ronja
|
anonimna, verjamem, da je težko, ampak za nastalo situacijo ste vsi odgovorni, mama, ker ga je razvadila, on, ker s tem še kar ni prenehal oz. je sploh pustil, da je prišlo do tega in ti, ker mu pustiš, da še naprej to dela. Ko je pijan, očitno ni razsoden in se obnaša kot malo dete, tolče in izsiljuje, da prideš k njemu in ga zrihtaš. Če boš to še naprej delala, bo on to še naprej delal, ker takrat njegov razum bolj malo dela, se mi zdi... Torej moraš ti spremenit to, da vedno pritečeš, ko se on skozla. Razumem, da te skrbi, ampak pojdi magari za začetek tja do njega, mu daj glavo tako, da se ne bo zadušil v lastnem kozlanju, zapri vodo, potem pa POJDI VEN IZ KOPALNICE, zapri vrata in mu lepo povej, da zdaj te pa ni več za njega, pa če bo umrl ali pa ne. In ne pridi nazaj, pa če celo kopalnico razbije! Saj praviš, da ko je trezen, spuca za sabo in bo tudi popravil ostalo, kar bo pač uničil. Vedno pravim, da je boljše uničit predmete kot pa odnos... In pojdi magari v dnevno sobo na kavč, sam itak ne bo mogel do tebe, da bi te pokozlal, ti boš mela pa vsaj eno sobo zase, ki ne bo smrdela. In če tolče, naj tolče. Če pride policija, bo pač prišla in jim bo pač moral razlagat! Ne ga zagovarjat, naj se sam zmaže, saj je že velik fant! Če bo plačal kazen, bo to sicer res iz skupnih stroškov, ampak mogoče najboljša naložba, saj bo tako mogoče končno ugotovil, da to niti ni tako smešno. Če bo parkrat na leto plačal par 10 jurjev (še nisem v evrih, pa tudi ne vem, koliko so kazni za kalitev nočnega mira), bo mogoče ugotovil, da nisi samo ti tista, ki se ji zadeva ne zdi smešnain da mora kaj spremenit... Njemu NE SME BIT LEPO, ko to dela, sicer ne bo mel razloga, da bi kaj spremenil! Ne se bat sramote, ker to ni tvoja sramota, ampak njegova! Vem, da si ga ne želiš sramotit, ampak ne sramotiš ga ti, ampak se on sam, ko se ga tako vsuje! Verjamem, da je težko gledat ljubega človeka, kako taki rata, zato sem ti tudi predlagala, da pojdi kam, če veš, da bo tak prišel domov... Ampak če praviš, da nimaš kam, boš pač rabila jeklene živce! Ker dokler boš prišla na tolčenje po vratih ali tleh, bo on tolkel, da bi prišla... Takrat ga pač jemlji kot otroka, ki trmari, ampak če mu vedno ustrežeš, tak otrok ne bo nikoli odrasel... Če imaš le koga približno v bližini, pa naj te le ne bo sram it k njemu/njej za tisto noč... Saj ni treba, da mu/ji podrobno razložiš vse, kar se dogaja, če ti je nerodno, lahko obrneš vse skup na hec, rečeš, moj se ga bo spet vsul, pa se mi ga ne da gledat, kaj lahko pri tebi ostanem to noč? In prideš zjutraj, ko on že vse spuca... Ali pa si magari zmisli kak izgovor, vsaj prvih parkrat, da se gospod navadi, da ga ne bo vedno nekdo iz njegovega kozlanja vlekel! Pa tudi malo dlje se splača zapeljat za odnos in če bi to rešilo težave, bi se splačalo... PO moje ne pretiravaš in po moje se tega ne moreš navadit... Ker se mi zdi, da si intiligenta ženska in ti tega, kot sama praviš, ni treba in bi bil to dovoljšen razlog, da ga zapustiš. Tega si tudi on ne želi, torej tudi njemu bolj pomgaš, če ga pustiš samega v kozlanju parkrat kot pa da pucaš za njim, dokler ti ne bo prekipelo (ker ti prej ali slej bo) in boš šla... Ker tudi če bi ostala navkljub vsemu z njim, bi mu to vedno bolj zamerila, počutila bi se, kot da te ne upošteva, ker to še kar naprej dela in potem ko eden od partnerjev goji zamero, je partnerstvo dokaj obsojeno na propad, tudi če ostaneta skup... Bi bilo škoda, ker se imata drugače rada.... Drži se in nič se ne boj, ljudje smo trdoživi! (ti govori že 3. bolana , hehe )
|