Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Amniocenteza, prosim pomoč 16.2.2007 10:50:19
|
|
|
|
nicolina
|
Kaj pa če bi naredila še prej THT, ki je tudi samoplačniški in ti da še podrobneje rezultate. Veš amnoicenteza je lahko tvegana.
|
|
|
|
RE: Amniocenteza, prosim pomoč 16.2.2007 11:20:00
|
|
|
|
Mina1
|
Jaz sem bila pri dr. Brezigarjevi na posvetu v Dravljah, sem imela pa v drugi nosečnosti NS tako slabo, da sem imela AC zastonj, in sicer v Postojni. Brezigarjeva ti bo vse povedala in napotila naprej. Želim ti mirno in lepo nosečnost do konca, pa lepe misli zate in za tvojo pikico. Drži se .
|
|
RE: Amniocenteza, prosim pomoč 16.2.2007 11:27:19
|
|
|
|
Dejča
|
Moja prijateljica je imela še slabši rezultat in je tudi razmišljala o amnio, pa je prej naredila še THT test in je bil rezultat bistveno boljši (prej 1: 450, nato 1: 1500). Razmisli najprej o tem testu - stal je pa približno 10 starih jurjev pred letom in pol. Vso srečo in čim boljši rezultat.
|
|
|
|
RE: Amniocenteza, prosim pomoč 16.2.2007 11:32:16
|
|
|
|
tinaaja
|
Kdaj si imela nuhalno? Pojdi dat kri za DHT, ce se nisi preko 13t6d. THT je popolnoma samostojen test s se manjso zanesljivostjo kot NS, ce delas NS + DHT pa se zanesljivost 95%.
|
|
|
|
RE: Amniocenteza, prosim pomoč 16.2.2007 11:55:03
|
|
|
|
Blacky30
|
Jaz sem se tudi odločila za THT, NS ni pokazala ničesar, ker se mali ni hotel obrniti. Bi pa se za THT odločila v vsakem primeru.
|
|
|
|
RE: Amniocenteza, prosim pomoč 16.2.2007 13:47:36
|
|
|
|
Avri
|
Na fourmu na med.over.net., kjer odogovarja dr. Pušenjak lahko zaslediš, da je cena AC 600 EUR. Mislim, da jo dela tudi dr. Pušenjak, ki tudi dela preglede za NS v Dravljah. Morda bi bilo pametno, da se na njegovem forumu posvetuješ glede tega, kaj bi bilo v tvojem primeru najbolj smotrno.
|
|
|
|
RE: Amniocenteza, prosim pomoč 16.2.2007 14:09:36
|
|
|
|
poem38
|
Sama sem imela amio pred cca pol leta, vse je bilo ok, do nje pa sem bila upravičena zaradi EMŠA. Račun iz bolnišnice je znašal preko 300.000 SIT in sicer za poseg, ki je trajal manj kot pet minut, hospializirana pa sem bila za cca 8 ur (rh negativna). po tem posegu pa sem še dobila bolniško za teden dni. In seveda, vse je bilo ok.
|
|
|
|
RE: Amniocenteza, prosim pomoč 16.2.2007 14:29:35
|
|
|
|
BAMBINA_
|
Cena AC v Ljubljanski porodnišnici je cca. 530 €. THT ima 60% napovedno vrednost, AC pa 99,9%. Res je AC invazivna metoda, vendar je riziko minimalen (okoli 0,8%). Jaz bi se na tvojem mestu raje odločila za AC; rezultati so (skoraj) 100 odstotni, če pa te skrbi denar, daj na tehtnico pač teh 130 tisoč in na drugo stran otroka z DS.
|
|
|
|
RE: Amniocenteza, prosim pomoč 17.2.2007 8:57:00
|
|
|
|
majrim
|
Češnja...če bi obrnila stran,bi viddela,da sem tudi sama načela to temo...pri meni je bila nuhalna super(delala sem jo v Dravljah,kjer sem pač delala cel postopek),nakar me je moja ginekologinja poslal na THT,kjer pa so bili izvidi veliko slabši in so me klicali iz genetske v lj,da naj pridem gor na AC...in tako sem 1.2. naredila AC...sedaj čakam na izvide(2-3 tedne se čaka),ampak so me gor potolažili,da naj se ne dsekiram,ker so verjetno vsi hormoni naredili svoje...bilo me je strah postopka,ampak sem se z primarijem tako nasmejala,da nisem niti vedela,kdaj je blo konec...hujše je zdaj to čakanje...cena postopka je 513 euro..jaz sem imela zaradi let in slabih izvidov zastonj..premisli...pogovor z ginekologom ti ne bo škodil... vso srečo in lepo p.s. ni lepšega,ko začutiš prve gibe...
|
|
RE: Amniocenteza, prosim pomoč 18.2.2007 9:34:31
|
|
|
|
lana38
|
majrim, če te še nihče ni klical, si na dobri poti, da je tvoj OK. Mene so klicali že na 13. dan po opravlejni AC. Pri tebi je pa danes že 17. dan. ti pošiljam za srečo. Javi, ko boš vedela za razultat. LP
|
|
RE: Amniocenteza, prosim pomoč 18.2.2007 9:41:46
|
|
|
|
rija
|
majrim, mislim, da si lahko čisto pomirjena: da je vse ok, ker jaz sem 19 dan dobila pošto... juhuhu
|
|
RE: Amniocenteza, prosim pomoč 18.2.2007 18:06:19
|
|
|
|
majrim
|
uf,ste zlate...itak,da bom javla...to pa obvezno...po vsem,ko ste mi stale ob strani je to najmanj... lana,hvala za ...rija.. ...javim punce!!!
|
|
RE: Amniocenteza, prosim pomoč 18.2.2007 18:16:29
|
|
|
|
Marogica
|
Jaz sem dobila pošto po 3 tednih in enem dnevu. Rezultat je bil OK. Najbrž odvisno, od kod si Je pa res, da je bilo poleti, mogoče so bile krive poletne počitnice???
|
|
RE: Amniocenteza, prosim pomoč 20.2.2007 11:41:17
|
|
|
|
Polly
|
Češnja! Sem ti že odgovorila na ZS, tu pa le še : iz srca ti svetujem AC, ker boš le tako lahko 99,99%, da je s tvojim v OK! P.S. Riziko je res minimalen, kar pa ti bodo razložili tudi pred posegom, torej na genetskem posvetu. Držim pesti tudi za ostale, ki čakate na izvide; se še živo spomnim, kako je to, saj sem bila pred točno enim letom na vašem mestu. Danes pa imam v naročju šestmesečno popolnoma zdravo deklico .
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?