|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   glavoboli v nosečnosti
18.2.2007 10:24:49   
metkica1
Sem na začetku moje druge nosečnosti, na prvem pregledu še nisem bila.
Od četrtka so se mi začeli pojavljati zelo močni glavoboli, pretežno v delu čela.
So kar neznosni tako da večinoma ležim, niti pod razno da bi lahko kaj naredila.
Tudi malo smrkam ampak mislim, da to nima veze nič z glavoboli, ker je pač tak čas, za razne prehlade.
Vzela sem tudi kak lekadol, a ne upam več ,ker tudi ni bilo nekega učinka.
V prvi nosečnosti nisem imela takšnih problemov, zato me je kar strah, če
to sodi tudi zraven.
Če je imela katere podobne izkušnje, ali če kaj ve okrog tega naj mi prosim napiše, ker me je kar
malo strah.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: glavoboli v nosečnosti
18.2.2007 10:40:19   
taja83
Živjo!

No jaz sem pa v 8 T od jutri naprej v 9. no mene drugač  jaz do prejšnjega tedna tudi nisem imela problemov. ta teden pa je bil neznosen. glava me drugač nikoli ne boli, ampak zdaj me je pa skoraj vsak dan in to ful,  lekadola pa sicer nisem upala vzeti. mislem da je tudi zate boljše da se posvetuješ z zdravnikom koliko jih lahko vzameš. pa tud jaz sem ta teden večino časa preživela v postelji ker sem se res grozno počutila. user posted image user posted image user posted image čeprav sem si vseskozi govorila da nosečnost ni bolezen, ampak vseeno nisem mogla bit pokonci. želim ti da bi se ti vsi glavogoli in slabosti ter druge težave čimprej nehale. men je glih dons mami rekla da se mi že na očeh vidi da sm noseča, ker sem vidit ful utrujena pa ful resna da sm. user posted image

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.2.2007 10:55:02   
ŠpelaP
Pa kaj je s temi glavoboli?! user posted image
Noseča sem 24t/2d. Tudi jaz imam že en cel teden tak nemogoč glavobol, kot že dolgo ne. Boli me čelo, desna stran glave, vrat. Občutek imam, da mi bo ven potegnilo možgane.Sem bila pri dežurnem zdravniku, ki mi je pogledal grlo, ušesa, zmeril pritisk, pa je bilo vse o.k! Rekel mi je, da lahko kak lekadol vzamem, kaj drugega pa ne - sploh ne kakih tablet proti migreni! Samo kaj hudiča, ko mi lekadol sploh ne prime! Jutri imam pregled pri ginekologu in mu bom povedala za te glavobole. Vam bom napisala, kaj mi bo svetoval.

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 18.2.2007 10:58:42 >

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.2.2007 10:56:23   
Lara28
Poskusi glavobole blažit s kakšnimi naravimi zadevami, recimo eteričnimi olji (mslim da pomaga od Justa olje31), čajevec, meta.... ali kak masaža glave pride tudi v poštev. Meni je pomagalo.
LP

(odgovor članu taja83)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.2.2007 10:57:08   
Nikki24
Tudi mene že 3 dni boli glava. Čez dan je bolečina zmerna, zvečer pa kar konkretna. Sem v 13. tednu in do zdaj še nisem imela glavobolov, tako da upam, da bo tudi ta kmalu minil.

Lp

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.2.2007 11:30:09   
ancka1
No, jaz sem imela pa pred nosečnostjo zelo pogoste glavobole, ko pa sem zanosila, pa kot bi odrezal-niti enkrat me ni bolela glava. Mislim, da je to vse pripisati vsemogočim koktailom hormonov v nas, pa vreme tudi ni ravno stanovito, če pa je še kakešen prehlad vmes... Definitivno pa ni prijetno. Jaz tudi vsem predlagam počitek v temnem prostoru, pitje veliko tekočine-vode (dostikrat je tudi dehidracija vzrok glavobola), eterična olja, kak lekadolček, pa stisnit zobe. Misel na user posted image  bo premagala glavobol. user posted image

Uspešno okrevanje! user posted image

Lp, Ančka

29.4.2007 nas je razveselil najlepši deček.

(odgovor članu Nikki24)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.2.2007 11:46:16   
muha1
Tudi jaz sem imela glavobole v drugi nosečnost, pa mi je gin. predlagala Mg šumeče tabletke. Je pomagalo!

