|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dudika
26.2.2007 12:18:13   
Tajduška
Pozdravljene,

mojo 17 mesečno deklico bi rada odvadila zaspati brez dudice.
Kaj naj storim?????????
Groza me je, kako joka, če ji rečem, da ni več dudice.

Prosim za vaše nasvete, kako ste ve rešile to težavo.

Hvala, Maja

< Sporočilo je popravil nalin -- 26.2.2007 16:48:16 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DUDIKA
26.2.2007 12:34:31   
puncica
Naša je stara mal več kot 2,5 leta in ima še vedno dudico. Čeprav v dveh dneh je bil napredek, smo jo vrgli v peč no ona sama jo je in ko je vidla da je res ni, oz, je zgorela, cel dan ni nič nergala pa tud zvečer za zaspat je bila kriza kakih 15 min, potem pa je spala do jutra, bomo vidl kako bo danes.

Smo pa probal vse vrste:
- kupl knicigico Adijo, duda, o matevžku ki je dudo izgubil potem pa je ni več imel
- jo metal v smeti, med drva,...
ampak vedno jo je hotela nazaj, zdaj pa je šlo zares pa upam da bo uspelo.

Lahko pa še probaš:
- vsak dan mal odrežeš dudico in rečeš da se je pač pokvarila
- nekateri jo dajo miklavžu, dedku mrazu, božičku  (to je zdej mal prepozno, a vseeno user posted image )

Pa še kaj bi se našlo. Predvsem pa je potrebno bit ustrajen, ko se enkrat odločiš da dude ni več, potem je ni več pa pika, upam da bo nam ratal, mi je pa kr malo hudo, ko se mi zdi da sploh ne ve kaj bi delala z usti, ko nima dudeuser posted image

Veliko potrpežljivosti in uspeha ti želim.

(odgovor članu Tajduška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.2.2007 13:49:16   
BLAŽIKA
Mi smo stari dve leti in še je duda pri nas zelo aktualna. Smo pa jo že prepričevali, da jo naj da stran, je eno celo vrgla k račkam. Nima smisla delati otroka nervoznega , ko bo čas jo boste že z mirom dali vstran. Mi je najbolj težko gledat, ko starši na silo vzamejo otroku dudo in se potem jočejo par dni ali celo tednov. Pomojem ima ta otrok kar prave traume kasneje zaradi tega.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.2.2007 17:07:22   
petrc@
mi smo stari 2 leti in smo jo še 3 mesece nazaj imeli tud čez dan,ampak samo doma,v vrtcu pa ne.Samo da sem jo pršla v vrtec iskat ko sva se usedli v avto,je rekla duda in jo je dobila!pA MI JE VZGOJITELJICA REKLA,DA JE TO V NAŠIH GLAVAH IN DA MORMO NAJPREJ STARŠI RAZČISTIT PR SEB.nO IN TO SEM TUD NARDILA.Pa ni bil noben problem,samo razložila sem ji da je že velika punca in da dude ne rabi.Tko da zdej čez dan nimamo več dude,samo za spat jo mamo,to bomo pa tud počas ukinl.No v vrtcu jo pa tud zdele 2 tenda nima več za spat!Tele vzgojiteljice pa obvladajo.user posted image .
LEP DAN, in srečno in uspešno pri odvajanju dude!

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.2.2007 17:31:04   
KIKI****
user posted image DUDAuser posted image

Naš tamali jo je zgubil pri 20 mesecih in ni nikoli vprašal za njo.
tamala je pa po pomoti morala ostati brez nje, čeprav je blo kr težko.
Jaz sem jo zjutraj peljala v vrtec in ji tam vzela dudo jo dala v bundo in jo odpeljala popoldan v službo-mož je pa ni našel-niti poklicati ne mi mogel pa je blo prvič brez-jokala je cca pol ure pa zaspala, tri večere sva potem to nalašč ponovila-zdaj pa pravi "jaz sem velika, dojenčki majo dude" pa je stara komaj 23 mesecevuser posted image za našo Klaro

(odgovor članu petrc@)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.2.2007 9:58:10   
honey
Mi smo vrgli dudo v smeti pri 18-ih mesecih. Zakaj? Ker jo je strgal (hvalabogu) in ga je očitno žulila. Sicer sem mu kupila novo, ampak mu je nisem dala, ker sem rekla, bomo poskusili brez dude. Ampak - jo je vrgel sam v smeti. Sicer je bilo videti kot v burleski - roko v smetnjak, dude pa ne spustit, pa je spet roko ven potegnil. To se je zgodilo ene 3x, no, nazadnje je pa le dudo spustil v smeti in to je bilo to. Potem je ponavljal DUDA NI-NI. Sicer je bilo kakšne 3 večere malo krize, ampak sem šla pač z njim spat, mu pela kakšne pesmice, govorila pravljice in ga božala, pa se je kar umiril in je potem speljal brez kakšnih velikih šokov. Da bi mu jo pa na silo vzela, mi pa še na misel ni prišlo. Mi smo ostali brez dude bolj po spletu okoliščin kot namerno.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.2.2007 9:06:18   
puncica
Pa še ena prigoda. Janja je že večkrat vrgla dudo v drva (kurimo pač na drva) in potem prišla po kakšni urci nazaj do košare in brskala tam med drvami. Pa jo ati vpraša: Ja kaj pa iščeš? Pa se tako zamisli in reče Ati PIŠKOT user posted image user posted image user posted image user posted image pa ji je sam rekel ja ne vem če ga boš tam našla, pol pa je začela ati kje je dudauser posted image .

Zdej pa moram rečt da že tretji dan brez dude in sploh ni nobene krize več, upam da ne bo to za njo prišlouser posted image , zvečer lepo zaspi, včeraj že ful hitro, čez dan pa nič ne teži, samo enkrat je vprašala ati a dudo si pa skuril? In to je bilo to, sami je pa tud nič ne spominjamo in maximalno zamotimo.

Je pa zanimivo od kar nima dude te tri dni je kot prerojena, nič več utrujena in zaspana, pa tečna, ful pridna, nič več ne nerga in se dere za brez veze in že tri dni mi spi celo nočuser posted image , ko se je prej sigurno enkrat al pa dvakrat zbudila se jokala kje je duda al pa prilomastla k nama v postlo.

Res upam da ne bo prišlo za njo pa da bo kakšna kriza, ker moram rečt da sem FUUUUUL presenečena nad njenim obnašanjem.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.2.2007 10:07:26   
corfu
Mi smo jo najprej ukinili čez dan in smo ga raje zamotili, če se je spomnil nanjo, tako,da čez dan ni bil problem. Za spanje smo mu jo še nekaj časa pustili, ko pa jo je začel grizt in duda ni več služila svojemu namenu smo jo ukinili. Čisto brez problema, en večer za spanje je ni dobil, mogoče se je nekaj časa matral, da je zaspal, pa klical je: mami, mami, dudadudaduda, kot bi mi hotel reči, ej pozabila si mojo dudo.user posted image In tako, se je naša zgodba z dudo zaključila. Star je bil 21 mesecev. Tvoja se mi zdi še kar majha in če ima še tako potrebo po dudi, ji je jaz še ne bi vzela. To je samo moje mnenje.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.