|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čisto obupana!!!!
22.2.2007 19:30:31   
kamy
Prosim vas za pomoč, ker včeraj ko sva bili prvič pri pediatru sem bila zelo prizadeta v dno duše! Kateri koli prijem(rokovanje) sem naredila z mojo user posted image  ni bil pravilen! Od podiranja kupčkov, previjanja, napravljanja, tudi, ko se ji je kolcalo je nisem pravilno imela v položaju,.... menda, da ne bi smeli prej jesti (jo podojiti), ker je potem še bruhnila, saj jo je sestra mečkala kot lutko!
Jesti menda itak ne smem ničesar pijem lahko le čaj in vodo,... DIZASTER!!!!! Ti pediatri so čisto mim!!!!! Menda je tudi dojim ne pravilno, ker je imela polno zraka v trebuščku, kar pomeni, da pri dojenju pohlasta ful zraka,.....Skratka bila sem kregana in hkrati zelo razočarana! Očitno sem SLABA MATI, KI NE ZNA Z MALIMI DOJENČKI!!! Jaz pa se trudim po vseh najboljših močeh in se trudim, trudim, trudim,... Je zelo pridno dete res malo joka, le kadar je lačna ali pa če jo kaj zvija to je pa tudi vse! Mislim, da sem lahko vesela saj če bi ji kaj manjkalo bi jokala, mar ne? Kaj pa ve menite?
Prosim vas, povejte mi kako ravnati v primerih kot sem jih navedla zgoraj! Menda je tudi moja napaka ker glavico potiska zelo nazaj in sedaj sva naročeni v RAZVOJNI AMBULANTI!

LP,OBUPANKA!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Čisto obupana!!!!
22.2.2007 19:50:21   
Ivanča
Vsaka mama svojemu user posted image  želi le NAJBOLJŠE! In zagotovo tudi ti delaš vse v najboljši veri! Če mala miška ne joka dosti, ji zagotovo daješ dovolj tistega, kar najbolj potrebuje: ljubezni!!!

Jaz imam "srečo", kajti moj pediater meni, da RA daje mamicam predvsem občutek, da nič ne delajo pravuser posted image  In potem pozabiš na otroka, ker se preveč obremenjuješ ali jo držiš prav ali delaš to prav........jaz sem bila tudi totalno prizadeta, dva dni nisem prišla k sebi, ko naj bi narobe delala z našouser posted image  Potem me je pa pediater ful potolažil in rekel naj samo poslušam otroka.

Zaupaj vase!!! Rada imej user posted image , seveda pojdi v RA, ampak ne vzemi vsega preveč osebno! Pa če bo mala ful jokala v RA, premisli, če ji ustreza.

Zaupaj vase, v svoj materinski instinkt, ljubezen do male! Uživaj v materinstvu in se ne obremenjuj preveč z vsemi "to bi morala".... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.2.2007 19:52:12   
Nataša31
Kamy!

Zdej pa globoko vdihni in se pomiri! Si odlična mami.Svojo punčko imaš neizmerno rada, skrbiš zanjo, jo hraniš, previjaš, jo cartaš...
ZAmenjaj pediatra. Verjami mi, da je odnos s pediatrom izredno pomemben. Jest sem tudi doživela šok ob prvi posvetovalnici. NIč ni bilo prav, najbolj pa me je prizadelo, ko mi je pedatrinja rekla, da se je premalo zredil (zredil se je v manj kot mesecu 850g!!!!) ter da očitno nimam dobrega mleka. Halo?!?!? NO, seveda se kot novopečena mamica podlegla besedam, in povem ti da mi je še sedaj žal. Začela sem dodajati in najina zgodba dojenja se je končala. Verjemi mi, da te napake ne bom ponovila. In seveda sem tudi zamenjala pediatrinjo.
Pediater ti mora svetovati, te spodbujati, nikakor pa ne kregati, pa sej TO NI NORMALNO!!
Velika večina dojenčkov ima probleme s krčki, pa tudi pri dojenju je tako da vaja dela mojstra. V posvetovalnici bi ti morali pokazati kako pravilno pristaviti k dojki, oz. že v porodnišnici. Krčke ublažiš z rahlo masažo trebuščka, podiranjem kupkov in pa če je res hudo kapljicami. Tako da punca moja, krčki so dejstvo.
Kar se tiče razvojne, sej se grozno sliši, vendar bodi srečna da gresta tja, ker boš ogromno izvedela in bosta hitreje napredovali. Pokazali ti bodo pravilen handling otročka, tako da boš v prednosti pred nekaterimi mamicami (recimo menoj), ki se handlinga učimo iz internetauser posted image
Problem je, ko ti pediater ne napiše napotniceuser posted image . Tako da RA je zelo dobra stvar, boš videla, kako bo hitro popravila glavico. Sicer pa ima dosti dojenčkov probleme z zategovanem glavice.Preberi si na podforumu.

