Anonimen
|
Kakor vidim, Alya, si nastrojena proti vsem nam, materam, ki smo šle iz kakršnihkoli vzrokov narazen z očeti svojih otrok, ve pa ste jih potem "dobile" za nami. Če ne drugega, to sklepam po postu, ki si ga sama objavila. Kot prvo - jaz nisem bivša partnerka tvojega sedanjega fanta, torej mene ali katerekoli druge matere ne enači z njo. Kot drugo - možnost oz. verjetnost, da bom morala otroka preživljati sama, sem jaz vzela v zakup. In točno to počnem že tri leta in pol, odkar nisem več z bivšim možem. Ampak to možnost bi jaz sprejela samo, če bi bil bivši mož dejansko brez denarja oz. če bi umrl. Kar pa ni. Je cca. 3x bolj živ kakor jaz in svoje premoženje šteje v milijonih (neprijavljenih, seveda). Kot tretje - če je otroka lahko naredil ali, posledično, če ga je že priznal za svojega, potem mora tudi on prevzeti svoj del odgovornosti, kar v mojem primeru pomeni plačevanje preživnine. Česar pa ne počne in za kar mi je tudi jasno dal na znanje, da nikoli ne bo. Kot četrto - sem otrokova mati in skrbnica, torej je moja zakonska dolžnost, da za otroka poskrbim tudi po pravni poti in zastopam njegove pravice in interese. In preživnina je točno to. To ni moj denar, temveč otrokov denar, katerega je otrokov oče dolžan dajati meni, kot otrokovi skrbnici. Če ga ne, nisem v prekršku jaz, ampak on. Kakor je tudi trenutno tvoj partner. In kot peto, zadnje - če ne spremljaš moje zgodbe tukaj, na RR, ne komentiraj tistega, česar ne poznaš. Če pa že to počneš, potem pa vedi, da se krepko motiš o meni. Na srečo nisem privoščljivka, da bi ti rekla, da upam, da se ti bo zgodilo kaj takega, kakor se je bivši od tvojega sedajšnjega. Da bi potem videli tebe, kaj bi naredila... Za vse tiste pa, ki spremljate tole mojo kolobocijo - ZMAGALA SEM!!! Določeno je 150 € preživnine od aprila 2005 dalje, se pravi, da mi je gospod bivši že v tem trenutku dolžan skoraj milijon bivđih SIT (z obrestmi in vsem ostalim vred)! In glede na sodničino poznavanje njegovega načina življenja je tudi za stike napisala "po vsakokratnem predhodnem dogovoru", kar v praksi pomeni, da če me pokliče, da gremo na kavo in da bi videl tamalega in če se jaz strinjam, gremo, če bi pa potem, po kavi, rad tamalega še za čez vikend odpeljal k sebi in če jaz rečem ne, potem ostane ne. Če mu kaj ni prav, se lahko v tem primeru obrne samo še na sodišče, policijska zaščita pa je moja. To se pa zgodi, če 3 leta in pol ne skrbiš za svojega otroka. Kmet...
|