|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alergološki testi spodleteli :(
23.2.2007 22:57:11   
Pupica
Danes smo bili pri dr.Voduškovi na pregledu, in po tem, ko so malčka Galčka vsega prešpikali user posted image   je zdravnica po 10 minutah ugotovila le to, da tudi testna 2 pikica, ki bi mogla pokazat reakcijo (na histamin) ni odreagiralauser posted image
Sedaj je sicer vzela kri, ampak je kar povedala, da naj ne pričakujemo preveč(da verjetno rezultatov ne bo), da se verjetno vidimo čez pol leta????

Je še kateri test pokazal VSE negativno, tudi testno pikico? so vam potem krvni testi dali kake rezultate???Sicer je na krvne teste dala le mislim, da dve ali 3 stvariuser posted image user posted image

Joj, pa ne morem verjet,....sedaj pol leta čakanja....in sprobavanja,...in...user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Moyca -- 25.2.2007 21:52:26 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ALERGOLOŠKI TESTI SPODLETELI :(
23.2.2007 23:02:34   
brigitaa
Pozdravljena
tudi mojega sončka so čist prepikal,ker naj bi bil alergičen na ???pa niso nč našli ter na dramatuloški so mu vzeli vsaj 4 merice krvi,pa ni nč pokazal..
Tko, da so nam v zasebni ordinaciji rekli sam kontrola in opazovanje.
Držim pesti in opazovanje nadobudneževuser posted image user posted image

Kar ne ubije, te samo okrepi

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.2.2007 23:03:04   
pinkiponki
Pupica, kako prešpikali??? Jst sm mislila, da to dajo samo na kožo in potem vidijo, kako na določene stvari odreagira. Mi gremo namreč tudi drug mesec s Tajo pa me zanima, kako to zgleda. Ima pa samo en flekc (izpuščaj)pod pazduho - a jih ima Gal več ali tudi samo enega . Sem pa tudi pri Jašu opazila, da ima na pregibu nasproti komolčka neki podobnega kot Taja, pa me je strah, da ni še on na kaj alergičen.

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.2.2007 23:06:07   
triša
Mi smo hodili na Vrazov trg, ene parkrat na kožne teste in krvne pa ni bilo nikoli nič pozitivno. Smo pa dobili rezultate v enem mesecu. Ko sva bile pa dvakrat hospitalizirane pa takoj. Zdaj smo uredno brez alergije.
Ne vem zakaj hodite privat, ko pa so na pediatriji hitri in ful prijazni, to mi sploh ni jasnouser posted image

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.2.2007 23:08:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pinkiponki

Pupica, kako prešpikali??? Jst sm mislila, da to dajo samo na kožo in potem vidijo, kako na določene stvari odreagira.

Dajo ja, sam tam tud potem špiknejo.

(odgovor članu pinkiponki)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
23.2.2007 23:10:49   
brigitaa
Prešpikatuser posted image pomeni:na kožo dajo tam do 20 kapljičnih vzorcev, ki jih takoj prepiknejo z malimi iglicamuser posted image
Po navadi na obe roki-spodnji nitranji del(od komolca do zapestja)
Mene je bolelo ko vraga, kaj šele mojega sinkauser posted image

Kar ne ubije, te samo okrepi

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.2.2007 7:32:21   
dskubin
pinkiponki, na roko dajo kapljice, nato pa v vsaki prepiknejo kožo (z lancetko - to je uno žagico, ne iglo, s katero te špiknejo v prst, ko ti vzamejo kri), da lahko pride do reakcije. Sej takrat niti ne boli, mene je pa potem, po testih (pri 21ih) bolela roka kot user posted image , ker sem imela alergije na čisto vse, kar so mi testirali, pa da ne rečem, kako mi je roka otekla. Tako da, če reakcija bo, kar vprašaj, s čim lahko otročku rokico hladiš - jaz sem s hladno vodo, pa sem naredila več škode, kot koristi. Srečno!

(odgovor članu brigitaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.2.2007 13:57:17   
Pupica
Mi gremo namreč tudi drug mesec s Tajo pa me zanima, kako to zgleda. Ima pa samo en flekc (izpuščaj)pod pazduho - a jih ima Gal več ali tudi samo enega .

