|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Brskanje po preteklosti
16.2.2007 3:21:57   
Anonimen
Kakor nekatere veste, sestavljam družinsko drevo. O sebi, svojem partnerju in otrocih vem vse. Počasi sem se prikopala tudi do nekaterih dokumentov od moje pokojne mame - fotokopija rojstnega lista iz Mostarja, fotokopije posvojitvenih papirjev iz Ljubljane in ločitvena sodba (ko se je ločila od mojega očeta). Zdaj že vem, da bo takorekoč mala malica dobiti fotokopije rojstnega lista mojega očeta, njun poročni list in njuna šolska spričevala (že poznam postopek). Odkrila sem imena in rojstne (ter smrtne) datume mojega dedka in babice (po materini strani) in našla tudi njun grob, v katerem je pokopan tudi moj stric. Skratka - klobčič se odvija in odvija...

... jaz sem pa vedno manj prepričana, ali ga sploh želim odviti...

Že to, kar sem odkrila do sedaj, je veliko. Definitivno dovolj, da vem, kdo sem in kaj sem. In čigava sem (bila). In tukaj pravzaprav nastane problem.
27 let sem živela v prepričanju, da sem nekdo drug, takorekoč. Šele po smrti moje mame sem se začela ukvarjati s sestavljanjem družinskega drevesa, saj sem bila prepričana, da sem brez sorodnikov in da bi bilo lepo imeti vsaj en papir, na katerem bi bila zbrana vsa imena pokojnih sorodnikov, njihovi rojstni datumi in kraji bivanja. Ampak ko sem začela raziskovati, sem bila skoraj vsak mesec enkrat pošteno presenečena.
Živela sem z mamo in njenima krušnima staršema - tistima, ki sta jo posvojila. Kot otrok sem seveda marsikaj spraševala (kot najstnica pa ne več) in zdaj ugotavljam, da sta mi obe, mama in "babica", na veliko lagali. To me sicer ne boli, se pa kljub temu sprašujem, zakaj.

Kaj sem odkrila?

a) Moja mama mi je stalno govorila, da sta se z mojim očetom poročila aprila 1978 (jaz sem pa rojena oktobra 1978). Sedaj pa ugotovim, da sta se poročila aprila 1979, kar pomeni, da sem nezakonski otrok. Je bilo to leto 1978 še sramota al' kako?
b) Maminih bioloških staršev se ni nikdar omenjalo. Sedaj sem ugotovila, da je bila babica Hrvatica, živeča v Mostarju. Veroizpovedi še nisem odkrila, ampak a nismo bili takrat vsi Jugoslovani - torej brez očitkov, kdo je "čefur" in kdo ne?
c) V rokah imam fotokopijo dokumenta, ki ga je moj biološki dedek lastnoročno podpisal - da pooblašča Državni zavod za zaščito mater in otrok, da odda njegovo hčerko (mojo mamo) in da se s tem odpoveduje vsem očetovskim pravicam in dolžnostim do otroka. Zakaj? Kaj se je zgodilo (razen tega, da je moja babica umrla)? Še trije otroci so bili - vse tri je dal v sirotišnico, posvojitev pa je zahteval samo za mojo mamo. Zakaj?

OK... vedela sem, da lahko najdem marsikaj, kar mi ne bo všeč... pa sem vztrajala in iskala... včerajšnji obisk v Zgodovinskem arhivu pa mi je res dal misliti... Ne vem, ali hočem vedeti še kaj več. Kajti po eni strani sem izvedela dovolj. Zdaj vsaj vem, zakaj me je od nekdaj vleklo na Hrvaško, zakaj mi je všeč njihova glasba, njihova pripadnost, pač vse. In glede na to, da ne verjamem v naključja, temveč samo v usodo, je mogoče tudi to razlog, da sem si za življenjskega sopotnika (nevede?) našla Hrvata.