Tako da kamy! Hitro poljubit svojo hčerkico, ji povej kako jo imaš rada in verjemi mi, da si edino ti svoji mali najboljša mama in najbolj veš kaj je zanjo najbolje.
Veš, materinstva se učimo vsak dan. Moj mali Tibor bo v nedeljo star že 9 mesecev, pa se vsak dan zgodi nekaj novega. In ko se stisne k meni in me poljubi se zavem, da sem dobra mami, tako kot si tudi tiuser posted image
Če rabiš kakšen nasvet in podporo, pa se vedno lahko obrneš na nas forumovkeuser posted image
lp
Nataša

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.2.2007 21:05:26   
Marogica
Vidim, da ti hormoni delajo 100 na uro. Kot si sama napisala, sta naročeni v razvojno ambulanto. Mogoče je zaradi tega vsak prijem pri dojenčku še bolj pomememben. Najbrž nisi bila kregana, temveč opozorjena in si si preveč k srcu vzela. Če pa dobro razmisliš, pa najbrž pediatrinja ni mislila nič slabega.

Kako dojiš-pravilno ali ne, ti ne vem povedati, je pa sigurno pomembno, da otrok zagrabi celotni kolobar, tako mu preide tudi manj zraka v želodček. In zato se potem podirajo kupčki.

Zaradi vsega naštetega pa sigurno nisi slaba mati. Saj želiš, pa si mogoče še malo "nerodna". Kaj pa misliš, da smo me vse "obvladale" kar takoj?

Potrpljenje in predvsem mirnih živcev. Otroček vse čuti. Boš videla, drugi pregled bo čisto drugačen.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.2.2007 21:18:56   
***pika***
pozdravljena 'slaba mati' user posted image kamy. Če je bruhanje otroka in zrak v želodčku, pa to, da ne obvladaš handlinga (ki te ga verjetno itak ni nihče učil v nosečnosti) in to, da sta naročeni v RA znak, da si slaba mama, potem .... prisrčen pozdrav od še ene slabe mame user posted image

Mi pri 4m še vedno pojemo precej zraka in bruhamo - zdi se mi, da vedno bolj, zraka pa je v želodčku kar nekaj, tudi kadar se zelo lepo prisesa. Mogoče imam pa v joških zrak namesto mleka user posted image  Handlinga sem se nekaj učila z interneta, pa ga ne obvladam 100%, kupček pa še vedno večinoma podirava na rami, čeprav ga v RA ne svetujejo podirati tako - ampak večinoma nama le tako uspe.
Glavico je pa tudi naša v postelji ful nazaj držala, v RA je bila pa ob prijemih zdravnice totalno idealen otrok - kot iz knjige, mi je rekla.user posted image Hi, hi, meni se je pa potem spet zvijala. Pa bo zgleda počasi minilo - kaže, da se večinoma zvija, ko ji kaj ni prav.

Skratka - ne sekiraj se, če pa pediatrinja res ne zna prijazno svetovati, kaj bi lahko naredila bolje, jo pač zamenjaj.

Pa srečno.

< Sporočilo je popravil ***pika*** -- 22.2.2007 21:19:14 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.2.2007 21:23:32   
Anonimen
Ma ne se sekirat user posted image . Hormoni naredijo svoje, pediater brez občutka pa prevali vodo čez rob kozarca.

Pojdita v razvojno ambulanto skupaj z možem. Običajno so oni bolj sklirani in obektivni pa tudi pediatri te jemljejo "resno" in se s tabo pogovarjajo kot z odraslim racionalnim človekom in ne kot z utrujeno občutljivo žensko po porodu.