Pregled poteka tako, da najprej izpolniš celo polo papirjev, nato greš do alergologinje, in se tam pogovoriš z njo. Na podlagi izpolnjenih papirjev in pogovora ti da testiranja.Npr.mi imamo psa, je dala na pasjo/mačjo dlako, sama sem omenila, da je menim, da je banana in špinača problematična, je dala še to,...
Potem pride sesta in na podlagi vzorcev, ki jih predpiše zdravnica, nakaplja na odlahtnico te kapljice. In potem kot so že punce povedala, z iglo špikne alergen pod kožo. Nato čakaš dolgih 10 minutuser posted image  Nam je že po 5 minutah rekla, nič ne bo. Ker so bile pike le od vboda injekcijske igle.Po 10 minutah isto.

Potem greš nazaj k zdravnici. Kej velik ne more, če so testi lažno negativni. Druga pika je namreč kontrolna, in bi morala biti reakcija, pri nas je pa ni bilouser posted image
Še nasvet, kaj vse ne sme jest (nič!user posted image ) pa za vsak primer je vzela še kri, da bo pregledala alergijo še na krvi. Rezultati testov po pošti, pa če stanje ne bo boljše čez pol leta nazaj. Vmes dieta.

Gal je pa imel že od 4 meseca lišajčke in luskovo kožo. Pred cca.1,5 mesecem, pa se je razširilo. Pediater je sicer rekel vse naj je, samo je alergologinja rekla, da je olje, da če mislimo, da neka hrana poslabša kožo, da naj raje ne dajemo. tako da sedaj kar je na dieti (pregomin, brez špinače, banane, breskve, ...., žitaric, predvsem pšenice) je bolje. Izgine pa ne. Ob vsaki pregrešitvi pa se stanje poslabšauser posted image

triša jaz sem hotla iz v bolnico, ker mi je pred nosom, se mi ne bi bilo treba nikamor vozit, pa je pediater predlagala, glede na to, da je dolga čakalana doba in da je v bolnici ogromno pljučnic, rota virusov, sinusitisov, bronhitisov, da nej greva raje tja, da ne bi malček še kaj drugega pobral.
Jaz pa sem bila na Vrazovem trgu, in vem, da bi enako kvalitetno opravili, ampak lahko b res še kaj drugega prinesli domovuser posted image

brigitaa jaz mislim, da gala pretirano bolel po tistem ni. Ker tut pogledal več ni. Jokal je le, ker je moral imeti rokico pri miru, ker najprej nakaplja teh 10 kapljic na rokico, potem pa za vsako vzame drugo iglo in zbode, in traja ko menja igle. Je pa opozorila, da če bo reakcija, da ga bo srbelo in se bo poizkušal praskat. res pa je, da ni nič rekla, s čim naj omilimo bolečino.
dskubin kaj pa bi morala uporabiti namesto hladne vode??? Da vemo za drugič, če se slučajno pokaže alergija....

In zdej spet to zoprno čakanje v nevednosti....user posted image

(odgovor članu pinkiponki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Alergološki testi spodleteli :(
27.2.2007 12:13:19   
piščanc
pri nas je kazalo vse zmešano, enkrat tako drugič drugače. trije kožni testi in en krvi v roku enega leta in pol

najprej smo bili v zd. domu, pri voduškovi smo bili dvakrat, prvič sem še rekla, no mogoče bo OK, drugič se mi je pa zamerila - po njeno sploh ni nič. zasebnik pa tak.

potem smo šli na bioresonanco in alergija se je izboljšala

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Alergološki testi spodleteli :(
4.3.2007 22:28:45   
Pupica
piščanc kam ste šli na bioresonanco. Ful slišm od tega...A je alergija zginla....se ne pojavi več?

aha sem si že prebrala na spodnji temi...nisem prej pogledala....

< Sporočilo je popravil pupic@ -- 4.3.2007 22:36:19 >

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Uporaba kolesarske čelade
abee

Zakaj ne nosite kolesarske čelade med vožnjo po mestu?

Ker ne paše k mojemu izgledu (17%)

Ker mi pokvari frizuro (17%)

Ker je predraga (7%)

Ker se počutim varno tudi brez čelade (34%)

Ker mi postane v napoto, če parkiram kolo in hodim po mestu (24%)

Število vseh glasov: 87

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!