Ampak sem prevelik firbec... vleče me naprej. Zanima me, od kod točno je izhajala moja babica. Rada bi našla sorodnike po njeni strani. Vem - morda oni nočejo vedeti zame, pa vseeno - ne predstavljam si naslednjega: hčerka se vam poroči v tujino in rodi štiri otroke. V tujini tudi umre. Njen mož pa vse štiri otroke, vaše vnuke, odda v sirotišnico. Si jih vi ne bi želeli spoznati? Če že ne njih, pa njihove potomce? Ne vem... ne gre mi v račun...

Istočasno pa morda tudi nočem izvedeti še kakšne laži. Če sem do sedaj lahko živela brez njih...? Ampak to vseeno spada v družinsko zgodovino, kajne? Dobre in slabe strani. Saj vem, da nisem jaz kriva, da je bil moj dedek (očitno) rahlo blesav (to je najmanj, kar lahko trenutno rečem)... In tudi mene osebno dejanja mojih prednikov, za katere šele spoznavam, kdo so sploh bili, ne morejo spremeniti. Vseeno pa komaj spim - kdo so bili? Kaj so bili? Kje je še kakšen potomec?

Ne, ne iščem dediščine. S tem, ko je bila moja mama posvojena, je bila dedna linija prekinjena. Po posvojiteljih ni česa dedovati, edini potomec posvojiteljev pa je tisti "veleslavni stric", ki je naredil takšno sranje pri pogrebu moje mame. Takrat, ko je rekel, da moja mama ni njegova sestra in da nikoli ni spadala v njihovo družino. Krvno res ne, papirje o tem, da uradno pa je, imam pa pred sabo. Ampak, kakor sem rekla - gnoj ostane gnoj in s takšnim človekom ne želim imeti nobenih stikov, čeprav mi je uradni sorodnik. Zame ne obstaja.

Našla sem mamini krvni sestri. Za njiju sem sicer vedela že prej. Teto na Krku in teto v Torontu. S prvo sva že govorili po telefonu (kako lahko je bilo najti številko - edina je na Krku s tem priimkom). Bila je vesela, da sem poklicala in vesela, ko sem ji povedala, da sem se spravila sestavljati družinsko drevo. Pravi, da tega ni počel še nihče v družini. Imam bratranca, ki ga nisem še nikoli videla. In v Kanadi imam sestrično, s katero se prav tako ne poznava. Že samo zaradi tega me čakajo najmanj tri poti - na Krk, da se spoznamo tako, kakor je treba; v Mostar, da dobim poročni list moje babice in dedka (in babičine dokumente) in nekega lepega dne tudi v Toronto (če ne bodo oni prej prišli sem). Ampak nekje v Mostarju so lahko še otroci od babičine sestre ali brata (najverjetneje je imela koga)? Ne da mi miru, da jih ne bi spoznala...

