|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dve luknici na lulčku
13.2.2007 11:37:26   
Joly
Pozdravljeni!

Moj fantek se je rodil z dvema luknicama na lulčku. Je vse v redu, lula samo iz ene. Smo bili pri urologu (ko je bil star 4m) in nam je rekel, da se vidimo čez eno leto in če bo še tako, bo luknici povezal, da bo samo ena. Sedaj je moj fantek star 13m, tako da bo to kmalu. A ima še kdo to izkušnjo, da mi kej več pove o posegu?

Aja, še to: tiste, ki imate fantke, a kej trenirate kožico na lulku (mislim, če včasih poskušate počasi vleči dol, da ne bi kasneje potreboval kakšne operacije)?

Pa lepa hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dve luknici na lulčku
13.2.2007 12:37:23   
srki
Takšne izkušnje nimamo, glede kožice pa nič ne vlečemo, saj nam je zdravnik rekel, da naj tega ne počnemo. Eni svetujejo tako, drugi spet drugače. Drugače pa ima vse tako zraščeno, da tudi vsakodnevno vlečenje kožice ne bi pomagalo.

(odgovor članu Joly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.2.2007 12:58:58   
žlička
kar se tice kozice....  mi jo vlecemo dol vsak dan med kopanjem....tako nam je svetovala pediatrinja....so pa tukaj mnenja razlicna...eni da, drugi ne.

Kar se pa prvega vprasanja tice pa zal ne vem.

lp

Drago dete. Skrbela bom zate, te varovala -
dokler ne odrasteš.
In takrat te bom spustila, da boš poletel v svobodo.
Toda moja ljubezen do tebe? Ta bo trajala večno.

Charlotte Gray

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.2.2007 13:56:53   
bini
glede luknjic tud jaz nič ne vem...
glede vlečenja pa mi oz. mož :) to dela vsak dan od njegovega 9 meseca - tako rekla zdravnica. na začetku je šlo bolj težko, zdaj je skoz lažje, ampak meni še vedno ne gre to od rok, tako da je to moževa naloga - on to že itak obvlada user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu žlička)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.2.2007 14:45:43   
piščanc
od kolegice fantek ima tudi luknjico na napačnem koncu in je imel dogovorjeno operacijo pri dveh letih in pol. ker je bil takrat prehlajen, so operacijo prestavili spet za eno leto. na začudenje mamice pa je zdravnik rekel, da je itak bolje da se to naredi čim kasneje, ker je bolj odraslo in laže delati.

glede kožice pa je bila pri nas kar panika, ker ni šlo nikamor, pa vnemati se je začelo.  en doktor je rekel vleči, drug ne vleči, zaraslo se je pa takoj. no umazanija spodaj je pririnila (v dveh mesecih) do konca glavice in sedaj je vse OK.  po naši izkušnji bi jaz rekla, ko bo čas se bo kožica sama odmaknila.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Joly)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.2.2007 21:28:10   
bajsek
Čao!

Glede luknjic...prvič slišim za tak primer, sory.
Glede kožice. Jst jo malemu že od rojstva pri vsakem previjanju umaknem in očistim (vsakič je šlo bolj), na tak način smo spravili do približno četrt poti. Pred enimtednom se mu je pa segma nbrala pod kožico in ni se dalo očistit in pol sem enkrat v banji malo bolj potegnila in je počila. Žigec je malo zajokal ampak ni blo panike. Potem se mu je malo vnelo ampak dans je že ok (po treh dneh). ni nič jambral da ga boli, sam kadar je lulal je rekel av av in pol kar pozabil.
Kaj pa vem, kdo ima prav tisti ki pravijo da kožico vlečt ali tisti, ki ne - naša pediatrinja pravi da je treba, ampak nič na silo, razen če je kožica preozka.
aJA, ko enkrat poči, je treba kožico vseeno vsak dan sprehajat, ker se drugače hitro nazaj zaraste, vsaj dokler se vsae ne posuši.

lp

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.2.2007 18:17:36   
majček
mam dva fantka tko da glede kožice vam svetujem da jo probate čimprej dol vlečt , ker nam je pediatrinja rekla za starejšega da pustit pr mer pol pa pr 18 mesecih ona to naredi na silo sm mislu da se mi bo čist zmešal tko da zej pr tamalmu dol vlečemo redno

(odgovor članu bajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.2.2007 0:15:34   
yaris
Jaz mu kožico vlečem dol vsakič, ko se kopamo in občasno, ko ga previjam.
Si pa ne predstavljam, da bi mu pediatrinja delala to na silo, ko bo imel 18 mesecev. Najbrž otročka to pošteno zaboli. 

(odgovor članu majček)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.2.2007 20:20:28   
ALINA55
Glede luknjice ti ne morem nič svetovati. Kar se pa tiče kožice pa smo jo vlekli od samega začetka pri kopanju po nasvetu pediatrinje. Rezultat pri letu in pol, kožica gre lepo do konca. Jaz mislim, da je vredno poskušati od samega začetka, ker ko se otrok enkrat navadi, da gre za vsakodnevno opravilo več ni problema. Pa tudi iz higienskega vidika je dobro, da se redno čisti.

(odgovor članu yaris)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.2.2007 12:45:30   
honey
Glede dveh luknjic ti ne znam povedat nič. Kar pa se tiče vlečenje kožice, nam je pa že babica ob prvem obisku na domu rekla, da je treba kožico vsak dan potegnit čisto dol in jo očistit. To sem delal redno do nekje 18. mes., potem se je enkrat nekaj ustavilo in sem nehala, samo mali je začel potem kar naenkrat jokat in se držat za lulčka in govori av, av. Ko sva bila na rednem sistematskem pregledu, sem zdravnici to povedala in je potegnila kožico samo nekje do 1/4 in je rekla, seveda, da je lulček "vnet", da se kožice ne sme vlečt dol do pubertete in mi dala kremo Daktarin za mazat. Potem sem to res kakšne 14 dni mazala in pustila na miru, potem pa sem nekega večera po kopanju spet poskusila potegnit kožico dol in je šla brez problema. Tako da s tem početjem kar nadaljujem, vsake toliko časa mu pa še namažem lulčka z Daktarinom.

(odgovor članu ALINA55)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?