Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: mol-znižano plačilo vrtca? 17.2.2007 21:54:55
|
|
|
|
lukec
|
Sicer ne poznam vaših dodhodkov, ampak cena vrtca se računa glede na bruto dohodek na člana, poleg tega pa se upošteva še višina premoženja in katasterski dohodek. Mogoče vam je to dvignilo ceno. Sicer pa bi za 8. plačilni razred, brez premoženja seveda, morala družina v lanskem letu imeti približno 11 milijonov bruto dohodka.
|
|
RE: mol-znižano plačilo vrtca? 17.2.2007 22:08:22
|
|
|
|
štručka
|
No ja...naš prihodek ni bil niti malo blizu 11 milijonom.... Premoženja skoraj nimamo....avtomobile stare, prihodki pa nekaj pod povprečjem. Resda smo v predpreteklem letu imeli zaradi partnerjeve začasne zaposlitve v tujini nekaj mesecev kar visok prihodek, a niti slučajno ne tako strašansko visok. Ravno zato smo že cel dan obupano šokirani in razmišljamo o zelo čudnih stvareh(odpoved moje službe zaradi varstva, saj bi sicer delala praktično le za vrtčevski račun) ... sobota je in nikamor ne moreš poklicat in se pozanimat...zato sprašujem, če morda kdo ve, od kod taki računi.....kljub temu, da odločb še ni...
|
|
|
|
RE: mol-znižano plačilo vrtca? 17.2.2007 22:14:45
|
|
|
|
Katrin
|
Ali ste letos prvič oddajali vlogo za znižanje? Odločbe bodo letos izdane kasneje, obračun vrtca pa se dela po neki akontaciji (od prej), poračun pa bo narejen, ko boste odločbo prejeli. lp
|
|
RE: mol-znižano plačilo vrtca? 17.2.2007 22:21:46
|
|
|
|
štručka
|
Ja, prvič.... Je to sigurno, da se obračuna po prejeti odločbi? Odločbe namreč ni od nikoder. Rok za plačilo pa je 21.2.07. Če je to res (in strašansko upam da je ), niso dolžni napisat kakšne obrazložitve? Na računu namreč piše, da je v ceni že upoštevan 20% popust in da je obračunano po 8.plačilnem razredu.
< Sporočilo je popravil štručka -- 17.2.2007 22:23:33 >
|
|
|
|
RE: mol-znižano plačilo vrtca? 17.2.2007 22:26:32
|
|
|
|
Katrin
|
No, jaz sem letos drugič oddajala odločbo, tako da sem zadnjo položnico dobila še po lanski odločbi z obrazložitvijo, da je to le akontacija in da bo obračun narejen naknadno v kolikor se bo letošnja odločba spremenila od lanske (5.plačilni razred). Predvidevam, da so tebe butnili kar na vrh in iskreno upam, da v resnici ne boš pristala v 8.plačilnem razredu. Tako, da bi ti morali potem odračunati... Odločbe sicer že prihajajo, pa vendar zamujajo...
|
|
RE: mol-znižano plačilo vrtca? 17.2.2007 22:38:30
|
|
|
|
štručka
|
Oba sva že cel dan popolnoma"na koncu z živci". Kakšno štalo je naredila tale položnica....Na njej ni nikakršne "obrazložitve"!!! Upam,da imaš prav in da nas zaradi nekajmesečnega, malo lepšega zaslužka ne bodo pustili v 8.plačilnem razredu. Hvala, resnično hvala! Pa imava do ponedeljka vsaj kanček upanja za malo lepši scenarij. Že cel dan namreč resno razmišljam o dopovedi v službi. Za ta denar se mi pač ne izplača vsak dan imeti otroka dve uri in pol v avtu zato, da ga pripeljem v in iz centra ljubljane. Hvala še enkrat!
|
|
|
|
RE: mol-znižano plačilo vrtca? 17.2.2007 23:08:28
|
|
|
|
trixi
|
Ojla, jaz ti bom še malo bolj pomagala dvigniti razpoloženje, da ne bo pustna nedelja čisto pokvarjena. V bistvu si lahko sama izračunaš, v kateri plačilni razred padeš. Pač glede na podatke o bruto dohodkih to vsoto deliš na število članov v družini, izračunaš koliko % je to povprečnega dohodka na družinskega člana in voila: v katerem plačilnem razredu si! S pogojem, da nimate kakega večjega premoženja- vikend, plovilo, avto vreden več kot kar nekaj mio (ne vem točne cifre, je pa visoka), to itak praviš, da nimate. Tistih 20% popusta imajo pa itak vsi, ker nihče ne plačuje 100% cene. Če si pravočasno oddala prošnjo za znižano plačilo se nimaš kaj sekirat. LP in mirno nedeljo ti želim, v ponedeljek pa še preveri "uradne" informacije
|
|
|
|
RE: mol-znižano plačilo vrtca? 18.2.2007 0:05:08
|
|
|
|
lelaval
|
Ne izgubljaj živcev - pojdi v ponedeljek vprašat. Če so ti sedaj preveč zaračunali, boš naslednji mesec dobila poračun. Odločbo pa sva midva že dobila ta teden, položnico pa prejšnji.
|
|
RE: mol-znižano plačilo vrtca? 18.2.2007 10:41:06
|
|
|
|
elizabeta p
|
Ne se preveč sekirat. Pri nas se je to tudi zgodilo prvič, ko smo položnico dobili. Me je skor kap sunla. Odločbe še nismo imeli in sem poklicala v vrtec, kjer so mi razložili, da oni, če še ni odločbe, pošljejo položnico za najvišji plačilni razred. Lahko bi plačala, pa bi potem drug mesec obračunali. Pa je rekla, da naj kar na odločbo počakam, potem pokličem njo in mi bo povedala pravi znesek.
|
|
|
|
RE: mol-znižano plačilo vrtca? 26.2.2007 22:01:48
|
|
|
|
zverinca
|
Ne, sploh ni nobene panike. Dobila si pač 'polno' položnico (MOL v vsakem primeru da 20% zraven, ne glede v kateri plačilni razred pašete). Na žalost boš to položnico morala plačati, ko pa dobite odločbo, se potem avtomatsko naredi poračun za nazaj. No tako je bilo pri nas. Malo smo vpisali v vrtec sredi decembra, prejela polno položnico, ravno danes pa sem dobila KONČNO odločbo. In se bo poravnalo. Vem, ker sem bila enako kot ti raz da ne mislim plačevat takih položnic, klicala v vrtec, na MOL, pomagala sem pospešit zadevo okol odločbe tako, da sem vseeno dostavila sama tiste odločbe od dohodnine, za katere smo se podpisali, naj jih sami pridobijo. In to traja in traja... sej vsi predobr vemo kako so nepovezani
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?