Skratka... Kaj bi vi storili na mojem mestu? Bi iskali naprej? Bi se ustavili? In, kar me najbolj zanima - zakaj so nastale vse te laži, s katerimi so me obkladali četrt stoletja? Kaj so hoteli doseči? Kaj prikriti? V kaj me prepričati? Najbolj mi ne gre v račun to, da je moja mama, odkar pomnim, govorila, kako sovraži "čefurje". Fak, no - pa sama je bila "čefurka", po tej njeni logiki. Je kaj vedela, česar mi ni hotela povedati? In kje naj resnico najdem zdaj?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Brskanje po preteklosti
16.2.2007 5:53:22   
Anonimen
Moje mnenje.Če si že prišla do sem kjer si zdaj,pojdi naprej.Vsaj jaz osebno se nebi zadovoljila s pol prehojeno potjo.Kar se pa mame tiče,morda te je hotela prikrajšati s tem,da ti ni povedala vso resnico,saj je imela sama težko življenje.
Sama sem bila nezakonska hči in nisem vedela,ali imam še kje kakšnega sorodnika.Po očetovi smrti za katero sem izvedela od policije,saj je njegova občina v Bosni obvestilo o smrti poslala na našo policijo,ker so našli pisma kjer so ugotovili,da ima v Sloveniji dve hčerki.
Takrat mi je nekdo svetoval,da lahko dam oglas v Areno,da iščem sorodnike.In res sem napisala oglas in že po nekaj dneh so se mi začeli oglašati iz vseh koncev sveta,saj to revijo kupujejo tudi v drugih državah.
Najprej je prišel k meni bratranec,ki je živel v Sloveniji in mi predlagal,da me z njegovo ženo odpeljeta tja,kjer je bil moj oče rojen in pokopan.Šla sem in tam spoznala ogromno sorodnikov in vsi so me lepo sprejeli.
Tako sem kar nekaj let hodila k njm na dopust.V glavnem od njih sem o očetu izvedela ogromno in čeprav je bil grd z nami,sem ga takrat nekako razumela in nič več obsojala.Ne morem pozabiti,kaj vse nam je storil,lahko mu pa odpustim,in to sem tudi storila.
Upam,da sem ti kaj pomagala.Če te nekaj vleče,da bi rada storila,to tudi stori,čeprav lahko doživiš še kakšno razočaranje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
16.2.2007 8:12:56   
Anonimen
Jaz bom pa samo tako rekla. Glede na to, da ti v življenju ni bilo postlano z rožicami, izgubit nimaš kaj. Vseh odrekanj in razočaranj je bilo tako ali tako zadost, in glede na to, kako si trdna in odločna, te ne more nič ustavit, kar si zamisliš. Sama na tvojem mestu bi nadaljevala, saj daljni sorodniki so vse kar imaš od svojih korenin. In starejši kot je človek, bolj se nagiba k koreninam.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
16.2.2007 8:56:41   
spacey
Jaz bi šla naprej, sem prevelik "firbec", sploh pri takih zadevah. Skratka... Ne bi mi dalo miru in bi šla do konca, z mislijo: kar bo, pa bo. user posted image

Drži se!

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.2.2007 9:58:33   
srki
Ker si se že toliko potrudila in našla toliko podatkov, bi šla na tvojem mestu naprej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.2.2007 10:43:23   
Slončica
Tud jst bi šla naprej,še posebi ker si se dokopala tako daleč.Morš pa se pripravit tud na najslabši možni scenarij,da si ne boste lih padli v objem ker so bile mogoče kakšne zamere....sej veš 100 ljudi 100 čudi.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.2.2007 11:57:30   
polma
Bravo, Kerensa, naprej, naprej! Do konca, ne glede kak bo! Ti si zelo bogat človek, ni ti vseeno kdo si in v tem poblaznjenem času se redki ozirajo nazaj. Ampak brez preteklosti jaz prihodnosti ne vidim. Super si!

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.2.2007 12:53:20   
ronja

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

a) Moja mama mi je stalno govorila, da sta se z mojim očetom poročila aprila 1978 (jaz sem pa rojena oktobra 1978). Sedaj pa ugotovim, da sta se poročila aprila 1979, kar pomeni, da sem nezakonski otrok. Je bilo to leto 1978 še sramota al' kako?
b) Maminih bioloških staršev se ni nikdar omenjalo. Sedaj sem ugotovila, da je bila babica Hrvatica, živeča v Mostarju. Veroizpovedi še nisem odkrila, ampak a nismo bili takrat vsi Jugoslovani - torej brez očitkov, kdo je "čefur" in kdo ne?
c) V rokah imam fotokopijo dokumenta, ki ga je moj biološki dedek lastnoročno podpisal - da pooblašča Državni zavod za zaščito mater in otrok, da odda njegovo hčerko (mojo mamo) in da se s tem odpoveduje vsem očetovskim pravicam in dolžnostim do otroka. Zakaj? Kaj se je zgodilo (razen tega, da je moja babica umrla)? Še trije otroci so bili - vse tri je dal v sirotišnico, posvojitev pa je zahteval samo za mojo mamo. Zakaj?