(odgovor članu kamy)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
22.2.2007 23:00:29   
lelaval
Vsaka mama svojemu želi le NAJBOLJŠE! In zagotovo tudi ti delaš vse v najboljši veri! Če mala miška ne joka dosti, ji zagotovo daješ dovolj tistega, kar najbolj potrebuje: ljubezni!!!

Se podpišem.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Ivanča)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.2.2007 7:37:29   
sneška_
Vsaka mama svojemu želi le NAJBOLJŠE! In zagotovo tudi ti delaš vse v najboljši veri! Če mala miška ne joka dosti, ji zagotovo daješ dovolj tistega, kar najbolj potrebuje: ljubezni!!!
[

Tudi jaz se podpišem.

Pa zamenjaj pedijatra.Najin pedijater je res fantastičen človek.Vse kar mi ni bilo jkasno sem lahko tudi na telefonu poklicala pa mi je nasvet dal tudi preko telefona.Zdaj pa če bo vse v redu upam da bo vzel najinega drugega dojenčka.Biten je odnos med pedijatrom otrokom pa strašem.Najin je samo za pohvalit.

Najdojenček

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.2.2007 7:53:08   
Anonimen
Pa zakaj bi morali biti vedno hormoni user posted image  na strani novopečenih mamic, kje user posted image  pa piše, da tudi sestra ali pa pediater nista imela slabega dne? Poleg tega pa, ali ne bi lahko pediater predstavil zadevo tudi na malce drugačen, bolj prijazen način? Saj ni treba vedno reči to delate narobe, to delate narobe - lahko bi tudi poskusite tako, opazujte, če bo tako bolje...ne pa da tam nadira mamico, ki verjetno razen tega, da je slišala vse možne napake, si ni zapomnila, kako pa bi morala ravnati.
Skratka moram reči, da imamo super pediatra, ki bi moral biti verjetno že kako leto ali dve v penziji, ki zelo malo komplicira, a obenem je vedno pripravljen na pogovor in prisluhniti. Tudi našo malo je takoj po prvem pregledu napotil v razvojno ambulanto, ker se mu je zdelo, da ima malce povišan mišični tonus. No v razvojni so mi rekli, da on tako ali tako hitro otroke pošlje k njim, če bi bilo treba ali ne. So mi pa zelo lepo razložili in pokazali kako uporabljati handling... nato sva se šli nazaj samo še enkrat pokazat in so mi rekli, da je bila user posted image  "prototip" pravilnega razvoja user posted image user posted image user posted image ...  Skratka menim, da bi morali na handling mamicam dobro pokazati že v porodnišnici, saj tam lahko najdejo najbolj primeren čas, ko sta sproščena tako mamica kot otrok.
Pa srečno in v drugo se kar postavi za svoj prav in ni nujno, da pri zdravniku nemo poslušaš njegov monolog.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
23.2.2007 8:16:49   
Tiamo
Jutro,

meni se je isto zgodilo in še vedno se to dogaja pri pediatru. Ponavadi so najbolj pametne sestre, ampak po cca 1 letu...sem se postavila zase in za mojo user posted image  in zdaj je malo drugače. Kaj sem vse doživela:
-kreganja kako jo narobe previjam, oblačim, dvigujem (postala sem seveda potem mojstrica za handling),
- potem pri cca 1 letu, mi je druga pediatrinja rekla, da bi lahko nehala dihat, ker je malo hropla (si predstavljaš ta šok, sem jokala k dež, ker sem se sekirala kok sem slaba mati...ampak ni bilo čisto nič narobe, samo saturacijo je bilo 96, zaradi katerega ne nehajo dihati, bila je pač prehlajena)
- potem je v vrtcu fasala Kalici virus, celo noč bruhala in driskala, zaradi tega je bila apatična in čist mlagava, sem poklicala rešilca (nisem imela prevoza, na avtobus je žal nisem hotela vlečt) in ni bilo hujšega, ko so me sestre videle, da sem prišla z rešilcem: kaj si predstavljam rešilca klicat, kdo pa sem jaz, itd....pri tej zadeve sem pa jaz ven padla, se drla na njih, zahteva direktorja, itd...potem se je izkazalo, da imam jaz prav in da morave pod nujno na infekcijsko z rešilcem...po tem dogodku, ko sem se postavila zase so se odnosi spremenili na bolje

Tako, da Kamy, ne sekiraj se preveč..vsem se to dogaja in na začetku pričakuješ (vsaj jaz sem) eno lepo besedo, kako tolažbo od pediatra, dobiš pa naval napotkov, občutek da si slaba mati itd. Čaka te še veliko takih odnosov s strani zdravstva. Čez par mesecev boš itak že "stručko" za vse zadeve in samozavest ti zraste, tako, da takrat jim boš vrnila kar jim gre.

