Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: redni ali izredni študent 14.2.2007 13:32:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem izredna študentka, delam preko študenta, dobivam štipendijo, jem na bone....(pravice izrednih študentov so iste kot pravice rednih če niso prijavljeni kot brezposelna oseba oz. zaposleni) Ko rodiš ni tudi nobene razlike med rednimi in izrednimi, razen če se želiš prijaviti na zavod se kot reden študent ne moreš. Če se prijaviš na zavod nimaš štipendije in ne moreš delat preko študenta ampak lahko dobivaš samo socialno podporo. Je pa sigurno ko imaš otroke lažje delat izredno ker nimaš obveznih vaj ipd.
< Sporočilo je popravil karin24 -- 14.2.2007 13:34:09 >
|
|
|
|
RE: redni ali izredni študent 14.2.2007 14:34:01
|
|
|
|
iva01
|
Jst sem kr redno ostala naprej, zato ker mam štipendijo, ok porodniška je bla res mal manjša no nisem pa sigurna kolk bi je mela če bi se prijavla na zavod sam najbrž ne kaj večjo ker nimam delovne dobe, glavni razlog pa je biv ta ker sem imela zato šolnino zastonj, čeprav je z rednjim študijem več obveznost ampak sem na ta način prišparala cca 500.000 sit tu pa je razlika.
|
|
|
|
RE: redni ali izredni študent 14.2.2007 18:08:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Moja kolegica hodi 2leto izredno in je lani oktobra dobla vabilo z zavoda za zaposlovanje in se je tam mogla izpisat, saj so ji tam rekli, da so sprejeli nek novi zakon, ki tudi izrednim študentom ne dovoljuje, da bi bili prijavljeni na zavodu, ter da lahko le koristijo pravice, kot redni študentje (boni, delo preko štud.serv...., ne pa denarne socialne pomoči). Kako pa je to pri mamicah študentkah pa nažalost ne vem, možno da je kaj drugače samo dvomim. Naj me katera poopravi.
|
|
|
|
RE: redni ali izredni študent 14.2.2007 18:51:34
|
|
|
|
lojzika
|
Jst sem redna, tako da imam letno vpisnino okoli 25Eurov, no glede izrednih se mi pa zdi da če so pod 26 let ne morejo prejemati DSP lahko pa delajo preko študentskega servisa
|
|
|
|
RE: redni ali izredni študent 14.2.2007 19:01:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja sedaj se če si študent pred 26im letom ne moreš vpisat kot nezaposlen. Ker lahko delaš preko študenta. Kot mamica pa dobivaš nadomestilo lahko tudi če si mlajša od 26 let. Mene pa zanima ker faks je to k ma redno šolnino. Zihr nima isto visoko kot izreden. K to je čist nelogično.
|
|
|
|
RE: redni ali izredni študent 14.2.2007 22:50:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Hja, a potem ni nobena izredna med vami? Pozabila sem napisat, da bom v letošnjem letu stara 26 let, torej v letu vpisa. Tako, da če za izredne študente do 26 leta, ne velja za se lahko prijavijo kot brezposelni, se bom jaz lahko? Ker bi drugače delala preko študenta, samo ne verjamem da bom s trebuhom dobila veliko primernih ponudb. Karin24 gre pa za podiplomski študij, tak da se razlike med rednimi in izrednimi študenti res skoraj zabrišejo.
|
|
|
|
RE: redni ali izredni študent 28.2.2007 20:53:01
|
|
|
|
kroky
|
jaz bi tudi imela eno vprašanje... ali se lahko zaposlim in hkrati ostanem redna študentka??? sej na faksu ne bi vedeli. Oz gre za to, da bi se sedaj zaposlila, z oktobrom vpišem absolventa kot redna študentka (ostanem zaposlena) in novembra rodim, ter tako dobivam navadno porodiško. Ali katera ve, je to možno?? ali pa se zaposlim in sem zaposlena do naslenjega leta, ko bi bilo novo študijsko leto v 2008 in vpišem absolventa po letu premora - ga pač leta 2007 ne bi vpisala , ampak bi se zaposlila, in leta 2008 naredim na račun rednega študenta zagovor diplome??? hm malo zakomplicirano hvala za pomoč
|
|
|
|
RE: redni ali izredni študent 28.2.2007 20:57:58
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: kroky jaz bi tudi imela eno vprašanje... ali se lahko zaposlim in hkrati ostanem redna študentka??? sej na faksu ne bi vedeli. Oz gre za to, da bi se sedaj zaposlila, z oktobrom vpišem absolventa kot redna študentka (ostanem zaposlena) in novembra rodim, ter tako dobivam navadno porodiško. Ali katera ve, je to možno?? hm malo zakomplicirano hvala za pomoč ne
|
|
|
|
RE: redni ali izredni študent 28.2.2007 22:34:07
|
|
|
|
kroky
|
Vseeno hvala za odgovor sem pa izvedele...sem najdla internetno stran kjer lepo mpiše, da si lahko redno zaposlen in imaš status študenta, samo ugodnosti nimaš več..boni, štipendija, bivanje v študentskem domu.... super:-)
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?