Joj, kerensa, si si enega vraga nakopala na glavo. Jaz verjetno že na začetku ne bi šla raziskovat, čeprav sem sicer raziskovalni duh, ampak družinska drevesa me pa res niso nikoli preveč zanimala...user posted image Tudi moji sorodniki niso taki, da bi se mi zdelo z njimi ne vem kake odnose met... niso (vsi) slabi, ampak tudi tako zelo dobri ne, da bi si to želela. Si rajši izberem tiste, ki jih imam res rada in vanje vlagam, dan ma pač samo 24 ur.
Ni pa rečeno, da se ne boš s temi iz Mostarja in Krka dobro razumela, zato se jih mogoče splača poiskat, samo moraš met res dobro razčiščeno v glavi, da ne boš nič pričakovala. mogoče bo njim dol viselo zate, za to, kdo si in od koga si... Če te to ne bo prizadelo, potem nimaš kaj zgubit, če pa te bo, potem se pa rajši ustavi, ker ni res nobenega zagotovila, da bi komurkoli kaj pomenila, saj te ne poznajo...

a.) verjetno ti je mam hotela prihranit "sramoto", da si bila pol leta nezakonski otrok, to je bilo takrat malo hujše kot je zdaj, pa si mogoče niti sama ni hotela priznat. Ne sekiraj se preveč zaradi tega, jaz bi rekla, da je to naredila "zate". Res sem naivčina, ampak verjemi mi, da naivčine veliko lažje spimo ponočiuser posted image
b.) očitno tvoja mama ni marala "čefurjev", ne glede na to, da smo bili takrat vsi jugoslovani, verjetno celo zato, ker svojim ni mogla oprostit, da so jo dali v posvojitev... To je za vsakega otroka težko in redkokateri odrasli gre čez otroške travme... Tako ji je pač tu ven sekalo. Ona jih ni marala, hotela je bit Slovenka, saj je bila tu vzgojena, tu so ji nudili neko varnost oz. vsaj nekakšen dom (ne vem, kake je mela krušne starše, ampak verjetno vsaj malo boljše kot biološke, ki so jo dali stran...)
c.) mogoče je bila tvoja mama najmlajša in je njo lahko dal v posvojitev, kar je na splošno za otroka boljše, ostalih otrok pa ne bi več nihče vzel v posvojitev (v gl. hočejo dojenčke, se mi zdi) in jih je zato dal kar v sirotišnico. zakaj jih ni hotel obdržat, ne vem? mogoče je bil preveč prizadet zaradi ženine smrti, mogoče je videl njo v njih, mogoče si jih že od začetka ni tako želel, mogoče si je želel pozabit vse skup in začet znova... Težko je sodit ljudi v taki situaciji... Seveda si jaz mislim, da bi hotela obdržat svoje otroke, ne glede na vse, ampak če se ti psiha čisto premakne, si drug človek... In tak stres lako to povzroči...

Glede vlečenja proti Hrvaški je po moje zelo tak tak, kakor gledaš, po moje ne obstaja čistokrvni slovenec, vsi smo vsaj v 2. kolenu malo zmešani in ker smo bili v skupni državi in ker imajo oni svoj temperament, mi pa svoje navade, ki se včasih lepo dopolnjujejo, nas pač vleče skupaj. je pa hecno to, kako nekateri ne marajo "južnjakov", moj bivši jih ni mogel videt - pa je bil njegov oče Hrvat - in ga je mel čisto rad... pa razumi, če moreš! čustva niso vedno racionalna... Zdajšnji fant je "čisti slovenec", pa naju ful vleče v južne kraje, blizu nama je glasba, temperament, sproščenost,... Ni to nujno zaradi genetikeuser posted image , po moje bolj zaradi karakterja.

Če bi sama izvedela, da sem bila posvojena, ali da moj oče ni moj pravi oče, bi verjetno tudi hotela videt tistega, ki je, čeprav za očeta niti nisem tako prepričana. Enostavno se mi zdi, da mi je moj oče bil pravi oče in da ne rabim še enega. če bi bila oba starša druga, bi verjetno hotela videt še one biološke, da vidim, kaki so. Ampak do babic se mi pa ne bi dalo gledatuser posted image Kdo so bili moji dedki in kaki so bili... Bi bilo mogoče boljše, če ne bi vedela, hehe:) Verjetno je drugače, če imaš vse na dlani, ampak mene s temi mojimi sorodniki res ne veže kaj dosti... In če bi mi nekdo prišel na vrata, veš, jaz sem pa od tvoje tete nezakonski sin, za katerega nisi prej vedela... ok, bi ga povabila, boš kavico, če bi se rad spoznal, ne bi ga hotela prizadet, ampak v bistvu bi mi dol viselo zanj in bi tisti čas veliko rajši preživela sama s fantom, bratom, sestro,... ali prijatelji...

