Pupica
|
Mi gremo namreč tudi drug mesec s Tajo pa me zanima, kako to zgleda. Ima pa samo en flekc (izpuščaj)pod pazduho - a jih ima Gal več ali tudi samo enega . Pregled poteka tako, da najprej izpolniš celo polo papirjev, nato greš do alergologinje, in se tam pogovoriš z njo. Na podlagi izpolnjenih papirjev in pogovora ti da testiranja.Npr.mi imamo psa, je dala na pasjo/mačjo dlako, sama sem omenila, da je menim, da je banana in špinača problematična, je dala še to,... Potem pride sesta in na podlagi vzorcev, ki jih predpiše zdravnica, nakaplja na odlahtnico te kapljice. In potem kot so že punce povedala, z iglo špikne alergen pod kožo. Nato čakaš dolgih 10 minut Nam je že po 5 minutah rekla, nič ne bo. Ker so bile pike le od vboda injekcijske igle.Po 10 minutah isto. Potem greš nazaj k zdravnici. Kej velik ne more, če so testi lažno negativni. Druga pika je namreč kontrolna, in bi morala biti reakcija, pri nas je pa ni bilo Še nasvet, kaj vse ne sme jest (nič! ) pa za vsak primer je vzela še kri, da bo pregledala alergijo še na krvi. Rezultati testov po pošti, pa če stanje ne bo boljše čez pol leta nazaj. Vmes dieta. Gal je pa imel že od 4 meseca lišajčke in luskovo kožo. Pred cca.1,5 mesecem, pa se je razširilo. Pediater je sicer rekel vse naj je, samo je alergologinja rekla, da je olje, da če mislimo, da neka hrana poslabša kožo, da naj raje ne dajemo. tako da sedaj kar je na dieti (pregomin, brez špinače, banane, breskve, ...., žitaric, predvsem pšenice) je bolje. Izgine pa ne. Ob vsaki pregrešitvi pa se stanje poslabša triša jaz sem hotla iz v bolnico, ker mi je pred nosom, se mi ne bi bilo treba nikamor vozit, pa je pediater predlagala, glede na to, da je dolga čakalana doba in da je v bolnici ogromno pljučnic, rota virusov, sinusitisov, bronhitisov, da nej greva raje tja, da ne bi malček še kaj drugega pobral. Jaz pa sem bila na Vrazovem trgu, in vem, da bi enako kvalitetno opravili, ampak lahko b res še kaj drugega prinesli domov brigitaa jaz mislim, da gala pretirano bolel po tistem ni. Ker tut pogledal več ni. Jokal je le, ker je moral imeti rokico pri miru, ker najprej nakaplja teh 10 kapljic na rokico, potem pa za vsako vzame drugo iglo in zbode, in traja ko menja igle. Je pa opozorila, da če bo reakcija, da ga bo srbelo in se bo poizkušal praskat. res pa je, da ni nič rekla, s čim naj omilimo bolečino. dskubin kaj pa bi morala uporabiti namesto hladne vode??? Da vemo za drugič, če se slučajno pokaže alergija.... In zdej spet to zoprno čakanje v nevednosti....
|