|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tiste, ki ste rodile prej....
25.9.2004 3:49:46   
Annny
Najbrž imam preveč časa, da razmišljam..
Malo sem pa tudi firbec:ups:

Tiste, ki ste rodile prej- kakšni so bili vzroki za to?
So vam to prej napovedali?
Je imela katera že zgodaj 'staro', kalcinirano posteljico? Kaj pa lažne popadke?
Ali se je kateri' kar zgodilo'?

Z veseljem bom prebrala vaše odgovore...tudi sama že komaj čakam na dan D, vse me že tišči..:sloncek:9nebesa
Neposredna povezava do sporočila: 1
25.9.2004 9:14:58   
Taša
Jaz sem rodila 15 dni pred rokom. En teden pred porodom sem imela sicer pregled pa ni bilo še nič kakšnih znakov da bi lahko kej prej rodila.
Mi je pa zadnji mesec res zelo otrjeval trebuh, da ne govorim kako je bilo zadnji teden. No začelo se je v torek ko me je začelo strašansko "šraufat" pa ker na WC se hodla.Pa isto je bilo v sredo in četrtek. Pa sem mislila sem že kej takšnega pojedla. V četrtek se mi je pojavilo ogromno prozorne sluzi. Se sploh nisem obremenjevala in niti nisem razmišljala da bi to lahko bilo to. Sem še v četrtek zvečer laufala po trgovina. Prespala vso noč kot top, potem pa ob 5 zjutraj čutila nekaj toplega med nogami in čez nekaj časa že blage popadke nekje na 8 minut. Počasi smo se uredili odšli v porodnišnico on ob 12.27 sem rodila mojo drugo sončico MAŠO težko 2900 kg in 48cm veliko.Sem si pa med nosečnostjo neskončno želela da bi rodila kakšen teden prej in uresničilo se mi je.
Veliko sreče in čimprejšnje snidenje z tvojo pikico ti želim !!!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.9.2004 12:16:09   
dory
Ja tkole...razlogov je blo vec...ne bom pisala, ker sem v fazi pozabljanja tega strasnega trenutka...sem pa mela lazne popadke od 30.tedna naprej...skoz bolj mocne...jaz pa veselo mislila, kako dobro maternica telovadi:zmeden:...posteljica, vsi ovoji in vse je bilo ze ornk zeleno...na konc je prislo tud do odstopa postelce..tko da je slo res samo za trenutke...tko da si loh predstavljas kaksen revcek je bil moj sonci...ampak...svetujem ti, da se s takimi ne obremenjujes...veseli se vsakega dneva posebej s trebuskom...to je najvec kar lahko naredis...

pobozaj busija :)

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.9.2004 14:56:13   
Anja167
Živjo! Mi smo se rodili 23 DNI PREZGODAJ. zAČELO SE JE TAKO, DA MI JE GINEKOLOGINJA KAKŠEN MESEC PRED (ups, sem pritisnila CapsLock) tem predpisala vaginalne svečke - za vsak slučaj, ker sem imela nekaj malega izcedka - nič drugače kot kdakoli prej, ampak, da ne bi potem med porodom otrok staknil kakšnega vnetja. Potem mi je 2 tedna pred porodom druga ginekologinja, ki jo je nadomeščala, predpisala ene druge svečke, kar tako, ker mi jih je prej moja G. Dva dni pred porodom me je čisto malo začel boleti trebuh in zjutraj je bilo nekaj več prozorne sluzi. Ampak svečke ti tako ali tako včasih stopljene ven pritečejo, pa nisem temu posvečala posebne pozornosti. Na dan pred porodom je spet bila zjutraj prozorna sluz, ob 14h pa mali rjavkasti madež (najbrž čepek?). Ni izgledalo nič resnega, sem rekla, bom še počakala, kaj bo. Popoldne sem zaradi bolečinic v trebuhu še razmišljala, a čem it na sprehod ali ne, pa sem rekla, kaj bom doma ležala, grem se malo sprostit v gozd. No, ob polnoči je pa naredilo pšššššš in je odtekla roza voda. Kar naj bi pomenilo, da se je maternični vrat že širil in je bilo zato vodi primešane malo krvi. V porodnišnici so kot vzrok za porod napisali vnetje porodne poti. Zanimivo, ne? Naslednjič, recimo, ne bi šla več na sprehod, če bi me kaj tiščalo, ampak bog ve, če bi kaj pomagalo. Kakor sem slišala od kolegic, so imele vse, ki jim je predhodno odtekla voda, neke težave, tako da najbrž telo že ve, da voda mora odteči in da se mora porod začeti. No, v glavnem, pri nas je bilo potem vse v redu. In po svoje je bilo kar fino, da se je "kar zgodilo", ker nisem imela časa preveč razmišljati o porodu tako kot ti, Annny. :) Ko smo prišli v 37. teden, sem bila zelo vesela, da je zdaj že lahko vse OK, tako da me je nehalo skrbeti tudi okrog prezgodnjega poroda. Annny, vse bo v redu!!!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.9.2004 15:17:19   
Teni_
Jaz sem rodila v 36. tednu, torej 4 tedne prej. nekje v 33. ali 44. tednu sem imela mehki maternični vrat. Drugače pa ni nič kaj kazalo, da bom šla prej rodit. Tisti dan mi je kar odtekla voda in smo šli. Pred tem nisem imela nobenih popadkov, niti lažnih. Minuto prej še nič ni kazalo na to, da bom ta dan rodila.

