|
Tiste, ki ste rodile prej.... 25.9.2004 14:56:13
|
|
|
|
Anja167
|
Živjo! Mi smo se rodili 23 DNI PREZGODAJ. zAČELO SE JE TAKO, DA MI JE GINEKOLOGINJA KAKŠEN MESEC PRED (ups, sem pritisnila CapsLock) tem predpisala vaginalne svečke - za vsak slučaj, ker sem imela nekaj malega izcedka - nič drugače kot kdakoli prej, ampak, da ne bi potem med porodom otrok staknil kakšnega vnetja. Potem mi je 2 tedna pred porodom druga ginekologinja, ki jo je nadomeščala, predpisala ene druge svečke, kar tako, ker mi jih je prej moja G. Dva dni pred porodom me je čisto malo začel boleti trebuh in zjutraj je bilo nekaj več prozorne sluzi. Ampak svečke ti tako ali tako včasih stopljene ven pritečejo, pa nisem temu posvečala posebne pozornosti. Na dan pred porodom je spet bila zjutraj prozorna sluz, ob 14h pa mali rjavkasti madež (najbrž čepek?). Ni izgledalo nič resnega, sem rekla, bom še počakala, kaj bo. Popoldne sem zaradi bolečinic v trebuhu še razmišljala, a čem it na sprehod ali ne, pa sem rekla, kaj bom doma ležala, grem se malo sprostit v gozd. No, ob polnoči je pa naredilo pšššššš in je odtekla roza voda. Kar naj bi pomenilo, da se je maternični vrat že širil in je bilo zato vodi primešane malo krvi. V porodnišnici so kot vzrok za porod napisali vnetje porodne poti. Zanimivo, ne? Naslednjič, recimo, ne bi šla več na sprehod, če bi me kaj tiščalo, ampak bog ve, če bi kaj pomagalo. Kakor sem slišala od kolegic, so imele vse, ki jim je predhodno odtekla voda, neke težave, tako da najbrž telo že ve, da voda mora odteči in da se mora porod začeti. No, v glavnem, pri nas je bilo potem vse v redu. In po svoje je bilo kar fino, da se je "kar zgodilo", ker nisem imela časa preveč razmišljati o porodu tako kot ti, Annny. :) Ko smo prišli v 37. teden, sem bila zelo vesela, da je zdaj že lahko vse OK, tako da me je nehalo skrbeti tudi okrog prezgodnjega poroda. Annny, vse bo v redu!!!
|
|
|