|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zmedena: povišana telesna temperatura
14.2.2007 9:16:13   
torcica
Lep pozdrav vsem,

Upam, da mi boste lahko pomagale. Zadnjo menstruacijo sem imela 16.1, nekje po 4.2 pa so se mi začele pojavljati sledeči znaki: bolečine v jajčnikih in križu, napete prsi, rahla slabost, utrujenost in podobno. Zato sem takoj pomislila na nosečnost. Zadnji teden pa sem ugotovila, da imam stalno povišano telesno temperaturo, nekje od 37,0 do 37,2. Zdaj pa ne vem, ali gre mogoče za kakšno vnetje ali kaj podobnega? Sicer imamo že 2,5 leta staro punčko, ampak ko sem zanosila, nisem imela nobenih znakov razen izostanka menstruacije (so bile zelo neredne, od 20 do 40 dnevni ciklusi), tako da sem bila kar presenečena, ko mi je test pokazal user posted image . Ravno zaradi tega sem sedaj v dvomih. Ima katera podobne izkušnje?

Hvala za vaše odgovore in lep sončen dan (vsaj tu na Obali).

Torčica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zmedena: povišana telesna temperatura
14.2.2007 11:15:17   
pina-1
oj. punce tu gor pravijo da mora biti BT povišana  14-18 dni od O, da lahko rečemo da gre za nosečnost. se ne spoznam tolko. tudi jaz si ta mesec prvič merim BT in je za enkrat povišana že 16 dni. Moram počakat še 4 dni do testa.

Držim pesti da si nosečka. še ena primorka:)

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu torcica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.2.2007 11:33:05   
torcica
Hvala za odgovor, Pina-1.

Sej glih v tem je problem. Govorim namreč o telesni temperaturi, le-ta je stalno malo nad 37 (tudi čez dan). Prav zato sem si začela merit še BT, ki pa je prav tako malo nad 37. Ampak, ne vem, če ma merjenje BT zdaj sploh smisel, saj je običajna telesna temperatura dosti nižja od 37, torej tudi BT, ki se ob koncu plodnih dni rahlo poveča. Prav zato sem namreč pomislila, da ni to zaradi kakšnega vnetja ali prehlada (čeprav nimam nobenih simptomov prehlada ali gripe).

Upam, da nisem izpadla preveč zmedenauser posted image .....

Pa en lep pozdravček vsem,
Torčica

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.2.2007 13:07:44   
lana38
Merodajna je samo BT, tista ki jo izmeriš zjutraj takoj, ko se zbudiš, preden vstaneš. Vsaka druga TT je brezveze izmerjena s tem namenom, da bi se opazoval ciklus. V prvem delu ciklusa mora biti BT niska, 1 dan po O pa se dvigne in ostane povišana do user posted image  od 10 do 16 dni. Če je BT povišana več kot 18 dni zapored, lahko govorimo o user posted image . To kar pa si izmeriš čez dan nima nobenega pomena za opazovanje in določanje O in user posted image .
LP

lana38

(odgovor članu torcica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.2.2007 13:33:09   
torcica
Draga Lana38,

Se bojim, da sem v prejšnjem sporočilu preveč zakomplicirala user posted image . Naj povem, da sem si BT začela merit, ko sem začela spremljati portal RR (pred par dnevi), tako da v tem kontekstu BT sploh ni pomembna in ni bil moj namen ugotoviti, ali gre za nosečnost na podlagi BT. Bolj me je zanimalo, ali je povišana telesna temperatura lahko znak nosečnosti? Ta pa "me drži" že več kot 1 teden. Glede na to, da nimam nobenih znakov kakšnega prehlada, imam pa znake, po katerih bi lahko sklepala, da sem noseča. Je to normalno?

Lep pozdravček,
Torčica

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.2.2007 14:49:59   
lana38
Povišana TT čez dan ni znak za user posted image , žal.user posted image  Pa tudi drugi znaki so lahko psihičnega izvora. Jaz in še marsikatera tukaj na RR jih imamo čisto vsak mesec, pa vedno pride user posted image . Prejšnji mesec mi je bilo celo slabo že, pa ni bilo nič. Ko sem bila 2x res user posted image , pa ni bilo nobenih znakov. Tako da na znake se ne zanašaj. Pravi znak je izostanek user posted image , povišana BT več kot 18 dni zapred in seveda user posted image  na testu. Vse drugo je brezveze. Verjemi, da vem, ker delava user posted image  že 2 leti in pol.
LP

lana38

(odgovor članu torcica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.2.2007 14:57:07   
tinaaja
Povisana telesna temperatura se lahko pojavi in obdrzi cez celo nosecnost in ni nic nenavadnega. Veliko noseck ima za pol stopinje ali malo visjo TT.
Test bi znal razjasnit tvoje vprasanje user posted image  Srecno

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.2.2007 16:06:59   
torcica
Pozdravljene punce,

Lana38, sem razmišljala, kaj naj odpišem, a v resnici želim sama sebe prepričati, da sem mogoče noseča. Verjetno so znaki res psihičnega izvora. Kljub temu, da je šele prvi mesec, ko delava na user posted image , je moja želja premočna.
Ampak verjetno dobro veš, kako je to.

Glede na to, da moj cikel traja 30 dni, pa bi verjetno test pokazal user posted image user posted image , če sem user posted image . Vsekakor vam sporočim.

Pa lep dan vsem skupaj še naprej.
Torčica

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.2.2007 18:16:55   
lana38
Test lahko pokaže na 1. dan izostanka user posted image , lahko pa tudi ne. Odvisno od količine hormona. Zato nekateri priporočajo, da naj raje zamuja user posted image  3-4 dni, ko se dela test. Nekateri pa pravijo celo en teden. Probaj, pa boš videla. Jaz ne delam ponavadi testa, dokler ne zamuja par dni. To pa predvsem iz razloga, ker ne maram videti ene same črtice. Lahko bi bila ena sama tudi, ko bi bila user posted image , če bi test delala prezgodaj. Zato raje počakam in potem vem, da je razultat na testu res pravi..
LP

lana38

(odgovor članu torcica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?