Lp,
Mojca:rozica:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.9.2004 16:28:17   
Pupica
Ja jaz sem rodila 19 dni prezgodaj, pa ne vem vzroka. Lahko da smo se v datumu zmotil, ker mala je bla kr velika (3200-56-50).:bravo:

Možno, da je razpon med "normalo"tolk velik:zmeden:
LP

pupica+:miska:Tia

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.9.2004 23:12:40   
viv_
Jaz sem rodila 18 dni prezgodaj - vse OK, s svojimi popadki, brez šivov. Sem šla pa rodit direktno po službeni novoletni zabavi :)-, tako da lahko da je bil to razlog. Pa tudi pupa je bila dovolj velika (3415 in 54).

lp

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.9.2004 14:10:39   
asso
teja.

že takoj se ti opravičujem, ker te ponovno spominjam na žalosten dogodek, ampak te bi resnično prosila na za par odgovorov. Ker sem zasledila, da si imela že od 30 t lažne popadke se obračam nate.
Namreč jaz imam lažne popadke na žalost že od 20 t in od nekje 28 t jih imem cel dan povprečno na 10 min, včasih na manj, včasih na več. G. na pregledu ni nič posebnega ugotovila, odpirala se še nisem, v 23 t sem bila zaradi tega tudi v bolnici, ampak so me odpustili, ker niso videli vzroka, da me bi še zadržali, saj po tednu dni sem bila še vedno lepo zaprta kljub lažnim popadkom, ki niso hoteli nehati. Zaradi tega sem vsak dan nekako na trnjih, ker ne vem kaj pričakovat, samo čakam, da mine dan - teden - mesec, da pridem v 37 teden...
Zanima me, če mi lahko prosim odgovoriš, v katerem tednu si rodila?
Ali ti je odtekla pred tem voda? Kako si ugotovilia, da je pojstlca odstopla, ali si začela krvavet ali na rednem pregledu?
Ali so lažni popadki povzročili prezgodnji porod? Koliko močne si imela?

Res ti bi bila hvaležna za tvoje odgovore. Če se ne počutiš odgovoriti nič zato, bom razumela.

Lp asso

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.9.2004 18:55:48   
dory
asso,

Rodila sem malo manj kot v 37.tednu...voda mi ni odtekla, tudi odpirala se nisem...nobenih posebnih znakov ni blo, samo manj sem cutila gibe, intenziteta je bla slaba, bolel me je kriz, medenica, dol je skoz tiscalo, trebuh mi je otrdeval izredno pogosto...potem sem sforsirala ctg....tam so ugotovili, da so izredno slabi utripi....odlocili so se za takojsen ukrep...se dobro...tam se je potem videlo, da je bilo ze vse zeleno, da je odstopila postelca...popadki so bili izredno neprijetni...ne vem kako boleci so tisti pravi, jaz sem jih imela na deset minut in kar bolece...

ce te se kaj zanima pa kar vprasaj :)

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.9.2004 22:04:11   
Annny
No, jaz sem pa to temo odprla zato, ker si nisem natančno predstavljala, kako naj bi izgledal 'predčasni porod', zakaj, kakšni znaki naj bi ga napovedovali...
Jutri bom zakorakala v 38.t in že cca. 1 teden imam praktično več ur na dan totalno trd, 'zategnjen' trebuh, včasih kar boleče, neprijetno me špika, posteljica je po G besedah stara in kalcinirana. Ne vem, kaj naj bi to pomenilo. Zato sem mislila, da imajo nekatere nosečke, ki rodijo prej, tudi kake od teh 'simptomov'...nimam pojma.
Tudi G mi je pred 14 dnevi rekel, da bomo počakali še 2 tedna, potem bomo pa videli, kaj bo..Pikec je namreč za 'svojo starost' (izračunano na podlagi zadnje M) kar nekaj težji oz. večji..
Skratka, samo to me skrbi- da se ne bi kaj zgodilo preveč 'nenadoma'.
Vsem sem zelo hvaležna za odgovore :bravo::)

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?