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.2.2007 13:31:27   
Mavrična zvezdica
Se pridružujem. Tudi jaz sem  drugič noseča in me zadnje tedne neznostno boli glava. meni najbolj pomaga počitek v temnem prostoru in hladen obkladek na čelu oz. čez uči. Mg tablete jemljem, a ni nič bolje.

Lp

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.2.2007 14:33:56   
juniorka
jaz imam že več let migrene, ki so se nadaljevale tudi v nosečnosti-med 10 in 16 tednom sem mela tri hujše napade, ki so trajali po 3-4dni! Mi je zdravnica rekla, 2 lekadola pa v postlo in nikamor!! Ja, to je lahko rečt, ko pa sem morala v službo... Pol sem pa šla na bolniško in do danes me ni več niti enkrat bolela glava -29 tednov!! Vsekakor je pa treba dovolj pit, na svež zrak, vitamini pomagajo... No, upam da vam bo boljše, pa Lekadol le vzemite, vsaj omili malo bolečino, da lahk zaspiš! Pa počitek, lp

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.2.2007 15:01:05   
taška30
Vam dam še jaz en preizkušen recept naših babic za nosečke in nenosečke - verjemite meni, stari znanki migren.user posted image  Torej: črna kava + sok stisnjene limone. Ni treba skupaj mešat, lahko en požirek enega, en požirek drugega...
Verjemite, da to res pomaga, jaz sem ful nejeverni Tomažek glede teh 'domačih' zadev, ampak tole pa res dela čudeže.

Samo ne zdaj rečt, da nočete črne kave, ker ste noseče.user posted image  Pa ne se tako bati paracetamola (Lekadola), no. Res je popolnoma varen v nosečnosti. Če pa kaj pomaga, je pa že druga zgodba...user posted image

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.2.2007 15:02:22   
cmokec
Punce, koliko pijete?

Dajte veliko pit, predvsem vodo, pa bo sigurno bolje. Preverjeno deluje. user posted image

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.2.2007 15:17:01   
metkica1
Hvala vam punce, zelo ste se potrudile na odgovorih.

Ravno sem si skuhala črno kavo + limona, bom probala, ker ne morem več zdržat,
mi bo glavo odprlo.

Super ste!

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.2.2007 16:26:46   
metkica1
Evo, ne morem verjet meni je pomagala kava+limona, malo me še boli glava, je pa dosti bolje.
Bilo je nevdržno, od četrtka sem v postelji, nisem mogla nič, še tačinko pupiko sem imela včeraj pri babiki,
ker nisem bila sposobna otroku dat za jest.
Je bolje, super.
Jjjjjjjjjjjjjjuuuuuuuuuupppppppppiiiiiiiii

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.2.2007 18:17:05   
ancka1
No, samo da je odleglo. user posted image  user posted image  user posted image

29.4.2007 nas je razveselil najlepši deček.

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.2.2007 11:50:08   
Anol
Živ,

Jaz v prvi nosečnosti tudi enega tableta nisem vzela, sedaj v druge sem pa že 3x jemala antibiotike, enkrat tudi zaradi vnetja sinusov in ker sem jih imela vnete šele v nosečnosti prvič v življenju mi ni blo jasno kaj to je. V glavnem razmisli tudi o tej možnosti in se odpravi do zdravnika, če je že zelo hudo.

Anol

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.2.2007 14:39:53   
ŠpelaP
Kot sem obljubila, se javljam! Ginekolog me je dal v bolniško, potem sem si pa le-to šla rihtat k osebni zdravnici in sem ji povedala za glavobole in bolečine. Imam vnetje sinusov. Zopet sem dobila hiconcil antibiotike.
Kot je že Anol napisala, je res dobro iti k zdravniku, da vas v redu pregleda in izključi vnetje sinusov ali kako drugo vnetje (grlo, uho). Meni pred enim tednom dežurni zdravnik ni nič opazil, no danes pa je (na žalost) že bilo kaj videti.

(odgovor članu Anol)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.2.2007 15:42:32   
metkica1
Joj, ko sem prebrala post od Anol, sem začela razmišljati v tej smeri.  Verjetno gre za vnetje sinusov tudi pri meni.
Sem se že prej hotla naročit pa je že danes full gužva in ne bom na vrsti, jutri pa grem k zdravniku.
Sicer me glava dosti manj boli je še kar znosno, vendar bolečina je prisotna.
Punce javim kaj bo pri meni. Hvala

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?