|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zbolel otročiček
12.2.2007 18:48:08   
BABY LOVE
Pozdravljene!
Moja pupika je stara 4 mesece in je zbolela. Zelo kašlja in predvsem ko jo dam spančkat postane ta kašelj zanjo zelo moteč. Zdravnica mi je rekla,da ji naj dam fiz. raztopino, da ne bo imela suhega nosu. a to nič kaj ne pomaga. Ko kašlja tudi zelo joče zraven. Zelo mi je hudo, ko vidim kako se otročiček mantra in kako ji je hudo, rada bi spančkala a ne more, ker tako kašlja. Če ima katera kak dober recept kaj narediti bi ga bila vesela.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zbolel otročiček
12.2.2007 19:00:46   
Marogica
Dvigni ji malo ležišče, kar pod jogi ji daj blazino, da bo dvignjena. Ko pa bo zaspala, ji pa naredil "paro" v sobi. SEgrej ji vodo in ji jo daj poleg postelje.

Me pa čudi, da ni dobila nič proti kašljuuser posted image  Jaz bi na tvojem mestu šla nazaj k pediatrinji, če ne bo bolje.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu BABY LOVE)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zbolel otročiček
12.2.2007 20:24:21   
Miška76
Svetujem ti, da ji namažeš stopalca  s kremo materina dušica od JUST-a, in sicer tako, da daš sebi malo kreme med palec in kazalec  in ji enkrat podrgneš po stopalcu, zraven pa malo primešaj navadne otroške kreme.To sem jaz svoji šestmesečnici naredila, ko je kašljala  in je pomagalo. Sirup za  dojenčke pa lahko uporabiš šele, ko dopolni šest mesecev, prej absolutno ne. 

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zbolel otročiček
12.2.2007 21:31:44   
Pingvinčica
Parna kopel kot ti jo je predlagala marogica, pa malo suhih kamilic daj notri in postavi zraven posteljice. 

(odgovor članu Miška76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zbolel otročiček
12.2.2007 22:12:50   
bskrle
Verjetno se ji nabira sluz, pomaga tudi masaža hrbta - rahli udarci.
Gretje prsnega koša - kamilice prepražiš na olju.

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zbolel otročiček
13.2.2007 13:53:56   
_andreja_
Imeli isti problem kakšen dober teden nazaj (meni se je tudi paralo srce ko je kašljal in ko ni mogel dihat) pa mu niso nič dali (smo šli v nedeljo 4.2. k dežurnemu, napoteni v pediatrično, tam pa pediatrijna reče, da se pozrdravi samo od sebe user posted image user posted image user posted image user posted image  samo moj mali je tudi zelo težko dihal, kakorkoli odšli smo domou vsi žalostni, brez nasvetou, kako mu lahko sami pomagamo) V torek kontrola pri izbranem pediatru in moja pedijatrinja mu je dala Ventolin sirup s katerim se ostočki lažje odkašlajo, in danes skoraj ni več znakou bolezni, noseka mu nisem pusala že 3 dni in tudi sirupa ne dobiva več, čeprav je pa še slišat kakšen pisk v pljučih ampak to je rekla da zna še trajati.

Nasvet moje pedijatrinje obrni ga s trebuščkom na kolena in tolči po njegovem prsnem košu....
jaz sem to delala in še vsedla sem se na stol, in na tla dala skuhane oz. da so v posodi skoraj vrele kamilice 1. rundo in drugo rudno vrtno materino dušico isto vreto... in jaz mislim da je to mu najdolj pomagalo, probej in želim vam čimhitrejše okrevanje!!

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zbolel otročiček
13.2.2007 13:56:01   
_andreja_
se opravičujem mojemu tiskarskemu škratu user posted image user posted image

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zbolel otročiček
13.2.2007 14:01:46   
bini
mi smo že pri  taveliki imeli grozno velik izkušenj s tem kašljem in predvsem ponoči je res noro, ... potem sva nabavla vlažilec zraka - tak da lahko reguliraš na kolk minut ti paro ven meče... in sedaj ob kakšnih prehladih nujno to celo noč laufa v sobi... ne bom rekla, da potem nič ne kašlja, ampak je pa za 200% boljš kot če vlažilca ni... isto pri tamalem počnem in je nočni kašelj potem kar znosen...
so pa vlažilci tud že kar denarno dostopni - mi smo dali pred 1,5 letom cca 20 tisoč sit in je vreden svojega denarja ... in preden otroka zrasteta bo najbrž še velik kašlja pri hiši user posted image
samo ideja user posted image  

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zbolel otročiček
13.2.2007 15:46:58   
Baucka
V Avstriji se dobi krema Baby luuf. Nam je ful pomagala pri prehladu pri 5 mesecih. Namažeš po prsnem košu in po hrbtu, pokriješ s segretima pleničkama in en čas pustiš. In tak fajn diši in fajn odpre dihalne poti. V navodilih piše, da se uporablja pri nahodu, kašlju, bronhitisu...

Ali pa naš Bambi ali kako se že reče. Če dojiš je fajn tudi da čimveč dojiš, tako gre otrok tudi najhitreje čez to, tako je pediatrinja rekla.


_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?