Za razvojno se ne sekiraj, te veliko pametnega naučijo in en pameten nasvet, če seveda želiš, lahko na podlagi tega potem oddaš vlogo za podaljšanje porodniške.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.2.2007 9:03:12   
krfjolca
Ne se obremenjevat, nobena se ni rodila kot specializirana mamica user posted image . Glede nepravilnega dojenja in s tem krčkov: krče imajo tudi nedojeni otroci. Naš je imel recimo izredno hude, pa kaj naj bi jaz pri tem delala narobe? Narobe držala flašo? user posted image
So namreč tudi drugi vzroki kot zrak v želodčku - recimo alergija, nerazvita prebavila itd, saj še stroka ne ve.
Glede razvojne pa - jaz sem vesela, ker so me poslali tja. Sem pa sama opozorila zdravnico, da se mi zdi, da se krivo drži. Tako mi bodo vsaj povedali, kako delat z dojenčkom, pokazali vaje itd.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.2.2007 9:11:52   
Anonimen
Po vsem kar sem prebrala ti samo to povem:PREVEČ SI ŽENEŠ K SRCU!
prenehaj,ker si na pragu depresije,kar pa ni dobro ne zate,še majn za otroka.
Zberi se in delaj še naprej tako kot dosedaj in ne poslušaj okolice.
Niti ena od nas se ni rodila z znajem o materinstvu.
Taka si,kot je na miljino mam in prav nič drugačna.Vsi delamo napake,pa tudi tale pediatrinja jih je ali pa jih še bo,če ima ali če bo imela otroke,pa čeprav je šolana,bo pač delala tako kot se njej prav zdi.Kje pa piše,da je njeno početje pravilno?Torej mlada mamica,vse te začetne težave s katerimi se srečuješ smo me že dale čez in smo preživeli ,včasih z solzami v očeh ali pa z nasmehom na ustnicah,Pa tudi,ko kaj ni šlo z obupom.
Če želiš lepe spomine na začetek materinstva ti svetujem,da se prenehaš sekirat za vsako malenkost.Postani vesela in srečna mamica!!!

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
23.2.2007 12:19:35   
najina pikica*
DOBRA MAMICA SI!
če ne te nebi skrbelo ali kaj delaš narobe...mar ne!najpomemdnejša je ljubezen,ki jo daješ svoji srčici...
tudi jst sm morala z mojim srčkom v RA...pa sm bila ful user posted image  žalostna ko naju je pediatrinja poslala tja,češ kaj delam z njim narobe,da se ne razvija pravilno...user posted image pa me je pediatrinja potolažila,da pač tako je in da za to nisem kriva jaz in da zdej moraš samo uložiti trud samo v to,da s svojim sončkom telovadiš in redno obiskuješ RA.....POGUMNO,ŠE VSE SE BO UREDILO,boš vidla tako hitro,da se boš kasneje nasmehnila svojemu spotu in besedilu.....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.2.2007 16:25:04   
Mehičanka
Uboga kamy, se mi kar smiliš...Nikar tako ne razmišljaj.

Meni je tudi pediatrinja vsakič kazala, kako naj jo nosim, pa je mala postala v tisti pozi čist živčna in še več je polivala kot sicer. Pa sem pri pediatrinji pokimala, doma pa naredila po svoje. Pa ravno tako hodiva v RA, pa so mi tam povedali, da se ne smem nič sekirati, ker glavice nazaj ne drži od napačne drže, pač pa zaradi lege v maternici.

Pa jej in pij tudi normalno. Izloči le tisto hrano in pijačo, ki tvojo pikico napenja (če jo). Predvsem pa zaupaj sebi.