jaz bi se na tvojem mestu ustavila, razmislila, kaj si želim, si razčistila, da ne bom razočarana in predvsem si dala en plan, koliko energije in časa sem dejansko pripravljena vložit v to, da se mi bo še splačalo... Firbec potešit namreč ni najboljši razlog zato, da se vržeš v en ogromen projekt, ki lahko zahteva toliko časa in energije, ki je potem zmanjka za tiste, ki jih res imamo radi in nas majo radi nazaj...
Torej moj nasvet je samo to: naredi, kar ti srce želi, mogoče tako najdeš še koga, ki se bo vanj usedel, ampak ne pozabi na vse tiste, ki tam not že bivajo...

< Sporočilo je popravil ronja -- 16.2.2007 12:54:55 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.2.2007 14:21:44   
iva01
Pojdi naprej, in če bo možno naveži in ohranjuj stike z sorodniki.
Srečno

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.2.2007 21:54:35   
Pupica
Dobra si!
Ja če te zanima... go for it gril!!!user posted image

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.2.2007 22:04:54   
Naja31
Jaz bi šla naprej.
Svaka ti čast, da si prišla tako daleč. user posted image

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.2.2007 16:58:45   
VERONICA
Joj jaz ti pa kar zavidam kaj si vse odkrila. Super zanimivo! Enega dneva lahko še knjigo napišeš... Kar pojdi naprej z raziskovanjem!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.2.2007 9:46:10   
Morgaine
Nikar ne odnehaj zdaj Kerensa! Nadaljuj!
Vse dobro ti želim! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.2.2007 17:34:11   
Misek
Ne mores spati, ne da ti miru....

Saj ne bos odnehala, ne bo ti dalo... :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.2.2007 18:05:20   
rija
In kaj bo "velika resnica" spremenila?

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.2.2007 18:08:03   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: rija

In kaj bo "velika resnica" spremenila?

SE strinjam z rijo. Včasih je celo bolje, da vsega ne vemo.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.2.2007 21:30:29   
Rožica I
Koliko jaz tebe čitam, Kerenčič, ti sladko dol visi, kaj bomo mi tule predlagali, ne user posted image ?
Naredila boš takointako točno tisto, kar imaš že sedaj v glavi! Torej, nadaljevala iskanje, saj si očitno precej fascinirana s preteklostjo, kaj?
Ja, nič- kar tako naprej in tudi kakšno prijetno presenečenje ob razkritju user posted image !

ROŽICA

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.2.2007 10:15:30   
piščanc
preteklost je od ljudi, ki so v njej živeli. vsak pa ima svoje skrivnosti. zanimivo jih je odkrivatiuser posted image . če v tem uživaš, kar nadaljuj, saj življenja si s tem ne boš spremenila lahko pa najdeš kaj prijateljev. vsaka stvar pa je lahko slaba ali dobra, kakor si jo boš naredila.

