.

je pa tako, pri vsaki stvari so mnenja deljena, pa vsako stvar se da napisat šokantno - lahko začnemo pri pampers plenicah, pa robčkih, pa kašicah, pa mleku ...

moje mnenje...

lp

(odgovor članu lona)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   cepljenje: obvezno in neobvezno
26.9.2004 9:51:01   
Anonimen
To je odločitev vsakega posameznika posebej.Jaz sem še iz stare šole:bolje preprečiti nego lečiti:Raje potrpimo tistih par dni ko se pokaže ali pa tudi ne reakcija na cepivo,potem pa si siguren da je tvoj otrok zaščiten za vedno.Nikoli si ne bi oprostila,če bi zaradi mojega pametovanja otrok zbolel za otroško paralizo,ošpicami mumpsom..itd obolenji,ki pustijo hude posledice ali pa so smrtni.......

(odgovor članu lona)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   cepljenje: obvezno in neobvezno
26.9.2004 10:19:58   
Jančika_
Strinjam se, da so mnenja deljena in da verjetno ni dokončnega odgovora. Kaj pa vem, jaz ne razmišljam o tem, da malega ne bi dala cepit. Kot pravi Neva, raje potrpimo tistih par dni, pol je pa mir za vedno.

Zanašati se na to, da so pač vsi cepljeni in da itak ne more ničesar fasat, to je pa neodgovorno. Imam prijatelja, ki svojih otrok ne bosta dala cepiti (živita v Belgiji, zgleda, da je tam to dovoljeno). Obenem pa potujeta po Indiji in podobnih krajih. Otrok še nimata, jih pa načrtujeta. Če ne bodo cepljeni in bodo hodili po takih krajih... ne vem no.

Moj tast je imel otroško paralizo in je invalid. Po moje ni tega prav nič vesel.

(odgovor članu lona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   cepljenje: obvezno in neobvezno
26.9.2004 10:38:05   
ana b
V posvetovalnici dobiš seznam cepljenj ob prvem cepljenju. Je malo predolg, da bi ga pretipkavala in vsa ta cepljenja so obvezna (se mi zdi). MOra pa tako biti, ker če želimo, da se bolezen ne pojavi, mora biti precepljenost populacije zelo visoka (preko 90%). Dobro je cepiti, ker je v vsaki populaciji nekaj takih otrok, ki ne morejo biti cepljeni zaradi alergij na cepiva. Ce te skrbi varnost cepiv, pa beri o teh boleznih, ki jih s cepljenji preprečujemo in kakšne posledice lahko pustijo. Raje ne razmišljam.

(odgovor članu lona)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   cepljenje: obvezno in neobvezno
26.9.2004 14:00:20   
Aly
Obvezna cepljenja so vsako leto sprejeta s programom, ki ga določi minister za zdravje….le-ta je objavljen na spletni strani Inštituta za varovanje zdravja (sicer ga za leto 2004 ne najdem – je pa enak). Za naše malčke (predšolske otroke) je torej obvezno cepljenje predpisano pod točko 1 :

http://www.gov.si/ivz/vsebine/cepljenja/profilaksa/program_03.pdf

Tako kot so že predhodnice dejale, se vsak odloča po svojem občutku, tako kot misli, da je za za njegovega otroka najbolje….pomembno pa se mi vsekakor zdi , da so starši seznanjeni, ne glede ali cepijo ali ne, z pozitivnimi in z negativnimi stranmi cepljenja – namreč šele potem se lahko odločiš…. Alergije na cepljenje so lahko v večini zares nedolžne (jok, vročina...), zaskrbljujoče so predvsem dolgoročne posledice, ki jih večina več ne pripisuje cepljenju......

http://www.kid-pina.si/~svod/

»Zanimivost« Slovenije je v tem, da je ena izmed maloštevilnih evropskih držav ki ima predpisano OBVEZNO cepljenje, (torej so v primeru »neupravičene« odklonitve predpisane sankcije), medtem ko je v drugih državah cepljenje le kot »PROSTOVOLJNO« (npr. (Nemčija, Švica, Velika Britanija, Irska, Španija, Švedska, Nizozemska, Avstrija, tudi Japonska in Avstralija), vendar je kljub temu precepljenost (število cepljenih) prebivalstva visoka. Najbolj drastični primer so ZDA, kjer je za otročke do šole obvezno predpisano, da prejmejo 33-34 cepiv………… Strinjam se, da bi bila možnost ponovnega izbruha nalezljivih bolezni, če se prebivalstvo v celoti ne bi več cepilo, vendar po moje ne zaradi opustitve cepljenja samega, temveč v tem, da prebivalstvo kot celota ni sposobno zagotoviti in poskrbeti za naravno zaščito imunosti (npr. zdrava prehrana, zdrav način življenja – gibanje, higiena itd….). Saj odločitev o tem, da otroka (ali sebe) ne boš cepil, ni v tem, da se samo tako odločiš in konec :ups: - saj moraš do podrobnosti poznati in zagotoviti naravno plat zaščite imunosti……….

Pri nas bo zagotovo z 1.1.2005 ukinjeno obvezno rutinsko cepljenje novorojenčkov proti tuberkulozi (ostalo bo še le za določene skupine ali območja…..)


LP in naj bodo naši otročki zdravi…………….:rozica::rozica::rozica: Aly

(odgovor članu lona)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   cepljenje: obvezno in neobvezno
26.9.2004 20:46:23   
*
Aly...pa kaj ti še nisi rodila??? Zdaj te nič več ne srečam v ambulanti..hihi!

9nebesa9nebesa9nebesa

(odgovor članu lona)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   cepljenje: obvezno in neobvezno
26.9.2004 20:48:23   
Anonimen
Ja, Aly, David je že tudi nestrpen... :)-:)-:)-

(odgovor članu lona)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   cepljenje: obvezno in neobvezno
26.9.2004 21:19:02   
Aly
Ja mogoče pa bo že nocoj :)-:)-:)- ..... cel dan me že nekaj špika ;)....... če pa ne, pa bomo videli jutri ob 11 uri na pregledu....

Komaj čakamo 9nebesa:modri:9nebesa !!!!!!!

Lahko nočko vsem !!!!!! Aly

(odgovor članu lona)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?