Pa še to. Nekateri dojenčki se dojijo zelo umerjeno, drugi ne. In eni imajo polne želodčke zraka, drugi ne. Eni pridno podirajo kupčke, drugi spet ne. Pri nas je bila naša pikica tudi polna zraka. Kupčkov sploh ni znala podirat in je kar naprej polivala. In še danes občasno, pa je stara skoraj 9 mesecev. Tako pač je. Poskusi jo po dojenju dlje časa držati v pokončnem položaju, da bo mogoče uspela kakšen kupček podret.

Nikar ne obupaj. Boš videla, da se bodo stvari kmalu uredile same od sebe. Čas naredi svoje...

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.2.2007 16:26:18   
kamy
Vsem najlepša hvala za vspodbudne besede! Veliko lažje mi je ko vidim, da na tem božjem svetu je še kakšen, ki me razume! Hvaležna sem tudi moji tašči, ki mi pravi, da je še vsak user posted image  zrastel ne glede na to, kako so z njim rokovali, ga previjali,... tudi moj bo! Upam pa, da v RA so kaj bolj razumevajoči in poslušni in da bom odnesla kaj koristnega! BOMO VIDELI! 

Skratka punce najlepša hvala še enkrat za vse te besede in verjamem, če bi bilo kar koli narobe z mojouser posted image  in če nebi ravnala pravilno bi po vsej verjetnosti se tudi ona kaj pritoževala!
Ponovila pa bom še en obisk pri pediatru, če pa bom doživela še enkrat takšno presenečenje pa verjemite da ga zamenjam!

LP,Kamy

(odgovor članu Mehičanka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.2.2007 16:59:22   
tinkatonka
Draga kamy! To so popolnoma normalni občutki mlade mamice, pa hormoni tudi še delajo svoje. Tudi sama sem mislila kako porazna mama sem. Dojenje nama ni steklo, ko so ga mučili krčki ga nikakor nisem mogla potolažit, potem ko smo šli na adaptirano mleko se je vsak mesec preveč redil,...Mene je med.sestra vsakič v posvetovalnici malo kot da ne nadrla, da se moj sinko preveč redi, pa da to ni dobro,..., ampak danes pri 1 letu je popolnoma normalen, nedebelušen fantič. Meseci tako hitro minevajo, da uživaj v materinstvu kolikor se le-da. Sicer pridejo poleg lepih trenutkov tudi skrbi, žalost ob nemoči,..., ampak ko ti bo user posted image  namenila prvi nasmeh, ko te bo prvič objela, ko boš prvič slišala ma-ma, boš pozabila na vse neprespane noči, jok,....

Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 24.2.2007 17:00:16 >

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.2.2007 15:46:44   
solatja
sploh se ne sekiraj!!! mi smo tud meli težave na pregledu pri 6m, ko sma bli prvič sami (brez tatka) in sem tud dobila celo pridigo, da se je zdej končal čas zabušavanja, da morm otroka vzpodbujat, ne pa da sam spima, da morm bit vedno en korak pred otrokom, da če ne bo pri 9m znala velik manj kot pa drugi otroci njene starosti in podobne neumnosti. kot da ne znam skrbet za otroka, če sem malo mlajša in bol sproščena!!! in da ne smem dovolit, da je otrok glavni in take neumnosti! me je kr zalepnlo! s tem da ni niti za eno stvar rekla, da je karkoli narobe, da ji karkoli fali, da bi bla na kateremkoli področju zadaj. nič takega. sam neki je težila!!!  me je čist vrglo, da sem skor cel ted sam o tem razmišljala. pa je rekla tašča, da je tud ona pri dveh različnih pediatrih dobila priblićžno pri tej starosti tud eno tako pridigo, da je dobila občutek, da je slaba mama, pa tud moja mam je dobila za brata celo tako sranje, ... v glavnem, ne se sekirat (čeprav je včasih treba mal truda vložit v to) pa bo!! super mamica si! delaj po občutku, pa bo vse ok, boš vidla!
od takrat ne hodim več sama s tamalo k pediatru in ni nikol nič več takega rekla!! mislim, da je mela slab dan, čeprav je bila zelo nasmejana in ljubezniva! pa tud zamenjali je nismo!!! se bom tud js mal utrdila, ker vseen mislim, da pa je strokovnjak in to se min zdi najpomembnejše!
kr pogumno!!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?