jaz sem bila prejšnji teden na pogrebu svojega strica - pred dvemi leti je svoji hčerki priznal, da ima še eno nezakonsko hči. ostali sorodniki smo izvedeli na pogrebu, nihče ni vedel. je bilo kar zanimivo. v teh dveh letih so spletli kar prijetne sorodstvene vezi.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.2.2007 11:08:44   
nejar
Glede posvojitve je tako, da imam tudi jaz v sorodu primer, ko so posvojili deklico staro 2 meseca. Ko je bila v Bosni vojna so tamkajšne matere v velikem št. oddale svoje otroke v posvojitev. Naš primer je bil tak, da sta naša dva sorodnika bila že krepko čez 40 zelo pa sta si želela otroka. Sploh ne vem točno kako je bilo vem le to, da jo je mamica bila prisiljena dat v posvojitev saj so ji moža ubili v vojni. Ostala je sama. Za sorodnike se ne ve. Imela je samo eno vrečko  s stvarmi za to punčko. 
Menda je bilo tako hudo, ko jo je morala dat jokala je mamica prav tako deklica kot, da bi vedela, da odhaja od mamice.
Deklica je sedaj stara 14 let ve, da je posvojena saj jo je mamica na to pripravljala že ko je bila majhna deklica. Deklici se že na videz pozna, da ni slovenka, saj je zelo temna skoraj s črnimi očmi, vendar zelo prijazna.
Za to deklico je bila sigurna ta rešitev boljša.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.2.2007 20:46:34   
dude
Kerensa, ker se tudi jaz podajam na podobno pot, oziroma sem jaz v koži posvojenca, te naprošam da mi morda kar na mail ali na PM pomagaš s tvojimi izkušnjami kako in kje si prišla do teh podatkov, kajti kot nalašč sem tudi jaz izvedel , ampak žal vem samo to,da je moja biološka mama rojena v mostarju,za odgovor bi ti bil zelo zeloooo hvaležen...:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.2.2007 22:38:57   
Anonimen
Kaj? Tvoja biološka mama je bila rojena u Mostarju? Pišuka, da nimava midva iste mame? user posted image

No, ja, jst sm u sredo odkorakala na BiH veleposlaništvo u Ljubljani, pa so mi tam rekli, da oni urejajo stvari za Bosance u Sloveniji. Jst, kot Slovenka, pa da moram na naše, slovensko, zunanje ministrstvo in use urejat tam. Mi ni preostalo drugega, kukr pa da sm odkorakala tja. In mi je ena teta (nimam imena tlele pred sabo) rekla, da nej lepo prosto po Prešernu napišem en dopis oz. vlogo, kdo sem in kuga bi rada, potem pa to pošljem k njim al pa oddam pri njih u vložišču, potem bodo pa oni kontaktirali upravno enoto oz. karkoli že tam dol u Mostarju. Če bojo kej najdl, me bojo obvestil in usak papir formata A4 me bo koštal okrog 15 €. Kar pa jst rabm, je pa poročni list moje babice in dedka in pa rojstni list od babice. Da potem sploh lohk brskam naprej.
Moja mama je bla pa posvojena tuki, u Ljubljani, in use papirje o posvojitvi sem najdla u Zgodovinskem arhivu tm zravn Magistrata. Začuda so jih imel. Pa res nism pričakovala, da jih bi najdla. Zdej rabm še rojstni list od mojga fotra in poročni list od staršev, ampak to je pa novejša zadeva (za njih "novejša" pomen po 2. svetovni vojni) in use to majo še na Mačkovi. Morm še tja it.

Kolk pa ti veš, Dude? Mislm - kolk si že izbrsku? Kje se ti use skupi ustav?

(odgovor članu dude)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
27.2.2007 14:43:27   
dude
Kerensa.........hvala lepa za napisano.......ja a si predstavljas da se takole najdeva , pa izveva na koncu da imava iste prednike hahaha, hmmm samo glede na to da sva skoraj istih let in da je to moja "bio mama" in tvoja "bio babica" bolj težko...:)
jah moja zgodba o iskanju je pa bolj zapletena oziroma neobičajna, ti kar mail napišem da se off forum tipkava da ne morim s tem celotnega slovenskega vesolja :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
27.2.2007 22:24:37   
Anonimen
Po želji, Duda, po želji. user posted image

Če si mi pa že sorodnik, pa upam, da si vsaj normalen, ker nenormalnih imam že dovolj. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dude)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
28.2.2007 20:07:14   
dude
Ja normalen sem no vsaj mislim tako, hmm da premislim hmmm,
ja sem definitivno sem :)

no comment :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
28.2.2007 22:29:51   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image

Se bereva...

(odgovor članu dude)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?